Zot van genot en net niet kapot.(+- 18 km)

België, Arbrefontaine

Deze morgen was het ontbijt in La Maison de Maître meer dan compleet. Het lunchpakket was zo uitgebreid, dat we voor morgen maar eentje meer zullen bijbestellen, want we hebben de helft over!!
We kiezen een wandeltocht uit de map van 4 uur, wetende dat we er veel langer zullen over doen, naar analogie met gisteren.
Om 9.30 vertrekken we , nu eens links van ons hotel, gisteren was het rechts.
De wandeling brengt veel variatie en veel moois op ons pad. Het zoeken naar de juiste weg zorgt voor net genoeg spanning en vooral veel commentaar tussen ons beiden...Enkele pittige stukjes zorgen voor de nodige portie avontuur. Op een gegeven moment moeten we 2 maal onder de prikkel draad kruipen en dan gedurende een meter tussen de koeien, die een flink stuk verderop staan. Ik ga als eerste, terwijl Danilo de prikkeldraad wat omhoog duwt met zijn wandelstok. Plots hoor ik Danilo roepen en zie ik dat er 2 koeien vlak bij mij staan. Bij nader toezien zie ik dat het niet 2 koeien zijn, maar een koe en een stier!! Als de stier met zijn poten begint te trappelen, besluit ik wijselijk terug bij Danilo te gaan aan de veilige kant van de prikkeldraad. Wat nu? "Terugkeren is flauw" hoorde ik onze spinninginstructeur Patrick zeggen, in mijn hoofd. Dus even wachten tot de stier wat verder stond en dan via een andere kant nog een poging gewaagd. Die luktte. Danilo vroeg: En nu?? "Nu doe jij hetzelfde hé ". Hij keek me wat argwanend aan maar volgde dezelfde weg met succes.
Een heel stuk verder op de wandeling, moesten we weer een wei kruisen met een kudde " koeien"...Danilo was niet erg happig, maar we waagden ons toch op een afstand langs de kudde, en wederom met succes, denkelijk zat er geen stier bij de kudde.
Danilo vertelde dat hij terwijl ik onder die eerste prikkeldraad aan het kruipen was die stier in volle charge op me had zien afstormen...gelukkig had ik dat niet echt beseft of ik denk dat mijn hart een slag had overgeslagen.
Volgens Danilo's I-phone hebben we vandaag een kleine 20 km gestapt...bij mij zou dat denkelijk toch minstens op 18 km uitkomen, maar mijn tablet heeft denkelijk ook een schrik opgelopen bij die stier, want niks geregistreerd!!!
Nu zitten we met een glaasje wijn na te genieten terwijl de Kok ons eten voor vanavond klaarmaakt.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Proficiat met de afgelegde afstanden! 20 Ardeense km zijn blijkbaar lichter dan 12 Vlaamse ;-) . Stieren en koeien, blijft altijd spannend :-)

chris 2016-09-02 21:21:02

ja hallo,das daar levensgevaarlijk 'dardennen'! Keep it save,but stay on pace!

Frank 2016-09-03 09:16:52
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.