Dag 124 Mushqeta - Elbasan 32,2 km Maurice🥰

Albanië, Elbasan

Ik word wakker rond half zeven en tegen zeven ga ik omhoog Nico en zijn vrouw zijn al op en ik moet weer gaan zitten op een van de mooie bankstellen in de kamer
Ik krijg een sterk klein bakje koffie en een glaasje Raki wat gebruikelijk is bij een gast.
Ook een glas eigengemaakte yoghurt en brood.
Moeders maakt me ook nog brood klaar voor onderweg . Dikke plakken zelfgemaakt brood met eier, een augurk en een tomaat apart. Ook komen ze er nog aan met een tas vol fruit. Ik moet zo lachen en laat hem mijn tas tillen en dat dat echt te gek word. Ik pak een paar stukken fruit voor vandaag in.
Natuurlijk neem ik afscheid met een paar klompjes en dan vertrek ik.

De weg slingert omhoog en wat opzij van de hoofdweg. Dit gebied is een stuk mooier. Ik moet er wel weer voor klimmen maar dan krijg je weer hele mooie uitzichten voor terug. Vandaag is het weer wat en ik pauzeer bij een leuke bar midden in de natuur. Hij is opgebouwd uit ronde keien en van binnen ook sfeervol met veel hout. Ik drink buiten een kop koffie in de zon.

Ik bel geregeld met gips over de situatie Maurice en de rot situatie.

De weg gaat over een bergkam en de uitzichten blijven mooi.
Ik zet de pas er goed ff in want ik wil eindigen in de grote stad Elbasan.
Na een tijd krijg ik weer een koffie bar cq restaurant. Ik bestel me weer een kop koffie en eet de lekkere lunchpakket op. Ze doen hier niet zo moeilijk as je wat van je zelf opeet op terras.

Dan gaat de weg links over de berg met mooi uitzicht op de grote stad. Het eerste deel is minder fraai door het industrie gebied. Ik hoorde al dat de lucht niet zo fris is daar. De weg slingert naar beneden en na een tijd flink door lopen kom ik in de voorstad terecht. Het is gelijk weer goed druk. De rust is in 1 x weer over. Bij een market koop ik eerst een kold biertje en eet nog wat brood. Een medewerkster vraag ik naar informatie over de kerken in de stad. Ze verwijst naar een kerk die katholiek moet zijn maar ff later kom ik erachter dat het orthodoxe katholieken zijn.

Ik ga richting de oud stad en diverse mensen toeteren naar mij. Ook tussen de auto’s nog paard en wagen hiero.

Ik ga opzoek naar de orthodoxe kerk en vind hem in een v d oude straatjes. Hij is wat vervalen en het gehele terrein is afgesloten.

Wat verderop zie ik een mooie oude Moskee met leuk terrein eromheen een man die druk zijn voeten wast onder afdak groet me en vraagt waar ik vandaan kom. Hij roept enkele oud voetballers op .. zo van Gullit en van Basten. Ik leg uit wat ik doe en hij zegt dat het geen probleem is as ik mijn tentje hier opsla. Ik zoek een leuk plekje bij een kleine citroenboom. Net as ik even met mijn zoon Nick bel onder het opzetten van de tent komt er allemaal manvolk an. Een baardman kijkt afkeurend naar mij en ik hang de telefoon maar ff op.

Dan komt er even later een delegatie an die mededeelt dat ik er toch niet kan staan.
Een man spreekt aardig Duits en de Imam is er ook bij.
Ik laat het document zien en de paspoorten vol stempels. Dan overleggen ze en bellen met een Bischop. Ik krijg akkoord voor 1 nacht. Later krijg ik in de gaten dat het een hele speciale moskee is. Hij staat ook met groot verhaal op internet.

Nadat geregeld te hebben zoek ik eerst wat eten op en ik loop door een poort van oude vesting cq burcht muren. Ik vind een fijne kebab zaak en het is hier niet duur. Voor een paar euro heb je al wat.

