Dag 114 Bar - Vladimir 24,5 km

Montenegro, Vladimir

Rond zeven uur wakker maar we kruipen nog even op een 1 persoonsbed tegen elkaar aan, eindelijk weer een goede nacht rust.
Er zijn al mensen in het gebouw we horen ze dus we gaan naar beneden waar meerdere vrouwen zijn. Enkele zijn al druk doende in de keuken en vragen wat we willen drinken.

We mogen er bij gaan zitten en even later komt Maria er ook eraan.
De vrouwen zijn onder de indruk van onze reis. Verschillende van hun worden weggebracht naar mensen die hulpbehoevend zijn. Lichamelijk psychisch of door ouderdom. Hier is nog niet veel opvang voor deze medemensen.

We krijgen heerlijke pannenkoeken met jam dubbel geklapt in punt op groot bord en ook twee gekookte eieren ieders de man. Tevens voor onderweg een paar broodjes.
Gipsy probeert met Maria iets te regelen voor nieuw slaap matras maar dat valt niet mee.
Ze kunnen er zo een week over doen hier wat bij ons 1 dag kost. Daar kunnen we niet op wachten. Waarschijnlijk zit er niks anders op dan dat een nieuw matras word opgestuurd naar een plaats in Griekenland. Ik word gebeld door RTV voor wekelijks Update. Judith is er weer en ik vertel weer wat over de hoogte punten in t kort.

Dan gaan we nog met een groepje van de dames van Caritas op de foto en we geven ze een paar klompjes voor hier. Maria doet hem mooi als sleutelhanger van hun gebouw.

We gaan eerst weer richting de oude stad waar we gisteren avond ook waren dan buigen we af over de binnendoor wegen. Tis in iedergeval stukken relaxter lopen dan aan de drukke kustweg. Waar we nu lopen is echt Moslim gebied. Dat had Maria ons ook al verteld. Overal zie je moskeeën.

We pauzeren naast een kerkhof De grafzerken zijn ook heel anders qua model. Ze lopen bijna allemaal in één punt en hebben wat weg van een mini moskee.

Af en toe hebben we nog mooi uitzicht op zee.
Bij een kleine market krijgen we ook een kan met heet water en ik maak er met mijn filter koffie ervan. Gipsy hangt haar zakje pickwick thee
er weer in.

Een stuk verder op de weg staat alles stil. Er is een ongeval gebeurt en we lopen er aan voorbij. Gelukkig alleen blikschade.
Het zweet wil ook vandaag wel weer goed loskomen .. tis best nog warm 25 graad en volop zon.
Er komt ook een Nederlandse tour reisbus ons tegemoet .. die zien we niet vaak. Nederlanders zitten ook overal.

Het gebied is bergachtig aan weerszijden van de weg. Tis hier mooi.
Er naderen twee fietsers vol bepakt van achteren en spreken ons aan. De ene jongen is uit Turijn en gaat naar Athene de andere is Fransman en gaat naar Istanboel. Ze fietsen samen wat op.
We wisselen wat gegevens en gaan allemaal weer verder op eigen tempo. Op de fiets ben je 3x sneller.

Een eindje verderop rusten we op een bankje Een vrouw zit tegenover ons met melkkannen. De meeste vrouwen dragen hier een doek op hun hoofd. Ze lijken hierdoor wel direct een stuk ouder.

Als we verder lopen zien we een schildpad naast de straat . Hij is gewond .. in zijn schild zit een bebloede deuk. Ik denk dat hij een beste tik van een auto heeft gehad.
We proberen hem bij de weg weg te krijgen en een vrouw komt ook helpen en pakt hem op richting de bossies..
Een stuk verder op de weg een kleine koffie bar. Hier gaan we mooi zitten. Een voordeel is steeds dat koffie niet veel kost zo rond 1 en 1,5 euro en heet water vaak voor niets erbij. En bovenal weer WiFi.

Inmiddels verder op pad rIchting een grotere plaats waar we een plek moeten zoeken gezien de avond alweer nadert. We kunnen goed merken dat de dagen al korter worden.

Gelijk in het begin een leuk aangelegd speelterrein waar we van denken … niet verkeerd om te kamperen. We lopen erop maar zien op groot bord verboden voor hond en tent … jammer dan maar verder.
Naast een appartement gebouw zien we ook grasveld. Een man die er bezig is vragen we maar hij spreekt slecht andere talen. Hij belt iemand die ons verwijst naar de andere kant. Het is een verhard terrein dus ongeschikt.

Een stukje verderop een bar restaurant met ernaast een kleine afgesloten kinderspeeltuin. De ober is gelijk aardig en vind het voor 1 nacht geen probleem. We kijken en zien dat het terreintje met grind bedekt is… das wel wat minder …maar dan zie ik lange kussens op de bankjes en denk gelijk daar kan barry mooi op liggen. Dus we strijken hier neer. We kunnen er wat eten .. er is drinken en WiFi dus niet verkeerd.
De tent krijgen we ook redelijk in de benen en even later ligt deze mooi vol met de kussens. De jongen vind het allemaal oké. Hij zei tegen gipsy doe maar net als je thuis bent.

We gaan even zitten binnen en Maurice mag ernaast blijven. Ook is de speelplek voorzien van leuk gekleurd hekje.
Het eten komt zo uit de hout oven . Dus gipsy neemt vleesspies en ik gebakken kebab brood met cevapcici .

Nog een blik plaatselijke bier en Amerikaanse cola uit de market ernaast en dan gaan we weer mooi vlak in villa hillenberg.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Ik denk dat jullie goed hebben geslapen op deze kussens, wat zijn wij dan een snel land en te verwend aan alles 👋❤️👍

Akkie 2022-10-19 11:22:46

Hallo Barri Gipsy en natuurlijk het lieve hondje Weer een mooi verhaal. Wat hebben jullie toch veel verschillende kamers/slaapkamers en vloeren gehad om te slapen. Het is niet meer op één hand te tellen. Heel bijzonder. Veel plezier verder en pas goed op elkaar!

Berta Smilda 2022-10-19 12:49:34

Niet de mooiste naam, Vladimir, maar goed dat ze er wel goed voor jullie zorgen. Levert bol.com niet onderweg? Valt me een beetje tegen. Wat een ellende met zo'n matras trouwens. Hopen dat jullie snel in een plaats komen met een kampeerwinkel. Zet hem op!

Gerard Meijers 2022-10-19 14:14:07

WENS SAMEN EEN MOOIE REIS

leny 2022-10-19 20:44:25
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.