Dag 5 Maasroute 93 km

Frankrijk, Haybes

Vandaag was het een redelijk vlakke tocht omdat hij helemaal over een fietspad langs de Maas en het kanaal ging. Dat was gister anders en kan me dan ook niet voorstellen dat men de Velo route 19 ook aanbeveelt voor gezinnen, dan mag iedereen wel een e-bike hebben. De nacht heb ik dus doorgebracht op de derde verdieping een appartement kun je het wel noemen met keuken en alle voorzieningen. ER was alleen een bad zonder scherm om je goed te kunnen douchen dus heb ik dit keer maar een bad genomen, dat was voor de vermoeide ledematen ook wel lekker na 113 km. In principe zal ik geen lange tochten boven de 100 km maken misschien alleen van Luik naar Venlo, dan is het wel plezierig als je een ondersteuning hebt. In Sedan heb ik een stukje gefietst om het grootste kasteelcomplex van Europa te kunnen zien. Omdat het zaterdag is zijn er veel mensen in de stad en is er op veel straten markt of braderie. Daar ben ik maar snel langs gelopen en na 38 km kwam ik in het centrum van Charlesvile-Mézière en daar was hetzelfde kermisachtige gebeuren in het centrum met veel volk op de been.Het was al tegen twaalf uur dus eerst maar een café au lait genomen wat maar € 2,- kostte. Weer terug op de route heb ik in Nouzonville wat voor onderweg gekocht en om 13.30 in Bogny op een bankje gezeten om wat te eten. Toen ik daarna op de fietst stapte spetterde het even en na verloop van tijd was dat weer over, dus een regenjasje aandoen hoefde niet. De laatste stop had ik gepland bij Revin, maar daar maakt de Maas een hele grote lus om de stad en de fietsers worden samen met het kanaal door een tunnel geleid die pikdonker zonder verlichting was en dus weinig van het stadje gezien, maar wel even gerust. Nu naar Haybes waar Wietseke en ik als eens eerder overnacht hadden op de terugweg toen we een kasteelvakantie bij Clermont-Ferrant gewonnen hadden. Totzover vandaag ik kan in het hotel om zeven uur eten.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Leuk verslag weer Ellert. Als je de tijd hebt zijn Sedam en Charleville-Mezieres leuk om het kasteel of het plein te bezoeken op een doorreis. Fijne avond.

Gerrie Divendal 2023-09-16 18:24:49

Wanneer fiets jij door Maastricht Ellert?? Wijj gaan morgen voor 3 weken naar zuid Limburg wij staan op een camping in Epen. Misschien kunnen wij elkaar treffen in Maastricht . Of.in een ander dorp langs de Maas. Gr.

Harrie.hendriks 2023-09-16 19:03:15

Dat zal moeilijk worden want ik ga maandag van Luik naar. Venlo waar de schoonouders van onze dochter woont, mogelijk een week later als wij donderdag 27 sept van Enter teruggaan naar huis. Wat is je adres?

ellertfietst 2023-09-16 19:59:57

Leuk verslag. Wij waren vorig jaar in Noord Frankrijk en bezochten ook Sedan.

Diny Leijsen 2023-09-16 20:44:30

Indrukwekkend hoor en dan helemaal alleen.🌹

Anneke Bos 2023-09-17 13:22:58
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.