Dag 10 Borgholzhauzen - Bielefeld 23,5km 600m hm

Duitsland, Kreis Gütersloh

Zo even voor zeven staan we op in de ruimte wat eens onderdeel was van een noodkerk gelijk na de 2e wereld oorlog.
Er zitten in het gebouw diverse scheuren welk me doet denken aan de inspecties die ik deed in het gruningerland voor monumentenzorg en aardbeving schade.

We zetten eerst lekker een bak koffie en thee en ruimen dan de boel weer op.
Alles ingepakt nemen we afscheid van de pastor en bedanken we voor de gastvrijheid. We hebben ook een stempel gekregen voor in ons pelgrimspaspoort die hopen we straks vol te hebben as het goed is.

Weer eerst naar de winkel voor brood onderweg en dan door het stadtje door richting Ravensberg met een mooie toren. Het gaat er gelijk weer erbij, op en neer zodat het zweet weer goed los komt.
We pauzeren weer bij een mooie sitzgruppe.
Maurice krijgt vandaag ook schoenen aan zijn voorpoten vanwege de paden met scherpe kalkzandsteentjes daardoor drogen zijn voetkussentjes uit en veroorzaken scheurtjes en dit willen we voorkomen.

Bij een nieuwgebouwde hut in de middag lekker pauzeren. Een deel van de blog schrijven.

We passeren een huisje verstopt in het bos met allemaal kleurrijke dingetjes hangend aan de takken en een kat die heerlijk ligt te zonnen tot hij Maurice ziet en natuurlijk begint te blazen.

Opeens ziet Gipsy een vrouw zitten die lijkt op een heks met zwarte wilde haren rode wangen en enorm opgemaakt, we lopen twee meter door en dan wordt Gipsy toch nieuwsgierig en loopt terug gelukkig gaat de kat ook die kant op en ze staart de vrouw aan en roept hallo halllo, maar er komt geen reactie dus dacht Gips echt dat het een pop is maar dan zo ineens begint ze met de armen te zwaaien en roept! Een man met wit gewaad komt in de benen en lijkt wel wat op Catwiessel en komt op ons toe nadat we stil blijven staan bij de kat. Hij vraagt vriendelijk of we water moeten, we hebben genoeg dus zeggen danke. Toch lieve wel wat vreumde mensen jammer dat we ze niet op foto hebben.

En verder door de kleine bergen met hoogte van ca 300m. Het is vandaag super lekker weer. Net as we uitrusten in een grote hangmat die hier is opgesteld bij een prachtig uitzicht belt Judith van RTV Drenthe voor een leuk interview, tis ook zo’n gezellige tante die ons ook wel eens belde onderweg naar Rome.

Nog even een aantal km en dan vinden we het wel weer oké voor vandaag. We naderen de stad Bielefeld en bellen wat kerken op van te voren. Dit omdat het in de stad vaak lastiger is dan in een dorp. Hier woont praktisch niemand meer bij de kerk. Een vrouw probeert wat maar helaas het word niet wat.

Dan komen we langs een leuk restaurant met hotel en zien op het bord geen dure gerechten. We ploffen neer en vragen buiten wat eten en drinken en of de ober ons mogelijk kan helpen aan plekje voor de tent!
Hij zegt dat dat wel goed komt dus bestellen we een bord spaghetti en hamburger.

En ja we mogen van de eigenaar staan op een leuk rustig plekje achter de biergarten.

Lekker in het gras tussen de bossies bouwen we onze reisvilla weer op.

Maurice vind het ook een heerlijk plekje en graaft zich een koel plekje en ploft neer.

Geschreven door

Al 14 reacties bij dit reisverslag

Hallo actieve wandelaars, wat goed van Maurice dat hij zijn schoentjes ook accepteerd. En wat wat mooie foto’s.

Will 2022-07-06 17:11:20

Lijkt mij een leuke dag. Ik ben wel bezorgd om Maurice. Is die alweer wat beter? Ik ken dat gebied tot Bielefeld. Mijn familie routes liggen in Riessenbecke. Allee luitjes het gaat goed. Tot Next.

Henricus 2022-07-06 17:18:57

Hallo wandel luitjes! Weer mooie woorden van een prachtige tocht . En die lieve Maurice die steelt de show ! Tot morgen!

Annie Wolken . 2022-07-06 17:27:28

Alweer 10 dagen onderweg. Wat gaat de tijd toch snel. Hoe gaat het met de rug van Monique? Is het vol te houden?

Marja Leasa 2022-07-06 17:33:26

Gaat lekker zo of niet? Vraag me wel af....eten jullie onderweg alleen maar brood.? En dan s'avonds warm? Krijgen jullie daarmee alles binnen wat nodig is voor jullie body? Geen spierpijn ofzo?

Annie Többen 2022-07-06 18:01:56

Moi saamm Jammer dat jullie geen gezellig kletspraatje hebben gehad met de Catwiesel familie. Was wel benieuwd wat voor kleurrijke figuren daar in het bos leven. 🤔😏 Goede reis alle drie en met goede moed morgen weer een nieuwe etappe starten 🍀🍀🍀 Heb veel Respect voor jullie onderneming. “Sjapoo”

Nahoj 2022-07-06 18:05:29

Wat leuk die schoentjes voor Maurice. Weer een mooi verslag. Jammer dat de bewoners van het huisje niet zo spraakzaam waren. Hou je haaks en tot de volgende keer. groet en een knuffel voor alle 3.

Annie Knol Kolthof 2022-07-06 19:29:49

Weer bijzondere ontmoetingen waar wij, zonder foto, natuurlijk wel nieuwsgierig naar worden, maar met Barry’s omschrijving draait de verbeelding over”uren” 😀✔️

Janine 2022-07-06 19:39:10

Prachtige foto's! Mooie verhalen... Heerlijk om mee te mogen genieten van jullie wandeltochten👌💯😘

Alie 2022-07-06 20:17:18

mooi de schoentjes van Maurice, en wat jammer ik had de heks wel willen zien en zeker de man in wit gewaad, moor plekje om te overnachten, wie brutaal/vriendelijk is en maar vraagt, zie je maar weer

Akkie 2022-07-06 21:51:53

Leuk weer te lezen Mooi dat Maurice ook schoentjes aan heeft je moet er ook niet aan denken dat er wat met z'n pootjes gebeurt. Nou lekker weer uitrusten leuk verhaal over de kat en heks 😁 slaap ze en fijne reis Groetjes Hilda

Hilda Agena 2022-07-06 23:24:12

Wat een prachtig avontuur geniet van jullie leuk iedere dag een mooi verhaal

Marja doek de haas 2022-07-06 23:28:07

Hahaha, waan je je ook nog in een sprookje, zo met de boze heks! Hoop dat Catwiezel haar onder de duim heeft, en anders verandert hij haar maar in een pad!🤪

Marjon Estié 2022-07-07 08:10:38

Wat mooi om jullie zo te volgen en wat een mooie foto's... Fijn dat Maurice weer beter is en dat de mooie wijnstok sterk genoeg is:-) Goeie reis weer voor vandaag en liefs uit Eext

Geke 2022-07-07 10:53:23
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.