Dag 71 Postonje - Masun 29,9 km

Slovenië, Masun

Om zeven uur gaan de kerk klokken naast met te keer en ik ga er uut.

Ik pak de spullen weer bij elkaar en zet een bak koffie op de machine in de keuken. Een
Pastoor zegt goedendag en moet alweer op pad.
Ik ook en ik loop het stadje door en zie een koffie bar waar ik een crosaint koop want ik denk dat er verder niets open is. Een eindtje verder is er toch een bakker open en ik koop nog wat broodjes.

Ik weet dat ik de natuur in ga en de eerste tijd niks tegenkom. Ik bel ook met Gipsy die al wat in benen is. De komende tijd heb ik ook weinig bereik geef ik aan.

Het zijn lange bospaden van graffel steentjes. En ik zet de pas er goed in als ik op de digitale kaart kijk duurt het nog een beste tijd voordat er een paar huizen komen. Ik pauzeer af en toe op een boomstobbe. Dan kom ik wat mannen tegen die met een spuitbus en kaart in het bos om uit te zetten welke wel of niet om gezaagd kan worden.

Ze vertellen me ook dat hier veel beren zijn .. maar ze zijn over het algemeen niet agressief. Je moet gewoon lawaai maken. Dan loop je ineens toch anders. Ik doe de muziek in de oren wat zachter en kijk veel om me heen. Ik hoop echt dat ik er eentje zie.

Er komt wat minder weer aan en een regen buitje gaat snel over. Dan kom ik aan het eind van de dag Masun binnen Er is een café en een info centrum van het bos. Een aardige vrouw leidt me rond en ik hoor veel over de inheemse dieren. De lynx , de wolf en de beer. Ik ga ook mooi op de foto met de opgestopte exemplaren.

Dan zoek ik het café cq hotel restaurant op en bestel me eerst eens een groot pil en ga er fijn wat eten. Het is er druk met mensen uit Triest welk me doen denken aan de Italianen. Ik mag mijn tent ook een stukje verder op zetten en ik heb hier WiFi.

As ik de tent heb staan en ik zit op een bankje bij het café. Dan nodigt de dochter me ook uit voor haar verjaardagsfeestje boven op de berg vlakbij Ze word 21. De buurman neemt me mee naar een leuk meerkantig bouwwerk met in het midden een vuurplek.

Tis gelijk gezellig en ik word volledig opgenomen tussen jong en oud. Ze grillen en ik krijg natuurlijk een lokale borrel. Ze hebben ook een dj en spelen veel hardrock. Daar houdt haar vader ook van tijdens het werk in de keuken.

Wat weer een speciale avond in de middle of nowhere. Ik zing in het Nederlands haar toe voor haar verjaardag en een tijdje later zoek ik mooi mijn tent op.

De jonge lui gaan nog wel door.
Ik vind het wel oké.

Monique

Ten eerste wil ik iedereen bedanken voor alle lieve woorden dat jullie me schrijven

Ik ben inmiddels weer thuis na enerverende aantal dagen België waar alles toch een stuk anders is dan in Nederland maar ik ben echt super blij met wat ik tot nu toe voel en dat is namelijk geen pijn meer.

De eeuwige aanwezige zenuwpijn in mijn rechterbeen is weg en wat is dat een opluchting eindelijk na zoveel maanden van uitzoeken uitproberen kan ik nu eindelijk beginnen aan het herstel.

Ik heb instructie meegekregen wat ik moet doen om weer fit te worden en ik kan met twee weken weer wat meer uitbouwen en zo werken om weer terug te gaan op de route

We zijn nooit langer dan 10 dagen uit elkaar geweest en nu is het al bijna 7 weken.

Nog even volhouden maar er is weer uitzicht.

