Dag 3 3daagse pelgrimstocht

Nederland, Sint Jacobiparochie

Vandaag zou het geen zware dag worden, dat wel het geval van de wind want die wasinrichting ons voordeel vandaag. De lengte was weligers langer dan gepland maar dat gaf niet zoveel, want we waren voor 5 uur in Sint Jabik, zodat ieder weer op tijd naar huis kon gaan. Sommigen moesten naar Leeuwarden nog terug fietsen om met de trein naar huis te kunnen, anderen naar hun slaapsteden zodat ze morgen weer terug kunnen en een enkeling werd opgehaald. We hebben helemaal geen ongemakken gehad, behalve dat ontmoetingspunten niet bij iedereen hetzelfde was en na enige moeite weer bij elkaar konden aansluiten. Zelfs de beide mannen die in Zeerijp overnachtten troffen ons weer na Dokkum bij Bartlehiem. De route ging vanmorgen door een wisselend landschap van het Hogeland, waardoor we toch iets meer km maakten. In Zoutkamp bood de leiding ons koffie met appeltaart aan. Het was de zoveelste keer dat we van appeltaart genoten. In het naLauwersmeergebied was een nieuw stuk fietspad met uitzichtstoren aangelegd en waren de losse betonblokken verdwenen. In Dokkum genoten we in de Abdij van een lekkere lunch, ze hadden daar op meer personen gerekend en dat heeft Lou een beetje proberen goed te maken. De eersten verlieten ons al na Stiens en anderen bij Sint Anne. Zo kwamen we uitgedund in Sint Jabik waar we afscheid van elkaar namen. Peter bedankte de leiding wat Jan gister ook al gedaan had. Frans bedankte een ieder en gaf aan dat het na vijf keer niet weer georganiseerd zal worden. Misschien dat Jakobike nog iets gaat opzetten maar dan moeten we op de site kijken en ons aanmelden voor de nieuwsbrief die gaat komen vertelde Astrid. De tocht was eerder niet onder zulke goede omstandigheden gereden als dit jaar, het was droog en de zon scheen en de wind was ons redelijk goed gezind.
PS verslag van zaterdag komt nog.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Wat een afstanden! Prima voor gemotoriseerde maar voor gewone fietsers…

Hanny 2022-05-16 09:05:58

Goed gedaan Ellert bravo. Ik heb deze route in 2015 gefietst met mijn broer als voorbereiding op S.d.C Wij hebben het andersom gefietst eerst naar Uithuizen, Hasselt S jacobiparochie. Met 14 personen

Harrie 2022-05-16 23:05:20

Ook dicht bij huis is nog genoeg te fietsen en te zien Leuk hoor!

Diny Leijsen 2022-05-18 10:54:58
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.