As ik terug kom bij mijn kleine reisvilla naar de oude moskee brengt de Duits sprekende man me wat mandarijnen. Er is een oudere man en ze vragen wat ik zo al anders doe. Dan blijkt de oude man architect te zijn en hij wil graag ff met mij praten. We gaan mooi met elkaar zitten in de voorruimte onder groot afdak. Hier zijn wat problemen met de dakconstructie en hij vraagt me om advies.
Dan gaat hij verder over vragen vanuit de bijbel en ik denk nou zul je het wel kriegen .. maar het is wel een leuk gesprek over de gouden koe en aanbidding. Ik vertel wat mijn mening is en dat hier in hun land ook wel heel veel kerels de Mercedes koe aanbidden. Ze moeten lachen enzo gaat het serieuze van het gesprek er wat af.
De Duits sprekende man weet me ook te vertellen dat de oer oude handelsroute waar ik graag op wil lopen hier ook langs ging. Hij laat me een straat bord zien met daarop “Via Egnatia “

We wensen elkaar goede nacht en ik beloof morgen optijd te vertrekken want de tuinman komt.
Ik kruip mooi in mien tentje.
Maurice 😓


Lieve mensen.

Aangekomen in Frankfurt stond Cor ons op te wachten en we zijn gelijk doorgereden naar de universiteit van Utrecht waarvan ik weet dat ze een van de beste zijn.

De onderzoeken die gedaan zijn daar komt uit dat hij lymfeklier kanker heeft en dan ook gelijk de slechtste vorm die je kan hebben.

Helaas zal Maurice hieraan sterven en hebben we wel een aantal keuzes om te doen. Maar het zal slechts een korte uitstel zijn.

Dat we het zo laat pas konden opmerken dat was het ziektebeeld die erbij hoort.

Mijn grote liefde mijn alles hij is zo bijzonder niet alleen voor mij ik weet voor alle mensen die hem kennen, hij steelt ieders hart ook in Utrecht met zijn lieve charme.
Dat hij op zo’n jonge leeftijd voor een border al klaar is met zijn leven is voor mij op dit moment niet te bevatten ik zal er alles aan doen om hem zijn laatste weken of iets langer te geven wat hij nodig heeft en altijd met in het achterhoofd dat hij het belangrijkste is en mijn verstand laten spreken en niet mijn hart.

Voor mij is de reis gedaan nooit gedacht dat deze o zo’n mooie reis op deze manier zou eindigen. wat houd ik van wandelen en bergen beklimmen maar deze berg is niet te doen.

Liefs Monique

Geschreven door

Al 66 reacties bij dit reisverslag

Ik wens jullie heel veel moed en kracht. Hopelijk pijnvrij nog even genieten van elkaar ❤️

Linda 2022-10-27 12:45:48

Monique en Barry, heel veel sterkte. Zoals je al schrijft Monique, niet te bevatten dat jullie lieve maatje dit overkomt. Ik wens jullie alle kracht toe om dit verdriet op te vangen

Inge 2022-10-27 12:51:49

Wát een verdriet… zó met jullie te doen maar net wat je zegt, deze berg is niet te doen… Alleen maar Maurice bijstaan en alle liefde geven zolang het kan… in gedachten bij jullie ❤️🙏🏻

Carla 2022-10-27 12:52:43

Hier hetzelfde meegemaakt, ik wens jullie heel veel sterkte , voor Maurice nog pijnvrije dagen. Leef met jullie mee. Je neemt vast wel de juiste beslissing . Afscheid nemen is zo moeilijk! Liefs Marijke

Marijke in Wedde 2022-10-27 12:55:37

Wij wensen jullie alle kracht toe die jullie en Maurice nodig hebben in de aankomende periode. We zullen aan jullie alle drie denken! Hierbij nog een foto die ik van lieve Maurice had gemaakt toen jullie bij ons waren. https://freeimage.host/i/DyJOfn Sterkte! Rene en Monique

Rene & Monique 2022-10-27 12:56:28

Ach lieve Monique. Wat verschrikkelijk en verdrietig. Wat kan het allemaal anders lopen dan dat je in gedachten had. Heel veel sterkte en hopelijk nog een mooie tijd met Maurice. Hopelijk heeft hij niet te veel pijn. Ook voor Barry veel sterkte. Het zal best heel moeilijk zijn zo alleen in Albanië. We denken aan jullie. En wat een mooie fiere foto van Maurice.

