Hamoir-Nidrum 88 km ,1280 hoogtemeters

België, Nidrum

Lekker ontbijtje bij Little Creek, die mensen weten waarmee ze bezig zijn. Het wordt vandaag een prachtige Ardennenrit, maar de hoogtemeters laten zich al snel voelen. Het plan om deze middag reeds warm te eten mislukt, want we bereiken Spa pas rond 14 u. Een snelle berekening van het aankomstuur bij ons warmshoweradres: 20 uur? Dan maar best onze gastvrouw Anika even op de hoogte brengen. Ze reageert snel, dus zijn we wat gerustgesteld, en zij ook. In Waimes, gaan we nog snel iets eten in een restaurant net naast de Ravel, en dan hebben we nog zo'n 10 km te fietsen op de Vennbahn to bij Anika. We moeten toch wel uit ons reservebatterij putten om de laatste klim naar Anita's huis te bereiken. Het is inderdaad rond 20 u als we daar totaal bezweet aankomen. Anita is een goedlachs vrouwtje dat alleen woont op een oude boerderij vol speciale alternatieve dingen. Ze slaapt al 2 jaar op haar prachtig terras, buiten, ook in de winter. Wij slapen binnen op een matras, want haar kamers zijn bezet, want er zijn ook 2 vriendinnen uit Frankrijk op bezoek. We hebben nog een leuk gesprek bij koffie en thee. En nu schrijf ik nog snel dit verslagje, voor ik als een blok in slaap val. Morgen hebben we gelukkig maar 60 km op de menukaart staan.
Onderweg hadden we bovendien nog enkele hindernissen ten gevolge van de watersnood, en wat steeds opvalt, is, dat er in de smalste beekjes een enorm debiet moet geweest zijn en alles meespoelde.
Toch indrukwekkend.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Ja water is een krachtig iets, en onvoorspelbaar. Ik heb hier ook al water geloosd uit mijn grote vaten want beiden waren vol. Rustig laten lopen in de waddi ... goed bezig he😉. Jullie logement ziet er idd charmant uit ! Het was hier winderig enkel in de voormiddag regen met 14 graden, in de namiddag zon, wind en 21 graden

Ria 2021-07-29 19:26:18

En wat bedoel je met dat de gastvrouw op haar terras slaapt? In open lucht ?

Ria 2021-07-29 19:27:43

Ja Ria in open lucht...t was een specialleke.

Lucienne 2021-07-30 08:17:57
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.