Dag 5 Rondje Drenthe naar huis van Meppel

Nederland, Noardeast-Fryslân

Vandaag had ik een redelijk gunstige wind deels zijwind en soms was zuidoostelijk zodat ik aardig snelheid kon maken, maar niet zo snel als de rijders met elektrische ondersteuning die mij voorbij rijden. Er waren heel wat mensen op de fiets omdat het natuurlijk mooi weer was met een lekkere temperatuur. Om bij de Havelterberg voor Steenwijk te komen kun je niet langs de voormalige Rijksweg maar moet je via Nijeveen omfietsen. Voorbij Steenwijk dat ik links liet liggen kom je door de Heerlijkheid de Eese en reed op een stille weg zonder huizen in de verre omtrek wel een eenvoudig kerkje. Bij een boerderijcamping voor Mildam waar je over de Tjonger gaat, wat genuttigd. Dan verder naar de Veenhoop om met de pont de Grietman over de Wijde Ee te varen. De route gaat hoofdzakelijk over bekend terrein alleen het gedeelte vanaf de Eese was nieuw voor mij.
Het volgende veer was bij Earnewâld en daarna voorbij de Fonejachtbrug de zonnepont van Suwâld het Schalkenveer. Bij Aldtsjerk waren de bomen van de nieuwe brug omlaag en konden niet omhoog, de techniek liet de mannen in de steek, maar een van hen kwam me helpen om er onderdoor te kruipen met de fiets. Toen verder via Burdaard waar het terras van it Posthûs ook bezet was. Nog een laatste spurt en kwam om kwart over vier thuis aan, waar Wiets al op me zat te wachten, het is ook fijn om weer thuis te zijn na een week fietsen. Mijn volgers bedank ik en vooral degene die een reactie schreven.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Gisteren schreef ik volbracht maar je had nog een etappe te gaan. Nu dus echt volbracht.

Hanny 2020-06-12 20:03:04

Mooi Ellert, dat het allemaal gelukt is. Hart grt ook aan Wietske. Abe en Marijke

Marijke 2020-06-12 21:22:06

Met veel plezier je verslagen gelezen Ellert. Wat is Nederland toch mooi!

Gerrie 2020-06-13 10:14:00

Middei Ellert, jij fietste mij in het Rondje Drenthe een halve dag vooruit. Jij hebt de Col-du-VAM niet beklommen? Heb je een nieuwe Santos-fiets? Een Pendix e-Drive ondersteuning voldoet goed op een Santos. Groetnis, Harm

harms.reizen 2020-06-13 14:37:20

Heel goed Ellert, ik wacht op je volgende route:-)

Agnes Kuipers 2020-06-14 20:02:28
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.