Hanze dag 7 72 km

Duitsland, Kaltenkirchen

Vanmorgen vroeg opgestaan en naar het café beneden voor het ontbijt dat bij de boeking inbegrepen was. We moesten voor tien uur in Grünendeich zijn om het veer naar Wemel te nemen over de Elbe. Daar waren we vroeg genoeg om eerst langs de Elbe te fietsen en langs het gebied vanaf Stade met veel bloeiende boomgaarden. Dat was een prachtig gezicht en het leek de Betuwe wel. Oorspronkelijk zijn het ook de Hollanders geweest die naar dit gebied trokken en dijken en boomgaarden aanlegden. Op het veer kwamen veel fietsers mee dat de ruimte waar de fietsen gestald moest worden stond helemaal vol. Bij het ontschepen troffen we nog een Santos fietser uit Nederland. Vanaf Weede fietsten we eerst weer een stuk langs de Elbedijk naar het noorden en daarna ging het richting het oosten. In Uetersen gingen koffiedrinken en broodjes kopen en scheen de zon al volop. Het verdere van de route ging afwisselend over binnenwegen en fietsstroken door bebost gebied. Bij Ellerhoop hebben we onze lunch genuttigd, de plaatsnaam had natuurlijk ook wel Ellerthoopt kunnen heten. Hiervandaan ging de route langzaam omhoog en omdat we nog niet gewend zijn aan het mooie weer was het toch een aardige trap om bij Schlafhütte te komen, dat op een industrie gebied staat en veel verkeer te horen is. Straks maar zien of we ergens wat kunnen eten. Onderweg verder geen bijzonderheden dus weinig foto's dit keer.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Gelukkig de dag vandaag goed begonnen met een ontbijt, dat fiets toch beter dan met een lege maag. En wat ik verder lees zat met het eten de gehele dag wel goed En droog weer met een zonnetje wat wil een mens nog meer.Fijne gezellig avond alle drie.

Gerrie 2023-05-12 17:47:52

Fijn dat jullie een gewoon, lekker, relaxt en gezellig ontbijt hadden. En boffen dat het weer zich gemiddeld heel vriendelijk houdt. Hier vandaag zomaar een droge dag! Jammer toch van die hoogteverschillen alsmaar weer. Waren alle fietspaden maar plat, zou je soms hopen. Maar goed afzien hoort wel bij zo'n fietstocht. Geniet van de avond en succes maar weer bij de tocht van morgen.

Elly Gijtenbeek Heijstek 2023-05-12 20:17:58

De Elbe is dus best een brede rivier. Er moest dus echt ontscheept worden.

Diny Leijsen 2023-05-13 08:36:54
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.