BRU - NYC

Verenigde Staten, Dearing

Deze ochtend was het al enorm druk op de luchthaven van Zaventem, massa volk, cameraploegen… allez, een echte mierennest! Ik had al wel ingecheckt van thuis uit, dus hopelijk gaat dat wat sneller! We zoeken onze check-in op het grote bord in de main hall en zien al meteen dat onze vlucht vertraagd is met 45 min.
Als we aangekomen aan de check staat er wel een rij van 100-en meters! Jezus… Terwijl we in de rij staan te wachten komen veiligheidsmensen vragen stellen zoals: "hebben we de koffers zelf ingepakt", "hebben jullie ze niet uit het oog verloren sindsdien…" etc… standard questions ;-)

Dan krijgen we ook nog een vrouw bij ons die komt vragen of we niet later willen vertrekken met een tussenstop in Londen (aankomst NY 19u15 ipv 12u ‘s middags) -gezien onze vlucht overboekt is- LOL en we krijgen daarvoor 700 Continental dollars pp. (soort cheque waar je bij hun een nieuwe vlucht kan boeken ofzo). Maar onze trip is al zo kort we slaan haar aanbod dus af… hoewel het natuurlijk wel mooi meegenomen was om zo maar gratis een nieuwe vlucht aangeboden te krijgen! Ach ja, blijkbaar gebeurt dit wel meer met Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen in het hoogseizoen, dus volgende keer… meer tijd… gaan we zeker niet twijfelen!

We mogen boarden om 10u20 en WOW! dit is echt een leuk vliegtuig! Veel beter dan KLM vorig jaar naar West-Amerika, amai! Delta had ik in 2005 naar NY, maar dit is echt wel een proper toestel en modern ook met de schermpjes in de zetels voor je…
We kunnen games spelen in het vliegtuig (afstandsbediening voor elke persoon = ook de console voor games) er waren verschillende kanalen met leuke films / of series.


Heb redelijk wat kunnen slapen op het vliegtuig, wat maakt dat we toch ni uitgeblust zijn bij het landen Om 11u55 plaatselijke tijd landen we in Newark. JFK is veel oubolliger tov Newark, en ‘t gaat ook veel sneller vooruit naar mijn mening, dus alweer een voordeel! Alleen, via JFK betaal je een flat rate met de taxi van 48 dollar en vanuit Newark 57 dollar + toll van 8 dollar en dan nog een tip van 15% -> you do the math :-p

Tenslotte waren we omstreeks 13u op onze kamer… heel erg proper en groot! Toch naar New Yorkse normen Enfin, we frissen ons snel even op en off we go! We gaan eerst eens kijken naar de winkels op 34th Street en daarna door naar Herald Square waar je al over de hoofden kan lopen! Victoria’s Secret, Macy’s, GAP,… it’s shop-paradise!

Ives heeft al een dikke volgeladen zak van American Eagle, dus hij heeft al goe zn best gedaan :-D

We lopen n beetje door naar Times Square en hier ziet het natuurlijk zwart van het volk! Je blijft je afvragen wat mensen hier aantrekt. Is het de verlichting die je bijna verblind? Is het de reklame die je bijna opeet? Is het de winkels die uit hun voegen lijken te barsten? Of zijn het misschien de 100.000-en food-shops/restaurantjes die je lokken met hun geuren? Ik weet het niet, maar toegegeven: het heeft wel een bepaalde magie… voor even ;)

We eten snel een slice pizza om onze honger een beetje te stillen, want we hebben afgesproken met vrienden om 20u in een nieuw restaurantje La Zarza. Jaja, ze hadden ons bericht dat ze toevallig net dezelfde periode naar NY gingen, dus hadden we zoiets van: hey, waarom eens niet afspreken dan?? Zo gezegd, zo gedaan… om 20u zijn we in La Zarza, en het is er uitermate gezellig! Heel donker, heeft iets Cubaans weg, bakstenen muren met nissen in en daar brandende kaarsen in geplaatst, donkere bar met allemaal lekker spul :-p en de kaart ziet er trouwens ook om te smullen uit!

We bestellen vooreerst een aperitiefke en ik neem een Pineapple Mojito, mmmmmmmm, zo lekker! Het voorgerecht is Calamari opgebakken met iets zoets en sesamzaadjes. Ik neem Crusted Salmon met Spinach, Ives neemt de Chicken met Seasonal Vegetables and Spanish potatoes, het is allemaal heel lekker, en we praten bij wat zij gedaan/gezien hebben.

Als het half 1 middernacht is, besluiten we toch ons bedje op te zoeken want het is voor deze eerste dag toch wel welletjes geweest

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Ellen & Ives

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.