Marrakech day 1

Marokko, Marrakesh

Op amper een halfuurtje rijden ligt de luchthaven van Eindhoven, van waaruit we zullen vertrekken naar de rode stad: Marrakech!

De controle verloopt vlotjes, maar aan de gate gebeurt het minder leuke: vertraging van 1uur... :( We zullen dus pas opstijgen omstreeks 14u. Na lang wachten ben ik toch wel heel blij dat we gekozen (en bijbetaald) hebben voor reserved seats, wa ne stress anders bij Ryanair!! Je moet er maar tegen kunnen ;-)

Het is letterlijk laden & lossen, we staan al naast het vliegtuig buiten te wachten, terwijl de verlate vlucht gelost wordt met mensen... precies een kudde koeien, en t moet vooruit gaan in da vliegtuig ook zenne, de steward gilt ons tegemoet dat we maken dat we moeten gaan zitten, anders staan we misschien nog 4u extra aan de grond omdat we het opstijgingsuur gemist hebben! Als je ZO vriendelijk bent (NOT!) dan werkt dat natuurlijk averechts bij de mensen ;) Gevolg: nog eens een dik halfuur in dat warme vliegtuig zitten wachten op een nieuw gaatje om op te stijgen... het is ongetwijfeld de meest bewogen (of net niet) vlucht ooit! haha....:-D

Naast ons zet een Marrokaanse man zich neer die heel sociaal is en zich voorstelt als Ahmed, uit Turnhout :) We babbelen bijna heel de vlucht door over vanalles en nog wat, en op het einde van onze vlucht stelt hij ons vrijblijvend voor om ons daags nadien door de stad Marrakech te leiden. Why not?

We noteren zijn nummer en zien elkaar dus morgen! Moha van de Riad die we boekten, staat ons op te wachten aan de uitgang van de luchthaven (dewelke trouwens echt prachtig is!!) héél speciaal... In amper 20 min per taxi zijn we aan de Riad, althans, zo ziet het er naar uit, want daar waar we worden afgezet is gewoon een klein supersmal straatje, met de meest bouwvallige gebouwen ooit, maar eens achter de deur van de Riad trek je je ogen wagewijd open! Hoe kan zo'n prachtig iets zich verschuilen achter deze armzalige muren?? We zijn heel blij dat we gekozen hebben voor deze plek :) Airbnb thank you!!

Het moet wel gezegd... we zijn niet veel gewoon, ik bedoel Bali was al eerder een stap terug in de tijd voor ons, maar Marrakech is dat nog meer vinden we! Een ware cultuurshock, écht wel! We vonden het best wel intimiderend om rond te lopen tussen moslims in onze westerse kledij, ook al had ik een beetje mijn best gedaan om niet té bloot te gaan ;) Maar t was niks gekort... ik voelde me vaak echt bekeken. Hoedanook, alles went, ook dit merkten we na dag 1 ;)

Onze eerste avond waren we pas om 18u30 in het hotel, en we hadden hier ook avondeten besteld, resultaat: een heerlijke couscousschotel stond voor ons klaar met vlees en kip. Waarvoor alle complimenten uitgaan naar Fati, de kokkin van de Riad :) Moha legt ons via een plannetje uit waar alles zowat gelegen is, en stelt voor om morgenvroeg een deel van de wandelweg met ons mee te lopen, richting Jemaa El Fna, zo lopen we niet verloren op onze eerste dag ;-)

Maar eerst slapen in onze 1001-nachten kamer... het ziet er hier helemaal prinsesjesheerlijk uit!! :-D

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.