Dag 2 Maasroute 86 km

Frankrijk, Pagny-sur-Meuse

De chambre d’hote waar ik terecht kwam na de eerste dag fietsen was uitstekend. Daar er in het dorp geen voorzieningen waren had zij graag geweten of ik bij haar wilde eten. Dat was mij bij het bericht in het Frans denk ontgaan maar zij zou proberen met wat er in huis was een maaltijd voor mij te maken. Dat werd een grote salade schotel en ik dacht dat zal het wel zijn, kwam er ook nog iets warm op tafel en een crème de brulé toe. Dus kreeg ik een goede volle maag en ben vroeg gaan slapen na de nachtrit van maandag. Vanmorgen kreeg ik een goed ontbijt en kon om kwart over negen voldaan op de fiets stappen.
In het verleden heb ik de bron van de Vecht al eens opgezocht en verder de bron van de Eems en de bron van de Schelde. Nu dus verder langs de Mouson die bij Neufchateau in de Maas komt. De stad Neufchateau valt me wat tegen, wel een oud centrum maar ik vond geen gezellig terrasje. Daarvandaan loopt wel een nieuw fietspad over een oude spoorbaan naarFrebécourt. Dan volgt Domremy de geboorteplaats van Jeane d’Arc met museum bij haar herbouwde geboortehuis. Het was nog voor twaalf uur dus wilde verder fietsen om te lunchen, maar in geen enkel dorp onderweg was iets te nuttigen of te kopen. Dus ben ik maar doorgereden naar Vaucouleurs waar een Intermarch was. Nu was het niet ver meer naar Pagny om in een motel te overnachten, maar de receptie gaat pas zes uur open, dus heb ik nu eerst maar een verslag gemaakt.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Wanneer in jou planning fiets jij door Maastricht?Daar wij ons uitgestelde vakantie vanaf Zondag de 17 september tot 7 okt. In Epen zuid limburg op een Camping staan. Misschien kom jij in die tijd door Maastricht of al Maastricht voorbij ??

Harrie 2023-09-13 18:49:54

Had nu pas in de gaten dat je weer op de fiets bent geklommen Ga het weer volgen

Diny Leijsen 2023-09-14 09:45:02
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.