Brussel - Miami

Verenigde Staten, Miami

Met een vlucht van 11u moeten we gelukkig niet opstaan in't kot van de nacht :) Gisteren nog héél lang bezig geweest met de valiezen, check, check, dubbel check! Voor zover ik weet (en hoop) zit alles er in: so we are ready to LEAVE!

Rond 8u worden we gedropt in Zaventem en de rij is al aanzienlijk... gelukkig heb ik gisteren online al ingecheckt, less stress is my motto ;) De gewoonlijke vragen worden weer gesteld: 'heb je de koffers zelf gepakt', 'hebben jullie de koffers uit het oog verloren sinds jullie vertrek thuis?'... enfin, heel standaard allemaal, het Joodse koppel voor ons in rij zag er blijkbaar verdachter uit dan wij, LOL :-D zou het aan zijn witte sokken gelegen hebben? ;)

We hebben nog wel even tijd, en ik ben dorstig en hongerig, en een croissantje kan er dan altijd wel in! Maar toen ik 5 euro moest betalen voor een croissant en een half literke water, ging er toch een groot vraagteken branden zenne!! 3,30 euro voor een flesje water??? Onze vrienden in Amerika zouden het schandalig vinden... in Amerika betaal je niks voor drinkbaar water (tenzij bottled, maar dan nog...) Enfin, ik zal er maar dubbel van genieten zeker? :)

Bij de boarding moet mijn verdachte wederhelft (zoals altijd) weer eens gefouilleerd worden :) hij had al schrik dat ze het flesje water zouden afpakken! haha :-D

Het vliegtuig is vrij nieuw en alles zit zo goed als vol. Gezien onze vlucht werd omgeboekt afgelopen donderdag en wij niet voorzien waren op deze vlucht, hebben we de pech dat alle plaatsen - uiteraard - al gereserveerd waren... Gelukkig zitten we wél naast elkaar, maar jammer genoeg op de voorlaatste rij, wat zich uit tot enige frustratie van Ives dat wanneer het eten geserveerd wordt, blijkt dat wij als laatsten noch kip met rijst, noch beef met champignons meer kunnen krijgen, maar het antwoord 'we only have vegetarian, sorry' krijgen :( Mijne canivoor heeft het dus moeten doen met kikkererwten en rijst, haha... en blij dat em was! :-D

De vlucht was ellendig in feite... achteraan is toch wel enorm veel lawaai van de motoren, beenruimte was niet echt ideaal, en de films die ze speelden waren echt beneden alle peil :( Ik heb dus uit pure verveling de laatste Ice Age gezien (wat uiteindelijk nog wel meeviel :) 5 uurkes geslapen én gebroken wakker geworden... en dan, EINDELIJK!! kwamen we aan in Chicago, een beest van een luchthaven: GROOT! We hebben bij de paspoortcontrole meer dan een uur moeten aanschuiven... echt, E-L-L-E-N-D-I-G! Ik had het veel te warm, werd er zo mottig als een krab, en als toetje bovenop zijn ze dan ook nog eens zo vriendelijk daar... NOT! :-s

We zijn dan maar bij Wolfgang en Puck aan den toog gaan zitten met zicht op de hallway van de luchthaven, konden we IEDEREEN zien voorbijgaan, en trust me: ge ZIET toch nogal eens iets zenne, haha... mensen met groen haar, vrouwen op torenhoge stilettos waarvan de pijn af te lezen is op hun gezicht, talibans, etc... allez, t was wel amusant om zo 5u in transfer te zitten ;) Alhoewel... we dachten daar aan den toog eens een wijntje te drinken, kwestie van de vakantie goed in te zetten. Ives zegt: ik trakteer! Maar toen hij terugkwam en 35 dollar armer was voor 2 wijntjes was zijn goesting al over :-D LOL Eerst die water, nu de wijn... 't is duidelijk crisis overal! :) Maar we genieten dan ook 5u van dat ene glas wijn! haha...

Na 5u te vertoeven op Chicago Airport begint het te steken, en we zitten daar nog als puddingskes op de stoel :( waren we al maar in Miami!! Pfffff... Nog eens 3 uur in een kleiner vliegtuig, comfort zero... geradbraakt zijn we!! Om 23u plaatselijke tijd komen we aan in het vochtige warme Miami, gelukkig zit de temperatuur al snor :) Baggage ligt meteen op de band (thank you God!!) en we kunnen meteen een taxi nemen naar het hotel. We slapen vlakbij de luchthaven in het Hilton Garden Inn, gezien we morgenmiddag toch al naar de Port of Miami gaan om in te checken voor onze cruise :)

De hotellobby ruikt heerlijk, en het enige wat ik nu wil is een BED! We mogen blijven tot 12u, dus we gaan proberen van eens lang te slapen, tenzij de jetlag er een stokje voor steekt ;)

Slaap lekker!! (geen flauw idee of er internet is op het schip, mocht dat niet zo zijn: see you friday!!)

Ellen & Ives

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.