Bretagne is ook niet plat.

Frankrijk, Plurien

We hoorden van andere fietsers die de brug over de Rance namen, dat het er inderdaad heel druk verkeer was. Of de "bus de mer" een beter idee is, is nog maar de vraag: voor een overvaart van om en bij de 3 km , per persoon met fiets, meer dan 10 euro betalen om dan aan de overkant vast te stellen dat je een trap moet nemen....Voor ons betekende dit dus alle bagage afladen en de trap op dragen, fietsen trap op dragen en opnieuw opladen...
Tegen de middag hadden we dus amper gefietst en waren we ongeveer uit Saint Malo. Net voor we de stad verlaten zien we nog een bakkerij en kan ik er pizzabroodjes en kleine quiches met spinazie en geitenkaas kopen.
Een eindje verder, terug een stuk rustige weg op eigen bedding, en een bankje...en de gebakjes smaken.
Het gaat voortdurend op en neer en soms zitten er stevige nepen in.
De Bretoense kust is werkelijk een streling voor het oog, en een streek om te onthouden.
We fietsen wat langer door om toch aan ons vereistte gemiddelde van 60 km te komen. In de namiddag zijn we al een tijdje op zoek naar een tussendoortje, maar ofwel vinden we niks ofwel is het gesloten...ook niet raar in de buurt van Plurien ;-)
Rond 18.00 uur vinden we dan eindelijk een crêperie bij Les Sables d'Or en genieten van een Crêpe Belle Hélène met alles erop en eraan.
Op anderhalve kilometer hebben we weer een camping municipal voor zo'n kleine 9 euro.
Het weer was deze morgen iets minder, op de boot begon het wat te druppelen, maar later beterde het opnieuw en nu is het nog goed buiten, en 't is toch ook al halftien.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.