We naderen de Mont St. Michel.

Frankrijk, Saint-Hilaire-du-Harcouët

Deze morgen hebben we de tent kunnen opbreken net voor de motregen. Het bleef de hele dag wat lichtjes regenen bij periodes, maar het lukte net zonder regenvest te rijden en toch zo goed als droog te blijven.
We fietsen bijna heel de dag op een oude spoorwegbedding, die af en toe aan de Vennbahn doet denken, tot je even door de bomen gluurt en toch een ander landschap waarneemt.
Bij Sourdeval verlaten we even de route om een koffietje te drinken en terwijl ik eindelijk een wifi-punt ontdek en de verslagen van de drie vorige dagen kan on-line zetten, zoekt Chris een sigaretten-punt.
Bij Mortain zien we in ons routeboekje watervallen vermeld. We fietsen voorbij een wegwijzer die vermeld: cascades 0,5 km. Dit moet haalbaar zijn denken we.
Algauw zien we echter een afdaling van zomaar even 20%...ik ben er niet gerust in dat ik hier terug boven geraak...
Dan zien we "petite cascade" naar links...we zetten onze fietsen gesloten bij de ingang van het steegje, want ook hier daalt het serieus. De watervallen en bijhorende rotspartijen zijn wel de moeite.. We zijn nu natuurlijk getikketakt om ook de " grande cascade" te zien. Dus eerst de fietsen terug die 20% omhoog duwen en dan vol spanning terug een ander steegje in....Mooi, maar wij vonden de kleine waterval leuker.
St Hilaire du Harcouët is de eerste plaats waar we daarna weer een camping en winkels vinden...we zitten door onze voorraad, en zouden vanavond wel eens willen iets gaan eten.
De camping ligt dicht bij het centrum, dus ideaal om ons plannetje uit te voeren. De camping municipal kost ons amper 6,20 euro met wificode inbegrepen!!!
We zitten op ons gemiddelde van 60 km /dag: 82/52/55.
We zitten nu op een kleine 50 km van de Mont St.Michel verwijderd...misschien kamperen we morgen "met zicht op.."

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Hallo genieters, Met aandacht het verslag van de journalist Lucienne gelezen.....perfecte start! Vorig jaar waren we ook aan de Mont-St-Michel....heerlijk. In de omgeving zeker het locale schapevlees (pré salé) proeven! Succes van de fam klepkens uit Blankenberge

Jos Iris 2015-07-09 12:28:17
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.