Dag 20 naar Boedapest 72 km

Oostenrijk, Au an der Donau

Toen we vanmorgen vertrokken scheen de zon en dat was eigenlijk voor het eerst op onze fietsreis naar Boedapest. De wolken en nevel trok langzaam omhoog in het smalle dal en we konden de burcht aan de overkant van de rivier boven op de berg weer zien. Het was vannacht nog wel aardig koud geweest maar dat heb je in dit klimaat. De route begon wat aangenamer te worden bij Aschach waar een promenade aanwezig was en we niet meer tussen beboste bergen fietsten. Wel zijn de bergen hier niet begroeid met alleen maar naaldbomen maar met loofbomen. Daarna kregen we een lang stuk zonder bebouwing, maar wel met veel natuurgebied tot aan een stuw met waterkrachtcentrale die wij niet over gingen maar verderop bij Ottensheim met een heel bijzondere pont waar we wel een half uur op moesten wachten, terwijl de andere groep al op de pont zaten en net vertrok. De pont werd door de stroom van het water naar de andere zijde getrokken want hij zat aan een kabel vast, zoals een gierpont werkt. Daar hebben we koffie gedronken met apfelstrudel en ijs bij een Italiaanse zaak. Daarna gingen we op weg naar Linz om daar een stukje van te zien en zo kwamen we bij de nieuwe dom die de grootste van Oostenrijk blijkt te zijn. Op het Domplein hebben we ons broodje opgegeten en weer geprobeerd de stad uit te komen en over de brug van de Donau naar onze route. Linz is een mooie barokke steeds stad en Hoofdstad van Oberoostenrijk. Langs de Donauradweg fietsen we langs een mooi gebied bestemd voor recreatie en andere zaken. Het fietspad liep vandaag ook veel vlak langs de Donau en op gelijke hoogte en was overwegend druk met fietsers. Voorbij Langenstein mistten we de afslag naar het herinneringscentrum boven op de berg. Bij Mauthausen zelf aangekomen zijn we toch met z’n vieren naar boven gegaan om het kamp met gedachtenis beelden te bekijken en foto’s te maken. Terug was het gemakkelijk om de 14 % stijging af te dalen. De camping was nu niet ver meer en langs de Donau en het fietspad gelegen. Waar de anderen al op de weide zaten wat te drinken en ik ook een pilsje heb genomen.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Indrukwekkend hoor, de foto's en gelukkig dat jullie wat mee zon mee hadden. Dank voor het beeldende verslag!

Ingrid Veldkamp 2021-09-01 19:18:42

Wat een prachtige reis maken jullie zeg. Maar jullie zullen, als je weer thuis bent, af moeten kicken van elke dag gebak :) Nog heel veel mooie kilometers gewenst. Hartelijke groet, Theo en Paulien Hermes.

Theo en Paulien Hermes 2021-09-01 19:32:58

Groet aan Hannie , Wat een gave reis is dit. Op onze lijst gezet. Volgend jaar ??? Veel plezier en geniet van al het moois om je heen . Groet Wim en Hannie

Wim Verhoog 2021-09-02 17:08:07
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.