Dag 98 Assisi -spello 16km

Italië, Spello

We slapen uit tot een uur of acht we douchen ons en kunnen in een eetzaal ontbijten. Wel ff luxe en fijn. We mogen de tassen achter laten bij de receptie. We gaan de stad verkennen en als eerste gaan we op aanwijzingen van Angela richting haar pelgrim Office naast de basiliek. We krijgen naast de stempel een echte oorkonde c.q. testimonium voor de cammino tot Assisi. Er zit ook een van de leraren voor het ontvangen van het testimonium voor de jeugdgroep. De vrouw op kantoor is zeer onder de indruk van onze stempels op onze paspoort en de reis en wil graag een foto van ons voor op hun web. En dan komt Jessica de kleine cammino meid met haar moeder der ook nog an leuk die ontmoetingen zo bij elkaar. We gaan de grote kerk in met vele bezoekers. Rijen vol gaan door de kathedraal en bezoeken de tomba van Franciscus. Een kelder as een soort van kleine kerk met in het middelpunt het graf met ervoor een klein altaar
We gaan daarna de stad nog ff door en kopen in een bar een kop koffie en thee. We besluiten de stad weer te verlaten aangezien we hier vast wel weer eens terugkomen en halen onze tassen om weer te vertrekken. Ik bel nog ff met Angela en spoor haar aan verder te gaan met haar werk voor de pelgrims. Ze is ook de stichter van de testimoniums. We zakken gelijk de stad weer uit en gaan de berg af via olijf velden. Bij een klein kerkje treffen we een wandelaarster uit leiden die hier vaker komt en ook een keer op de fiets ernaar toe is gefietst. Ze loopt een stukje met ons op. Aangezien we een halve rustdag hadden lopen we vandaag niet zo ver. En in de verte zien we reeds op de berg het oude stadje Spello. Net ervoor ligt het klooster waar ook een pelgrimsonderkomen in is. As we aan bellen bij de poort doet een grote zuster open en ze lijkt vrij streng. Er zijn ook twee Italianen die ons wat helpen met de taal ze kunnen ook Engels. We mogen slapen maar Maurice moet buiten slapen onder een aangrenzende galerij. We kunnen ook eten en ontbijt krijgen maar dat kost dan wel 25 euro. Gewoon slapen mag zo. We treffen ook een Duitse vrouw en die wil ook zelf wat eten kopen dus gaan we het stadje in. De hoofdzuster verteld ons wel dat we voor 21:00 weer binnen de poort moeten zijn. We bezoeken het mooie oude stadje op de berg en gaan naar een supermarkt voor wat brood en ander eten. Bij het klooster eten we mooi onder de galerij De Duitse Judith vanuit Köln gaat bij ons zitten met een pak wijn en ff later komt ook een Duitse man uit de buurt van Hannover erbij. De twee Italianen slingeren ook wat rond ons en het is gezellig. We maken het niet zo laat aangezien we kalm an doen bij de nonnen waarvan er van de twintig al 13 verpleegd worden. Tevens willen we morgenvroeg op tijd vertrekken. We kruipen mooi op onze stapelbed. In de kleine zaal die we voor ons alleen hebben. Maurice ligt lekker op de koude tegelvloer voor de deur en gluurt naar de huiskatten v.d. nonnen.


Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Geweldig! En blijf het mooi vinden om te lezen wat voor bijzondere mensen jullie ontmoeten. Van stug tot super gastvrij. Ieder z'n karakter. Hihi, Maurice: niet gluren, lekker plagen, de nonnenkatten.

Thyti 2018-09-28 21:51:49

Wat een verrassing!! 2 verslagen op 1 dag. Wat een schitterende zonsondergang de foto’s van gisteren (gisteren voor ons). Op 1 foto leek de lucht wel een landschap. En wat een afstand hebben jullie gisteren gelopen!! Vandaag lekker rustig aan gedaan. Het eind komt in zicht. Jullie zijn al eerder bij jullie bestemming dan wij hier lezen. Spannend! Zo benieuwd als jullie daar aankomen! Lezen wij dat pas als jullie weer thuis zijn?

Marja 2018-09-28 23:24:41

Weer een mooie dag!

Evelien de Ruijter 2018-09-28 23:50:59

Wat weer een mooi verslag. Moest je op jou leeftijd om negen uur thuis zijn kon je geen avond permissie krijgen (grapje). Wat weer eenmooie kiekjes.

Annie kolthof 2018-09-29 19:08:05
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.