Notranjski Regijski Park

Slovenië, Dolenja vas

Voor onze laatste volle dag vanuit Povir besluiten we Ljubliana toch maar niet te doen, en verkiezen we nog eens de natuur in te trekken. Op zo'n 50 km richting Ljublijana is er een natuurpark met zowel wandel als fietsroutes in de buurt van een 's zomers uitgedroogd meer.
https://www.notranjski-park.si/
In Cerknica gaan we het infokantoor nog eens binnen om een kaartje en wat tips. We zetten de auto op aanraden van het meisje in Dolenja Vas, van waaruit Paul en Ingrid een wandeling kunnen maken bij Rakov Skocjan, en wij fietsen rond het uitgedroogde meer. We fietsen een kleine 45 km, zonder zware klims.
Op de terugweg doen we inkopen voor vanavond en het weekend .
Na het avondeten is het verzamelen geblazen,want morgen vertrekken we naar ons 2de verblijf in Bohinj, en onderweg zouden we nog graag een wandeling doen langs de Soca-rivier in Tolmin.

https://www.relive.cc/view/1050346870

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Op de terugweg kunnen jullie nog altijd de Mangart doen, een bergje noord-west Slovenië van 2055 m. 24,7 km klimmen á gem. 6,5 %. Max. 18% en 15 haarspeldbochten. Indrukwekkend landschap !

Luc Claeys 2017-06-24 00:35:38
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.