Tijd voor wat cultuur. (+- 10 km gestapt)

Duitsland, Detmold

Vandaag stond het Freilicht Museum in Detmold op ons programma, het Bokrijk van Duitsland zeg maar.
Voor 8 euro per persoon kun je hier gemakkelijk een hele dag doorbrengen, zonder 1 minuut verveling. We waren er tegen 10 uur en moesten ons reppen naar de uitgang tegen sluitingstijd 18 u.
Bij menig rijk boerenhuis had ik het gevoel in de verkeerde tijd te zijn geboren...ik zou meteen toehappen mocht ik zo'n huis kunnen bewonen, de ideale cohousing gebouwen. Met hier en daar wat aanpassingen aan de huidige omstandigheden, vooral qua riolering dan...zou ik me best thuis hebben gevoeld in die tijd. Ik besef wel dat de gewone mensen veel schameler woonden...maar toch bekroop me het gevoel van: hier mocht de " vooruitgang" voor mij zijn gestopt, alleen liefst voor iedereen evenveel comfort , dat mocht er komen. Maar het klassenverschil is gebleven of zelfs nog verergerd, en wat de "rijken" (wij dus in het rijke westen) nu als extra's hebben, helpen alleen ons klimaat om zeep.
Maar soit, geen gezeur, het was een leuke dag, met alweer een letterlijk hoogtepunt op de uitkijktoren met 67 treden (ja, ik heb ze geteld). We konden er voor het eerst het Hermannsdenkmal zien in de verte. Staat ook nog op onze menukaart deze week.

Misschien toch nog even vermelden dat het zuurkoolmenu in het restaurant ons niet echt goed bekomen is...het is nu nog steeds aan het oprispen. Nochthans eten we graag een lekkere zuurkool...
Dus mocht je hier ooit ook langskomen, kies niet het menu met zuurkool.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Inderdaad heel mooi !

Jos 2021-09-01 22:23:08
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.