Veel te warm om te fietsen...

Frankrijk, Nomeny

Deze morgen weer eens doodgegaan op een lange steile klim in zuiderse hitte...Net voor de middag vinden we nog een bakkerijtje waar ze ook een frigo met frisdranken hebben, die hebben de laatste dagen veel succes bij ons!!! Drinken,drinken, en nog eens drinken is alles wat we nodig hebben...
We rijden het departement Meurthe et Moselle binnen en krijgen gelukkig ook een stukje vlak langs het water in de omgeving van Pont a Mousson. Dit stadje roept herinneringen op uit onze Italiereizen van vroeger: hebben wij hier niet ooit een kerk zitten tekenen samen met pa, Danilo?!?
In Nomeny , na 50 km, zien we in het routeboekje dat er een bed staat,dus er moet hier ergens overnachtingsmogelijkheid zijn. De volgende camping is nog 35 km verder, en daartussen staat er nog ergens 1 bedje in ons boekje. We zoeken dus in Nomeny en bij een gite de france zijn ze volzet, ja wat wil je weekend en zo 'n mooi weer.De dame geeft ons wel een telefoonnummer van iemand die een studio verhuurt nabij de kerk. We bellen, en hebben geluk, de studio is vrij, en mevrouw van de dokter is nu ons bedje aan het opmaken en dan kunnen we binnen .

Intussen gedoucht, en lekker gegeten dank zij de vrijgevigheid van onze gastvrouw. Ze vroeg of we iets te eten hadden, en toen ik zei "ja, brood, anders niet te veel " zei ze dat ze wel iets zou brengen. Ze kwam met een mand vol lekkers: 2 pintjes en en fles water, een pak deegwaren, tomatensaus en 2 yoghurtjes en verse aardbeien uit de tuin. Daar ik nog een witlofstronk over had van gisteren en we ook nog een pakje salami en een stuk emmentalkaas hadden, maakte ik daar en verrassend lekkere spaghettischotel mee. met en aarbeientoetje achteraf.

Voor morgen staan er eerst boodschappen op het programma, want volgens onze vriend Kees van het routeboekje, zijn er geen supermarktjes meer langs de route voor de komende 80 km....

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Te warm? En dat water van Pont a Mousson? Overschakelen op ons Spaans voedselsuplement? Hier 29°. Net niet te warm om te fietsen.

Oswald 2014-06-08 16:54:27

Ja klimmen met temperaturen boven de 30 ° is voor mij al altijd een afknapper geweest....Chris kan daar veel beter tegen...Maar tijdens zo'n stortbui enzo dan ben ik op mijn sterkst...al had ik toen ook moeite om me te verrwarmen in de tent!!

Lucienne 2014-06-08 18:31:51

mmmmmm muntwater.... :-))

Veerle 2014-06-12 21:25:09
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.