Tante Lenie en Lydia 2022-10-27 13:00:52

Ach wat een droevig verhaal. Wat een prachtdier is Maurice en zo triest dat dit de uitslag is... zoveel liefs en sterkte voor jullie.

Geke 2022-10-27 13:02:59

Heel verdrietig nieuws dit.😔Veel sterkte voor jullie en een dikke knuffel voor jullie lieve Maurice.❤️❤️❤️

Saskia 2022-10-27 13:03:16

[a silent hug] We voelen met jullie mee!

Harry 2022-10-27 13:04:11

Ai Monique, wat een vreselijk bericht moet je hier delen....ik heb Maurice nog nooit in.levende lijve mogen.ontmoeyen, masr het gast mij ook aan m'n hart! Die trouwens viervoeter, wat hé ben jullie bijzondere momenten kunnen delen. Ik wen je heel veel sterkte, knuffel en verwen m goed, dat heeft ie dik verdiend! Nogmaals heel veel sterkte, om deze berg toch nog op te gaan, samen met Maurice......😘

Marjon Estié 2022-10-27 13:04:54

Zo verdrietig! We leven mee!

Atie 2022-10-27 13:05:54

Zo iets heb je niet zelf in de hand! Houd je vast aan 't idee dat jullie altijd goed voor maurice zijn geweest! Houd hem niet te lang vast...ook al is dit zwaar! Hij is in de kerk gezegend.....en zal dus in vreemde gaan! Zo hadden jullie je de reis niet voorgesteld.....jullie zouden het met z'n 3en doen.. maar in sommige dingen moet de mens en nu ook t dier zich overgeven! Sterkte en alle goeds gewenst! Heel veel sterkte

Annie T 2022-10-27 13:09:22

Heel veel sterkte en hopelijk nog mooie dagen/weken samen! We leven met jullie mee.❤️❤️

Hillie en Roelof 2022-10-27 13:10:13

Onvoorstelbaar, wat hopeloos, gewoon niet te bevatten. Hopelijk heeft hij nog n leuke tijd, maar de reis en doel word helaas niet compleet gehaald, maar ik heb enorm van Maurice genoten.

Ad 2022-10-27 13:11:31

Lieve wandelmaatjes een droevig einde van een mooi.begin . Voor Maurice een stevige poot en een lieve aai . Voor jullie sterkte, op.alle gebied . Groet en liefs .

Annie Wolken . 2022-10-27 13:13:10

Tjeetje, hoopte op beter nieuws, niet te bevatten zeg, als honden liefhebber ( 3 border collies en 1 ( w ) ausi, kan ik me joun/ jullie verdriet voorstellen, respect dat je bij Maurice blijft in zijn laatste levensfase..pfff wat een verdriet zeg, heel veel sterkte en vooral geniet samen van wat wel kan

Astrid 2022-10-27 13:19:28

Och Monique en Barry Wat verschrikkelijk nieuws! Zo'n prachtige mooie hond met zoveel conditie en verzorging dan denk je.. hoe dan? Hoe is dit mogelijk! Wat hebben van Maurice genoten, hopelijk is hij nog een poosje bij jullie en krijgt hij niet zoveel pijn. Zo genoten van de mooie avonturen en foto's samen! Ik denk aan jullie... Liefs

Alie Wisman-Setz 2022-10-27 13:25:47

Ik wens jullie heel veel strekte. Mooie foto van maurice prachtig. Het doet zo veel pijn om afscheid tenemen van je lieverd Sterkte

Gretha 2022-10-27 13:26:30

Heb er geen woorden voor, wat verdrietig. Sterkte

Trea 2022-10-27 13:29:58

Alles is al door alle anderen gezegd, ik heb er niks aan toe te voegen. Dikke tranen over m’n wangen. Zoveel verdriet. 🫶🏼🐕

Anneke Pieters 2022-10-27 13:45:49

Ach dit verdriet is te heftig mensen heel veel sterkte 😢❤️

Akkie 2022-10-27 13:46:55

Barry en Monique, wat een tragisch einde aan jullie mooie reis. Barry nu alleen verder, dat moet heel zwaar zijn ,ook voor jou. Geef die lieve Maurice een knuffel. Niet te bevatten dit. Heel veel sterkte.

