Ayuthaya

Thailand, Ayutthaya

Deze morgen was het weer lastig opstaan, het was toch laat geworden gisteren ;) Maar om kwart na 9 geraken we nog net aan het onbijt voor wat fruit en een roereitje!

We beslissen vandaag om het wat rustig te doen. Zo gaan we eerst 2 uurtjes bij de pool wat lezen en vooral: zwemmen! Het is weer knalheet,
en daar waar ik al aant vervellen was, daar is het nu weer opnieuw verbrand. Iets na de middag trekken we onze kleren aan en rijden we met de tuk tuk naar een restaurantje met zicht op de rivier. We hebben een hongertje gekweekt en we bestellen hier een fried rice met ananas en een rode curry met scampi en rijst.
Na deze lekkernij is er nog plaats voor een dessert: jaaa!!!!

De supervriendelijke vrouw stelt voor om de 'banana samosa' te nemen met vanille ijs. OMG, dat klinkt heerlijk! de samosa's zijn zoals kleine loempia's met banaan erin en dan dat ijsje erbij... mmmmmm...

Ze ziet hoe vaak Ives recht springt als er een boot voorbij vaart en vraagt of we interesse hebben in een rondvaart op de rivier.
De prijs bedraagt 100 baht per persoon als je met 6 bent (wat dus niet het geval is) of 600 baht als je de hele boot voor jezelf wil (uiteraard met kapitein).
We gaan voor de prive tocht, en stappen aan boord van zodra ons dessertje is binnengespeeld :p

Een uur lang hebben we op de rivier de hele stad rondgevaren. Voor de prijs die we betaalden mochten we 2u lang varen en zou de kapitein bij tempels stoppen als we dat wilden.
Maar het is ons echt te heet, dus we weigeren. Vaar met ons maar wat rond, dat zuchtje wind vinden we prima! :)
Onderweg kan ik leuke kiekjes nemen, van kinderen die in de rivier zwemmen vanwege de hitte. Zelfs de honden zoeken het water op!

Na een uurtje zijn we volledig rond, en dat was voor ons ook net genoeg. Tijd om terug te gaan naar het hotel voor een siesta.
We volgen een beetje het CNN nieuws omtrent de aanslagen, nemen dan een douche en gaan later op de avond opnieuw de stad in met tuk tuk voor een klein hongertje.

Pad Thai en Penaeng Curry zijn de afsluitertjes van vandaag... en dan weer bedtijd! Morgen gaat het naar Bangkok :)

Ellen & Ives

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.