Naar Rome dag 18 88 km

Italië, Mori

Vandaag zijn we haast de hele dag langs de rivier de Adige gefietst, over een mooi geasfalteerd pad. Soms leek het wat dat want er was weinig hoogteverschil en veel lange rechte stukken, maar de omgeving was prachtig, de imponerende bergen aan weerszijden en de fruitbomen en wijngaarden volop om ons heen. Ergens waren arbeiders met het maaien van de kantjes, daar stond een vrouw bij met een toeter als er fietsers kwamen op er op drukte zodat de mannen stil hielden.
De rivier stroomt behoorlijk ondanks het hoogte verschil, maar het geruis was niet te horen, dat de autobahn dicht langs loopt en overheerst. Gisteren konden we de rivier goed horen en het was als de branding langs het strand. Langs het fietspad stond op goed 28 km een heel leuk bikers café waar alle groepjes koffie drinken. De volgende stop was in Trento waar we foto's maakten van het indrukwekkende Domplein, jammer genoeg was er dienst in de kerk en konden die niet van binnen te bekijken. Verder ging de rit naar Rovereto, maar wegens de dreigende lucht zijn we doorgefietst naar Mori en heerlijk Italiaans ijs gegeten. Het miezerde wat maar bij de camping aangekomen scheen de zon heerlijk en konden we de natte spullen in de zon drogen. De camping heeft geen wifi dat werkt, dus sommige dingen als ritten opslaan moet morgen dan maar hopelijk kan het dan wel, omdat we weer een rustdag bij Verona zullen hebben.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Prachtige foto’s inderdaad veel bewolking maar gelukkig bleef het droog Blij met je jasje zeker?Zo te lezen een prima fietsdag en dan is het genieten

Wietske 2018-09-03 20:02:02

Goeie Ellert, wàt in reis en wat makkest moaie foto’s fan de omjouwing dêr. Genietsje derfan, dan kinne we ek moai mei fytse al sitte we op de bank! Groetnis fan Janny Reitsma.

Janny Reitsma 2018-09-03 20:59:22

Vriendin van Hannie Kroon. Vol bewondering lees ik je verslag. Behoorlijk zwaar en het weer zit (nog?)niet mee. Sterkte verder en geniet. Doe Hannie de groeten.

Cobie den oudsten 2018-09-04 16:39:34

Hoi Ellert, Wel een ietsie pietse jalours op jou! Groetjes van Hans Wiersma , Eindhoven

Hans Wiersma, Eindhoven 2018-09-17 15:31:55
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.