Will 2022-10-27 13:51:01

Heel veel sterkte! Wat een trieste wending van jullie reis! In gedachte leef ik met jullie mee.

Evelien de Ruijter 2022-10-27 13:51:07

Ach wat een ontzettend verdrietig nieuws! Heel veel sterkte met elkaar!

Jacqueline 2022-10-27 13:57:18

Heel verdrietig Sterkte lieverd 😘😘

Margareet 2022-10-27 13:58:17

Ach...wat een slechte tijding! Heel veel sterkte gewenst!!

Kina 2022-10-27 14:09:19

We wensen jullie allebei veel sterkte, een knuffel voor Maurice, die dappere hond die zoveel kilometers met jullie wandelde. Wat een mooi leven. Wat zul je hem missen. Dick en Ron.

dick 2022-10-27 14:23:05

Wat verdrietig, heel veel sterkte

Kini 2022-10-27 14:23:29

Wat vreselijk nieuws. Heel veel sterkte met alles. Zelf ook pas geleden onze Tijger de kat in moeten laten slapen. Valt niet mee pfff het is echt een gezinslid.

Marieke 2022-10-27 14:24:21

Wat vreselijk nieuws voor jullie, die arme pop❤️zit hier ook de tranen biggelend over m'n wangen. Laat staan hoe het voor jullie is💔 Wens jullie alle kracht en wijsheid toe. En zoals je zegt deze berg is niet te doen. Heel veel sterkte alle drie❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Petra 2022-10-27 14:27:35

Wat ontzettend verdrietig nieuws. Hopelijk hebben jullie samen nog een paar mooie weken. Ik denk ook aan Barry hoe hij zich nu moet voelen. Ik wens jullie allemaal heel veel sterkte. God bless you.

Chris 2022-10-27 14:32:31

Wat een vreselijk nieuws. Heel veel sterkte lieve mensen en allegoeds voor Maurice.

Loes 2022-10-27 14:41:47

🌴 Als alles gezegd is Word het héél stil Jammer dat het Gebeurt op jullie Pelgrimage tocht Het hele leven is Onvoorspelbaar Alles plannen lukt Maar vervolmaken Heeft de mens Geen invloed op🌴 Sterkte samen

N.Ahoj 2022-10-27 14:52:07

Heel heel veel sterkte de komende tijd. Hopen dat hij pijnvrij blijft. Maurice nooit ontmoet, maar door alle verhalen van hem gaan houden. Wensen Barry ook heel veel sterkte zo ver weg. Sterkte. Roelof en willy lunshof anreep.

Roelof en willy lunshof 2022-10-27 15:02:27

Wat vreselijk verdrietig nieuws, geen idee hier nog iets op te zeggen. Heel veel sterkte nog met Maurice en voor jullie ook🙏🏻

Trijntje valke 2022-10-27 15:13:34

Ik huil met jullie mee, ben bijna 2 meter en 1 meter breed en 110 kg. Maar zelfs ik voel me nu heel klein worden! Helden zijn jullie drieën!!😘

Jakub Willemstein 2022-10-27 15:22:43

Vreselijk, de hele dag aan jullie drieën gedacht wat een verdrietig bericht. Geniet nog maar zoveel mogelijk van Maurice. Barry en Gypsie zover bij elkaar vandaan maar in jullie hart 💖 zijn jullie samen. Heel veel sterkte! Lieve groet Berta Smilda GRONINGEN ❗️

