Hanze dag 13 50 km Stralsund

Duitsland, Stralsund

We hadden gister een broodje gekocht om vanmorgen in de Ferienwoning te kunnen ontbijten en niet op een legen maag hoeven te fietsen, Daarom konden we ook weer vroeg vertrekken voor onze rit op Hemelvaartsdag en dat was te merken op de fietspaden. Tot Barth ging het vlak en ontmoetten we al verschillende jongerengroepen die een flesje bier aan de mond hadden, of ergens zaten met drank en muziek. Voor ons was het echt dauwtrappen op de trappers van de fiets. Na Barth kregen we toch nog wat pittige heuveltjes wat we niet verwacht hadden in het Bodden landschap, je daar natuurlijk wel een mooi uitzicht over het water dat bijna overal om ons heen was. Onderweg kwamen we ook veel vliegjes tegemoet , wat wel gewoonlijk is nabij wateroppervlakten. De wind was meestal wel gunstig maar wel koud vanuit het noorden over het water. Onderweg was er geen café voor koffie dus dat duurde tot vlak voor Stralsund bij het strand van de stad waar we een beker koffie konden nuttigen. In de stad was het zeer rustig met verkeer maar daarom drukker van mensen die op hun vrije dag een wandelingetje maakten of van toeristen die de stad bezoeken. De stad staat ook vol met oude kerken uit de baksteengotiek periode en één daarvan hebben we van binnen bekeken. Het zijn enorm hoge gotische kerken waarvan je afvraagt hoe hebben ze dat in twaalfde eeuw zo kunnen maken. We zitten vlak bij een pleintje met wat restaurantjes dus het zal wel lukken een goede te vinden.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Nooit geweten dat deze hanzesteden zoveel moois te bieden hebben. Daarvoor fiets je toch graag wat bergjes op 😉

gijtenbeek-heijstek@planet.nl 2023-05-18 19:03:11

Hallo Hanny en mee de fiets genoten ik volgt de reis die val niet altijd mee . het is koud maar jullie als door gewintrede bikkels zullen zeker het eind doel halen . alle nog een veilige fiets reis toe gewenst

Willem oskam 2023-05-18 19:09:19

Weer genoten van het verslag van vandaag. Bij ons is het dauwtrappen eigenlijk niet meer zo bekend bij de jeugd,maar grappig om te lezen dat jullie het vanmorgen nog konden aanschouwen. Stralsund is volgens mij wel een bezoekje waard.Fijne avond.

Gerrie 2023-05-18 19:55:21

Welke kerk bezochten jullie? Maria of de Nicolai? Lijkt me een fraaie oude stad.

Diny Leijsen 2023-05-18 20:33:16
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.