To the Jurassic Coast.

Verenigd Koninkrijk, Salcombe Regis

Chris viel gisteravond als een blok in slaap nadat we gegeten hadden,en hij een dafalgan had genomen. Deze morgen voelde hij zich stukken beter en het vooruitzicht op enkele vlakkere kilometers dreef ons voorbij Exeter en stations-ideetjes.
We vorderden dan ook goed vergeleken bij gisteren, temeer we reeds om 9.00 u op de fiets zaten.
We konden als het ware weer genieten, en verschoten ervan hoe goed we konden rijden op het vlakke...
Toen we na stevige klimpartijen de Jurassic Coast bereikten voelden we ons beloond. Prachtig gewoon...Marijke hier zou jij eens moeten komen, schijnbaar veel fossielen en dino-sporen te vinden langs een strook van 150 km.

"The ugly" kwamen we vandaag niet tegen, maar "the bad" daarentegen had ons goed in de greep, vlak na de euforie van de rode rotsen: we kregen even een klimmetje voorgeschoteld van 16 % , die ons bracht van zeeniveau tot 180 m. Een grote km de fietsen duwen tot het zweet in de schoenen staat!!
Daarna was de eerste camping goed genoeg. Anderhalve km, dat valt mee dachten we. Maar dat was zonder de GPS gerekend. Toen we er bijna waren, komen we aan een splitsing :rechtdoor of rechts. Er staat geen bord en de GPS zegt rechts. Het gaat verdacht neerwaarts...plots zegt de GPS dat we links moeten, maar er is geen weg...We vragen het aan een dame die haar oprit uitrijdt. We moeten terug en dan rechts " up the hill ". De dame moet de teleurstelling in onze blik hebben gezien, want enkele honderd meter verder stond ze klaar bij haar grote bestelwagen, en stelde voor onze fietsen op te laden en ons af te zetten bij de camping.
Zo'n genereus voorstel konden we niet afslaan!!
Gered door een lieve vrouw...soms zijn we toch echt geluk zakken.
Onze calvarieberg is nog niet over, maar we willen er weer voor gaan. t ' Is raar, maar blijkbaar hebben we de zaterdag traditioneel een downdag op deze reis.
Morgen gaat het avontuur, dat nu al geboekstaafd wordt als de meest heroische ooit, verder.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Go go go!!!

Veerle 2015-07-19 22:54:09

Stjutoch, echt iets voor mij. Reisje dat je niet rap ga vergeten. Het meeste stof is nu uit de longen. Courage niet verliezen ?????. Probeer zoveel mogelijk tijdens het fietsen uw uitademing te verlengen. 4 tellen in - 6 tellen uitademen. Daardoor zakt uw hartslag en kunt u dezelfde prestaties leveren door minder in het rood te gaan. Saluti, Luc

Luc Claeys 2015-07-20 01:37:07

? Spaans dieet vergeten? ?

Oswald 2015-07-20 09:49:57

Pindat neemt blijkbaar geen smileys en dergelijke.

Oswald 2015-07-20 09:51:07
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.