Berta Smilda 2022-10-27 16:02:43

Wat erg niet te bevatten wens jullie heel veel sterkte

Minie Snippe, Zwartemeer 2022-10-27 16:14:22

Wederom, stil. Met veel liefde. Dag lieve Monique. Dag lieve Maurice. Dag lieve Barry. Met veel liefde. Stil, met kracht. 🦋

Thyti 2022-10-27 16:18:07

Lees het verdrietige bericht met tranen in mijn ogen. Heel de dag gekeken of er al een bericht op stond en nu dit. Weet hoeveel pijn het doet om je allerliefste 4 voeter te moeten missen. Maar zo fijn dat je bij hem blijft tot dat Maurice aan zijn aller laatste reis begint. Heel veel sterkte

Mariët 2022-10-27 16:19:57

Wat vreselijk allemaal! Ontzettend veel sterkte!

Mariska 2022-10-27 16:51:54

die trouwe Maurice...... heel veel sterkte !!

aly 2022-10-27 16:54:34

Wat verdrietig allemaal. Zo'n dappere, trouwe hond. Heel veel sterkte!!

Margré 2022-10-27 17:04:51

Wat een verschrikkelijk nieuws, Heel veel sterkte gewenst de komende tijd

Joop Suelmann 2022-10-27 17:14:09

Woorden schieten tekort Sterkte samen

Gert Hogenberg 2022-10-27 17:26:22

Ik weet niets te zeggen. Zó verdrietig! Lieve Barry en Monique een dikke knuf van afstand en heel veel sterkte. 🥰🙏🏽🥰

Marja L 2022-10-27 17:49:05

Hier zijn geen woorden voor ,een zo n geweldig maatje dat hem dit moet overkomen, wij wensen jullie heel veeel sterkte de komende tijd Groetjes van Ben en mij 🤞🐾💕

Willie.rohling 2022-10-27 18:04:05

Monique en Barry jammer dat dit zo afloopt Maurice is een hele lieve hond die nauwelijks opviel en absoluut geen aandacht vroeg. Veel sterkte.

Dick Zeeman 2022-10-27 18:04:17

Geen woorden voor Heel veel sterkte🙏.

Adelheid 2022-10-27 19:02:03

Vervelend dat het allemaal zo gaat lopen maar je kunt er, hoe jammer ook, weinig aan doen. Barry gaat dus alleen verder en we wensen hem daarbij alle succes!

Herman en Minie 2022-10-27 19:14:21

Wat een ellendig slecht nieuws; hier zxijn geen woorden voor en hopelijk kunnen jullie na afloop van de tocht met z'n drietjes afscheid nemen. Heel, heel veel sterkte gewenst.

Gerard Meijers 2022-10-27 19:48:16

Lieve Monique en Barry, Bij Henk in Open Huis volgde ik jullie voettocht en wat was ik gisteren verdrietig toen ik hoorde dat Maurice te ziek was om de reis te vervolgen. Ik heb voor hem (en jullie) gebeden en zal dat blijven doen. Zelf heb ik mogen ervaren dat God ook de gebeden voor een hond hoort en verhoort. Niet alleen in het verleden, maar ook heel recent bij onze hond bij wie een bijniertumor geconstateerd is in Utrecht. Toch zijn alle symptomen opeens verdwenen. Daarmee wil ik jullie een hart onder de riem steken en aanmoedigen te blijven vertrouwen dat God van dieren, dus ook van Maurice houdt en dat Hij het beste met hem voorheeft. Niets is onmogelijk of te wonderlijk, maar we kunnen het niet afdwingen. Wat God doet is wel gedaan. Hij zal jullie hoe dan ook hierin helpen en wijsheid geven. Heel veel Zegen en sterkte, liefs, Iris

Iris 2022-10-27 20:02:43

Lieve Monique, Geef Maurice een enorme dikke knuffel van ons💙🙏Wat een fantastische kameraad.Ook jij,heel veel liefs en sterkte❤️Liefs vanaf Texel💕

Piet&Lia de Bruin 2022-10-27 20:04:47

Geven jullie Maurice een dikke knuffel 🥰 Heel veel sterkte de komende tijd samen ! Leef met jullie mee !

