PARENZANA 2 en Triest (I)- Povir

Slovenië, Povir

Gisteravond kwam er nog iets leuks uit de bus dank zij onze vriendin Gerdje uit Herentals
Ze heeft een andere couchsurf-vriendin sinds jaren in Koper en toen Gerdje op FB las dat we daar overnachtten, stuurde ze een sms naar Eleonora. Deze sprong meteen in haar auto en kwam naar ons toe en na een drankje en een eerste kennismaking gidste ze ons door haar stad. We belanden uiteindelijk in een wijn bar waar ze nog heeft gewerkt. Kortom een toffe avond en deze morgen kwam Ela nog eens naar ons toe om voor ons vertrek een koffietje te drinken. Een heel leuke en intelligente dame waar we nu ook altijd bij welkom zijn. Danku Gerdje!!!
Eens Ela ons had verlaten startten we onze tweede fietsdag. Eerst genoeg drank en eten voor de dag verzamelen in een supermarktje in Koper en daar gaan we weer voor het tweede deel van de Sloveense Parenzana. Het is weer een mooie route , althans tot we Trieste binnenrijden...dat is wel weer een drukke bedoening. Als we het einde van de Parenzana bereiken, dan moeten we alleen nog van Trieste naar Povir terug zien te fietsen , op de kaart zo'n kleine 15 km. Tot hier de theorie. De praktijk zag er even anders uit: vanop zeeniveau terug klimmen uit de diepte over de heuvels was een ander paar mouwen. Chris laat de gps een route berekenen....het klimt serieus maar ja je moet een beetje kunnen af zien hé ! Maar er kwam maar geen einde aan die calvarieberg, van het ene fonteintje naar het andere, steiler en steiler. Als we uiteindlijk een grotere weg bereiken moeten we weer oversteken en blijven klimmen...uren te voet intussen en het laatste stuk arriveren we zelfs op de grote route paden....opnieuw heel slecht onverhard. Ik geraak stilaan uitgeput, maar gelukkig komen we uiteindlijk toch op de weg richting Sezana. Het is 18.30 als we aankomen in Povir. Gelukkig heb ik nu een schoonzusje die al voor avondeten zorgde, en hoef ik alleen nog mijn voeten onder tafel te schuiven, na een zalig deugddoend douchke.

Het avontuur is alweer "verteerd" en morgen plannen we een bezoek aan de grotten van Skocjan amper 6 km van hier.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Wat was ongeveer het gem. percentage van de klim en hoelang ?

Luc Claeys 2017-06-22 00:25:48

Ho Luc dat stond niet vermeld, maar het was voor ons zeker niet fietsbaar....te steil, te smal, te warm....op de stravaroute vind je misschien meer details.

Lucienne 2017-06-22 08:13:40

Heel mooi

Brigitte 2017-06-22 14:45:47
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.