Seaworld

Verenigde Staten, Orlando

Goeiemorgen!

Het is vandaag alweer vroeg en zoals altijd gaan we eerst iets ontbijten… hoewel ik niet veel honger heb na de Bloomin' Onion, eet ik een stukje wafel mee van Ives, die laat zich dat allemaal welgevallen met nen berg siroop en suiker :D

Daarna willen we de I-ride nemen, een busje dat om de 20 minuten passeert aan de straatkant van het hotel. We zitten te wachten tot ik zeg 'volgens mij moeten we aan den overkant gaan zitten vant straat?!' Allez hop, gaan we daar zitten, bijna 20 minuten… zegt Ives, "maar nee, ik denk dat we toch aan den andere kant moeten zitten, trouwens ik zie in de verte een buske aankomen die stopt aan de overkant!!"

Oké dan, we steken over en blijkt dat dat welbepaald buske aant kruispunt voor ons afdraait EN tegelijkertijd zoeft het juiste buske achter ons gat (we staan ondertussen op de middenberm van de weg) voorbij. Now what!?? haha… dat heb je met discussies :)

Beiden al opgedraaid en lastig in die hete zon, nemen we al snel de auto toto daar. Om half 10 arriveren we in Seaworld en het is zo mogelijk nog heter dan gisteren. Weet je, ik weet dat jullie thuis allemaal denken, oh zalig de zon… maar vergeet het!

We hebben beiden het gevoel dat we niet kunnen ademen van de drukte die hier hangt, het voelt echt verschrikkelijk, iedereen sloft hier door het park en alles is teveel. Echt niet zo leuk…

Het eerste wat we wilden doen was de dolfijnen gaan eten geven!! Wiehoee!! :-p Je betaalt wel voor het bakje eten, maar het was het meer dan waard hoor! Zo'n lieve beestjes… Ives was er niet zo scheutig op, maar heeft het dan toch ook eens geprobeerd mét goed afloop… hij heeft z'n arm nog, haha… ;-)

Daarna zijn we gaan kijken naar verschillende bassins, manatee's oftwel zeekoeien, die een beschermde diersoort zijn typisch hier in Florida. Het is echt precies een 'homp' vlees dat ligt te drijven, maar het heeft wel iets schattig :)

De stingrays of roggen zoals wij ze noemen liggen ook in een bad te zwemmen waar je gewoon je hand in mag steken om te aaien… euhm… laat maar!
Bovendien hebben we ook nog de Sharks gaan bekijken en ik weet het al! NO snorkling for me hier in Florida haha… ik ben echt een schijtluis als ik nog maar aan haaien denk! Teveel Jaws gezien vroeger? Who knows… =)

Ondertussen hebben we ook nog een grappige sealion-show gezien… ongelooflijk hoe ze die dieren zo'n dingen kunnen aanleren, we hebben wel wat afgelachen :-D Daarbuiten stonden alle kinderbuggy's geparkeerd omdat die niet binnen mochten in de show… haha… zat daar een eekhoorntje den boef uit te hangen en in alle buggys te snuffelen achter eten!! Hij had ne zak snoep gevonden met van die kleine Shamu orca'tjes :)) De gangster!!

Daarna nog de welbefaamde show gezien met de Orca "Shamu" dewelke echt schitterend was! Ik ben niet zo voor dierenkunstjes/shows en dergelijke, maar deze gaf je echt kippenvel. Ben blij dat we het gezien hebben want het was echt de moeite! Zo'n supergroot beest!! Ik had verwacht dat de shows waren afgelast met die laatste gebeurtenis (trainer verdronken nadat orca haar mee onder water had gesleurd) maar blijkbaar ging de eerste show van 12u30 wél door… alleen viel het op dat tijdens deze show geen enkele trainer mee IN het bad gin met de orca's… dus geen trainers die op de snuiten van de orca's staan, of van die toestanden.

Trouwens al een geluk dat we die van 12h30 hadden gezien, want om één of andere bizarre reden hoorden we door de speakers, later, dat alle andere shows 'cancelled' waren for the rest of the day…

We rijden dan maar naar de Walmart supermarket om nog wat drankjes in te slaan. De grote taarten cheesecake steken Ives zijn ogen weer uit, en hopla… daar gaat ie in ons karretje! :)

We zijn allebei om 17u als een blok in slaap gevallen, zelfs niet gaan eten... zo moe waren we!
Tomorrow's another day!

Florida-groetjes,
Ellen & Ives

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.