Caroline 2022-10-27 21:47:42

Lieve Monique en Barry, Alle sterkte en kracht om deze, zo lieve hond Maurice, te begeleiden op zijn laatste reis. Lieve groet, Hans en Marion.

Hans katerberg en Marion Sanders. Borger 2022-10-27 22:03:15

Wat een verdrietig nieuws. Sterkte voor jullie.

Annelies kartner 2022-10-27 22:18:55

Hallo Monique,das tut mir sehr Leid für Maurice und euch. Leider ist das Leben manchmal so schwierig . Wünschen dir viel Kraft. Ganz liebe Grüße von Kurt. Diese Reise stand wirklich unter keinem guten Stern für euch . Ich hoffe , das Barry gut in Jerusalem ankommt. Ich drücke ganz fest die Daumen und denke an euch.

Margret 2022-10-27 22:37:41

Wat verdrietig, Heel veel sterkte en kracht voor nu en de komende tijd met jullie lieve Maurice! Liefs en dikke knuffel! Ik denk aan jullie 😘🕯🙏🏻 🐾🐾🐾

Jocé 2022-10-27 23:42:36

Monique Wat een verschiklijk nieuws zeg Wat hebben we met je te doen Jij weer terug in Drenhte en Barry zo ver weg elk op je eigen manier met het verdriet om Maurice (hoe gaat het aflopen) Wij wensen julie heel veel sterkte toe In gedachten zijn we bij julie 😘😘😘 Groetjes Miny en Hebk

Miny en henk 2022-10-28 09:41:06

Ik wens jullie heel veel sterkte in deze voor jullie zo’n moeilijke tijd!!!

Marianne 2022-10-28 20:46:53

Jeetje wat ontzettend verdrietig om dit te lezen… Heel veel sterkte de komende tijd.. en geniet de aankomende tijd optimaal van de liefde voor elkaar. Weet dat jullie al het mogelijke voor Maurice doen en gedaan hebben.. Al is het niet te bevatten … weet dat houden van ook loslaten is.. maar het zooo verdomde moeilijk is… :( Nogmaals heel veel sterkte en een dikke knuffel aan Maurice..

Tineke 2022-10-29 00:44:33

Wat verdrietig allemaal. Zielsmaatjes.........nu weer gescheiden. Monique zal er zijn voor Maurice......Hopelijk kan hij pijnvrij verder, en wie weet - wonderen bestaan-! Barry, jij alleen verder?? Hou vol......al veel goede mensen op jou pad tegengekomen, zal de komende tijd ook wél zo zijn! Jullie kracht, moed en sterkte gewenst!

Els Hindriks 2022-10-29 09:54:30

Wat verdrietig lieve zielsmaatjes. Het is niet te bevatten. We wensen jullie alledrie veel succes en sterkte!! 🙏🍀💖

Ton en Marion 2022-10-29 18:43:26

Wat is er belangrijk in het leven en wat geeft je bezinning? Maurice is dé ZEN himself, ik zou als baasje bij hem willen zijn wanneer hij gaat hemelen. Monique een zware opgave om alleen te doorstaan, meis ik ben er voor jou en je trouwe maatje🥰

Janine 2022-10-30 21:35:37

Herzlichen Gruß an Vorabend zu meiner Abfahrt ins Hl.Land. Wir werden uns in Jerusalem noch nicht treffen. Auf jeden Fall richte ich El Kudz - die Heilige - lieb e Grüße von dir aus. Für deinen weiteren Weg Gottes Segen. Ich werde von 4. bis 11. Nov. mit einer Pilgergruppe im Hl.Land sein.

Hans Hammerl Pfarrer in Bad Goisern 2022-11-03 15:50:44

hallo Monique hoe gaat het nou met Maurice jou hopelijk gaat het een beetje goeden heeft hij niet te veel pijn. Groet voor jullie alle 3een en knuffel.

Annie Knol Kolthof 2022-11-03 17:13:15
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.