Langs de Yonne en de Canal Nivernais (75 km)

Frankrijk, Châtel-Censoir

De hele nacht bleef de lamp vlak bij onze tent aan, zodat het nooit echt donker was...daardoor sliep ik niet echt goed vannacht. Het was ook behoorlijk warm, waardoor we zelfs zonder slaapzak sliepen, alleen met onze lichte binnenslaapzakjes...tot tegen de ochtend.
Het bestelde ontbijt op het campingterras smaakte. Tegen 10 uur verlaten we de camping en amper enkele honderd meter verder vinden we al het jaagpad langs de Yonne. Het is alweer heel zomers, zodat elk stukje schaduw ons reeds kan verrukken.
De route langs afwisselend Yonne en Canal Nivernais is divers en mooi. Talrijke sluizen met bijhorende sluishuisjes en een stuk met mooie rotspartijen die ons even aan Mount Rushmore doen denken.
Na een 70 tal km vinden we opnieuw een camping bij de route in Chatel Censoir,net bij het punt waar er een extra toertje richting Vezeley in ons routeboekje staat. We denken hier dus 2 nachten te blijven en morgen zonder bagage te fietsen.
Er is hier één Restaurant , niet van de goedkoopste, maar we zijn er lekker gastronomisch ( lees "geen grote porties") gaan eten in, l'Etappe des Gourmets.
Nu zitten we in de schaduw bij ons tentje en proberen zo weinig mogelijk te bewegen, anders is het zweten geblazen.
Ik ben ook weer een illusie armer, ik dacht dat de muggen mij niet meer lustten sinds de menopauze....toch dus!!!
Straks nog douchen als het eindelijk iets frisser wordt, en denkelijk beter slapen, want ik zie niet meteen verlichting in de buurt.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Slaapwel 💤💤💤

Cindy Cottens 2016-07-18 22:10:23

Chris kon die lamp toch een beetje uitdraaien ? Of hebben jullie geen uitschuifbare ladder mee ?

Luc Claeys 2016-07-19 07:10:11

De foto's zeggen alles

Oswald 2016-07-19 08:28:09
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.