Langs de Mosel Radweg.

Duitsland, Bernkastel-Kues

Zo gezegd, zo gedaan: we rijden een halfuurtje richting Bernkastel met de fietsen op de auto en van daaruit fietsen we eerst een 15 tal km stroomopwaarts langs de Moezel en keren aan de andere oever terug. Dan gaan we eerst iets drinken en fietsen nog een stuk in de andere richting, bijna tot Kröv, waar Ria en Hugo later dit jaar verblijven. Net als we de terugtocht hebben aangevangen, beginnen er dreigende wolken te komen en Chris zegt net op tijd "zouden we hier op dit terras niet schuilen?"
Het begint te waaien en te druppelen, we rennen onder de grote parasols, en het giet gewoon !!! We zitten daar samen met nog enkele fietsers die ook net op tijd waren gestopt, en het duurt een hele poos vooraleer er ook maar iets van bediening naar buiten komt. Na een halfuurtje - schat ik - klaart het op en vertrekken de meesten, maar Chris keek op de buienradar en zegt dat er nog een tweede bui aankomt...we drinken dus nog iets en wachten geduldig af. En ja hoor, die tweede bui komt er aan en het is ook een stevige. Na deze vertrekken wij met onze bikes op de smart stand en flitsen richting Bernkastel. Onderweg zien we dat schuilen toch geen slecht idee was, want er zijn veel takken afgewaaid, er staat zelfs brandweer om een grotere tak op te ruimen. Ook zijn er talrijke rotsblokjes naar beneden gestroomd en liggen hier en daar verspreid op het fietspad.Na 58 km komen we bezweet aan bij de auto, en besluiten om naar ons verblijf te gaan en ons op te frissen om te gaan eten.
Op amper 400 m stappen van Haus am Wald is er een restaurant, La Capanna, en we eten er heel lekkere pizza, met een flesje rode wijn., en een koffietje achteraf.
Zo, weer een mooie dag afgerond.
Morgen al onze laatste dag...wat we zullen doen? ...niet fietsen, dat is zowat het enige wat al vast staat.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Hopelijk hebben jullie nog wat wijn over gelaten voor ons, want later dit jaar is gewoon nu maandag hoor 😘

Ria 2023-06-23 22:02:48

Awel gaan wandelen vanuit Herrstein

Ria 2023-06-23 22:04:15
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.