Sedona - Florence

Verenigde Staten, Sedona

Ik voel me vanmorgen al een pak beter en dat maakt dat we om half 9 al op de parking van de West Fork Oak Creek Trail staan :)

We betalen 8$ parking, vreemd, dat je voor een trail te lopen, de parking dient te betalen. Maar ik vermoed dat het komt doordat parking hier sowieso niet al te evident is.

Anyway, we beginnen te lopen en zien vooraf aan de trail dat er een bord waarschuwt voor de Garter Snakes, dewelke ze willen beschermen in dit gebied… brrrr… laat ze maar zitten waar ze zitten, haha… en ook voor de Poison Ivy moeten we opletten, de plant is berucht om het sap, dat sterk sensibiliserend is en bij veel mensen een ernstige allergische huiduitslag kan veroorzaken. Liever niet dus…

We komen onderweg nog 2 koppels tegen, maar verder niemand! Tijdens de hele wandeling loop je verschillende keren door de Creek over keien, rotsblokken, en verder paden naast de rivier, in het bos.

Het doet allemaal heel idyllisch aan, en je hoort niks of niemand… zalig! Ik heb dus geen spijt dat we voor deze hike hebben gekozen :)) het weer is ook perfect! Het is zo’n 26 graden, en onder de bomen ook lekker fris. Deze trail loop je zo ver als je wil, maar je moet langs dezelfde route terug, wij deden er 3,5 uur over heen en terug.

Om half 1 waren we al goed terug op weg, en deze keer richting Phoenix.

We willen eens een kijkje nemen bij de shopping malls, en dat is misschien nog niet zo’n slecht idee achteraf bekeken… in Phoenix wordt het plots 40°C!! HOT HOT HOT!! Als je de ramen van de auto openzet voelt de wind warm als een haardroger die op je gezicht staat de blazen! Phew… van het één uiterste in het andere :-p

We gaan naar de outlet in Anthem, we zijn hier gepasseerd via de autostrade, en we kunnen net zo goed eens een kijkje nemen, niet waar? In de Guess winkel een jeans op de kop getikt voor maar 55 US dollar :-p

Met deze hitte krijgt een mens dorst…. ni normaal!! We passeren ‘the grand opening’ van een shop, genaamd Yoghurberry.
Een winkel met 10 tapkranen zoals die van softijs, je kan hier je potje voltanken met frozen yoghurt, smaakt zoals ijsje, maar vééééééél lekkerder, en toch een beetje gezond bovendien kan je aan een self-service toog, hetzelfde bakske ook nog volscheppen met toppings, zoals nootjes, of chocoladekorrels, of bergen vers fruit, aardbeien, papaya, mango, ananas… etc

We hebben héééééééééérlijk gesmuld, buiten op het bankje int zonneke, njam njam :)

Hierna naar onze Inn gereden want het was nog een eindje… om 20u rijden we Florence binnen.

We zien een bord staan: Welcome to Florence!
Een bord later: Do NOT stop for Hitchhikers!

Euhm… ineens doemt er na een ellenlange weg zonder straatverlichting een BOM van verlichting op… wij denken… verdikke, Florence is toch ni ZO groot?? Op de kaart lijkt het maar een boerengat.

Een beetje verder wordt het duidelijk, hier is dus de state prison… slik ik heb het even opgezocht en hier zitten 4000 gevangenen hun doodstraf uit! Amai, wij voelen ons hier precies in Prison Break, haha… :))

We hebben honger, maar hier iets eten is geen uitgebreide keuze, we stoppen dan maar bij de Mac voor een burger, recht voor de gevangenis.

Amai, wat je daar ziet binnenlopen, haha… ik zeg het, we zitten precies in ne film. Enfin, zitten er daar ook zo 4 moeders van 65+, lekkere koffieklets in deze buurt?? Ik dacht het al… één van hun de zoon zit daarbinnen, en "she prayed the lord"… LOL

We proppen onze burger binnen, want echt op ons gemak zitten we niet zo…

Enkele mijlen verder is het pikdonker en ligt in the middle of nowhere onze prachtige Inn! Amai, het is precies een B&B, heel familiaal, maar rustig, we zijn de enige gasten, blijkbaar is het tijdens de zomer laagseizoen hier (te heet).

We zullen wij der dan wel ten volle van genieten! De kamer is heel mooi, de badkamer leuk… het is hier dik in orde voor de komende 2 nachten! :)

Sleep tight,

Ellen & Ives.



Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.