Dag 14 naar Boedapest 69 km

Duitsland, Dietfurt an der Altmühl

Toen we vanmorgen de tent wilden verlaten begon het te regenen en to twaalf uur heeft het geregend soms wat minder, maae bij vertrek van de dorpse camping hadden we allemaal de regenkleding aan. Tijdens het inladen van de matrassen was het net even droog, maar verder regende het geregeld. Op de camping waren ook een voliere en dierenhokken waar eopgevangen eekhoorns in zaten. De vogels maakten overdag veel lawaai maar er werd ons beloofd dat als het donker werd de vogels ook gingen slapen. Van Breitenfurt naar Eichstad was het twaal kilometer en daar moest Jan naar de hoorspecialist omdat zijn apparaat het niet meer deed. Het gelukte ons om gemakkelijk de hoorspeciaalzaak te vinden en wij gingen schuilen onder een zuilengang van een universiteitsgebouw. Jammer dat het regende want anders hadden we nog meer van de stad kunnen zien waar veel grote gebouwen stonden. Wel vonden we koffietent waar we na inspectie van de ur code met mondkapje naar binnen mochten. Jan was gelukkig gauw geholpen en konden we weer verder fietsten Kipfenberg waar langzamerhand de regen minder werd en we prachtig gezicht hadden op het dal. Het Altmühldal is soms heel smal en op andere plaatsen wat breder, dat heel verrassend is en heel afwisselend. Wat dat betreft genieten we allemaal wel van deze tocht, maar de campings zijn heel verschillend soms goed voorzien van faciliteiten en anderen heel beperkt zoals gisteren met een douche voor dames en een voor mannen maar met beperkt warm water. In Kipfenberg vonden we een plekje aan de rivier om onze lunch te gebruiken. Op de rivier wordt heel veel met kajaks gevaren omdat het een langzaam stromende rivier is. In Kinding passeerden we de snelweg en spoorlijn en konden de weg in twee gedeelten langs de berg omhoog gaan en de andere weg ging het verkeer naar beneden. Vanaf Kinding was het niet ver meer naar Ottmaring bij Dietfurt an der Altmühl waar de camping de 7 Tälercamping lag. Wel een mooi dal aan het kanaal van Main naar Donau maar geen verbinding met de telefoon en alleen na aankoop van 2 € een beetje internet.

de foto's komen daarom later.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Ellert, wij herkennen veel in de laatste reisverslagen. Zijn een aantal keren op vakantie geweest in natuurpark Altmuhltal, ook in Dollnstein op de camping gestaan. Eichstatt was inderdaad de moeite waard geweest om te bezichtigen, heeft en schitterende Altstadt. Nog veel fietsplezier met elkaaar

Liesbeth en Bert de Vos 2021-08-26 21:51:45
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.