Burano and back

Italië, Venetië

Om 10u komen we pas uit onze luie tram :-) Jetlag you say? LOL het heeft er toch iets van!
Maar goed, we hebben geen schema... in Italie gaat alles “piano, piano!” en zo willen we het ook houden :-)

We gaan het ontbijt van het hotel eens verkennen, maar dat lijkt ons niet echt zo geweldig. Al hebben we niet zoveel honger (wat wil je met een diner zoals dat van gisteren :-p)

We gaan weer op stap, blaren ondergestopt met Hansa (de goeie ouwe plakker nvdr.) en deze keer zetten we het richting Rialto brug. We hebben ze al wel van ver gezien, maar erop zijn we nog niet geweest. Time dus for a visit :-)

OMG... wat een massa volk! Nee, het is niet gelogen wat gidsen schrijven... op zaterdag is het gewoon toeristenmekka van jewelste :-
Aan de Rialto brug is een vismarkt en groentenmarkt, hier wandelen we even door en de nodige mooie plaatjes worden weer geschoten... Op de Rialtobrug zelf staan mensen te dringen om van zichzelf een foto te nemen met zicht op het Canal Grande. We hebben er even genoeg van van de drukte en nemen plaats recht voor de Rialtobrug op het eerste, beste terrasje :-)

We bestellen onszelf een wit en rood wijntje en een bordje met rauwe prosciutto ham. Dit is echt alweer heus genieten :-)
Eén en al bedrijvigheid hier langs de kant van de Canal Grande, en we doen dan ook een heel uur niks anders dan mensen (en bootjes) kijken!

Daarna begeven we ons naar San Polo, een wijk waarin een kleine cicchetti bar is gelegen. Deze had ik gevonden via een tip van Tripadvisor.
Cicchetti’s zijn eigenlijk crostini’s belegd met iets typisch italiaans. De bar is niet meer dan een gat in de muur waar je aan de toog kan bestellen (wijn of prosecco en hapjes).

Voornamelijk lokale mensen die hier hun glaasje komen drinken, en dan nog buiten staand, met een hapje in de ene hand en hun glas in de andere.
Het is een drukte, maar wel leuk, leuker dan de toeristenmassa! We voegen ons onder het Italiaanse gekwetter en bestellen met veel wijzen en gebarentaal onze cicchetti’s en prosecco.

Vlakbij liggen enkele kleine winkeltjes, boetiekjes en souvenirshops, maar er is één winkel die me meteen aantrekt! Er staat een etelagepop in met het meest mooie kleedje ooit gezien.
Op slag... verliefd :-) Binnengewandeld, gepast... en goedgekeurd door het meesterlijk oog van mijn wederhelft ;-) zo snel gaat dat dus!

We slenteren nog een beetje door en besluiten om op het gemak richting San Marco te gaan. We hadden nog niet uitgebreid de tijd genomen om het op foto te zetten, en bovendien wou ik ook nog even op de Campanile di San Marco gaan, om het prachtige uitzicht te bewonderen van de stad en het plein.

De drukte was niet normaal!!! Schoolkinderen (of verenigingen) Japanese people met dikke lagen zonnecrème op hun gezicht (én een parasolleke bij de hand) om de eerste zonnestralen te weren... waar was het San Marco van gisteren??? Ok, we kunnen hier nou niet omheen... dus we nemen het er maar bij, en gaan snel aanschuiven in de rij om naar boven te zoeven in de toren :-)

Amper 15 minuutjes aanschuiven, dus dat viel nog best mee! Het uitzichtpunt van de toren is een 60 tal meter hoog, maar het zicht dat je krijgt is een waarlijk cadeau :)
We kijken even rond, en na een 20 tal minuutjes is het weer naar beneden. We zijn best wel moe nu van al dat geslenter en vinden het nu wel tijd om richting hotel te gaan. Het is nu bijna 17u en onze bus op Piazzale Roma vertrekt omstreeks 18u30, dan is er nog tijd om snel even... inderdaad :) iets te eten!

We zetten ons op een terrasje vlakbij het busstation en Ives bestelt een Pizza met Salami, ikzelf de pasta alle vongole... mjammie!!
Daarna nog een tiramisu’tje en een ijsje... en dat wordt weer de riem aanspannen na het weekend, haha :-D

De bus is quasi stipt op tijd en zo zijn we rond 20u op de luchthaven. We rollen zo door de douane, en kijken nog een beetje rond in de shops... om uiteindelijk nog een kleine Bellini op de kop te slaan ;-)

Tegen dat het tijd is om op te stijgen (21u25) ben ik echt doodop en wil ik gewoon alleen mn bedje nog... jammer maar helaas is dat bedje nog ver verwijderd van Charleroi... grrrr...
Maar goed, om 23u landen we in Belgie, en zetten we meteen het zomeruur verder... waardoor het echt wel heel laat geworden is, en ik héél blij ben om gewoon te slapen!

Venice, we like you... and the food & drinks even more ;-)

Arrividerci!
Eleonora & Ivano ;-)

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.