Geschreven door

Al 16 reacties bij dit reisverslag

Heel veel beterschap Monique en Barry zet hem op! 🍀💐

Ilona 2022-09-05 22:04:37

Wat ben ik blij voor jou Monique dat het goed met jou gaat. Geen pijn meer in je been 🙏nu voor herstel en gauw weer naar je mannetje. Wat kijk ik uit naar het verhaal iedere dag. Heel veel loop plezier en kijk uit voor de wilde dieren. Groeten uit Groningen Berta Smilda

Berta Smilda 2022-09-05 22:11:59

Wat een goed nieuws Monique. En wat fijn dat je zenuwpijn weg is. Dat zal een opluchting zijn. Succes met je revalidatie. Hopelijk kun je snel weer bij Barry aansluiten. En voor Barry natuurlijk de groeten. Hopelijk voor morgen weer een vrolijke dag voor de boeg. Tante Lenie en Lydia

Tante Lenie en Lydia 2022-09-05 22:13:26

Te gek Monique!!! Wat een openbaring he? Ineens " pijnvrij". Bij mij zijn er zenuwen in m'n ruggenwervel dood gebrand. Helaas is t terug gekomen, de pijn, maar wát een bevrijding om te voelen dat t anders kan! Hoop dat je snel herstelt, om je wer aan te kunnen sluiten. Ben jeetje, is dat al weer 6 weken geleden dat je af moest haken????? Voor Barry: als jecdan zo graag een beer wilt tegen komen, hoop ik dat ie goed gemutst is😁

Marjon Estié 2022-09-05 22:19:30

Ha Monique war fijn dat je weer thuis bent na alle moeilijke en spannende dagen! We leven met jullie mee . ! Ik hoop voor je op.een spoedig herstel ,en.natuulijk.weer samen met Barry . KALMPIES an dan komt het zeker goed! Voor jou Barry geniet ondanks alles van de mooie natuur en alle zegen die je tegen komt ! Groetjes voor beiden poot voor Maurice .

Annie Wolken 2022-09-05 22:22:16

Heel veel beterschap, goede revalidatie gewenst. Nog even volhouden en dan ga je weer samen op pad. Succes.

Ingrid Kamphuis 2022-09-05 22:25:01

Moi saamm Goed om te lezen dat je weer positief de toekomst inkijkt, om weer aan te sluiten bij jou wandelmaat !! 👍 En het het is toch veel mooier om samen een beer te kunnen zien, vind je ook niet ? 😏 In ieder geval loop niet te hard van stapel, alhoewel Barry er vast naar uit kijkt dat jij weer aan kunt sluiten 🤔 Heb de indruk dat in Slovenië elke dag de Barbekjoe 🤪 aangestoken word, daar zou je jaloers op worden, met die uitnodigende mensen daar 👍🎵🤔. Maar ook ben je elke dag weer vroeg uit de veren, om de kilometertjes weer uitgerust te kunnen overbruggen. Tot un vollungd krabbeltie

N.Ahoj 2022-09-05 22:30:08

Wat fijn voor je Monique!! Ik hoop dat je heel snel opknapt!!

Marianne Hoveijn 2022-09-05 23:01:35

Wat een super goed nieuws, Monique! Fijn om weer thuis te zijn. Nu hard werken aan je herstel, zodat we straks kunnen genieten van de hereniging van jullie 3-en.

Marja L 2022-09-05 23:28:19

Wat een fijne berichten Monique geen pijn meer dat kon niet beter toch , nu goed voor jezelf en je rug zorgen de komende tijd, snap dat je snel weer terug wilt naar Barry samen Mauriche ook natuurlijk, Barry die red zich nu steeds beter daar in Slovenie vriendelijk volk daar

Akkie 2022-09-05 23:52:06

Goh, Monique, wat fijn dat het zo goed met je gaat en dat je van de pijn af bent! Hopelijk gaat het steeds beter met je en kan je weer terug naar Barry. Dat zou heel mooi zijn! Gelukkig komt Barry aardige mensen tegen en heeft hij regelmatig contact met jou. Groetjes!

Evelien de Ruijter 2022-09-06 00:14:31

Een heel voorspoedig herstel gewenst Monique,en wat fijn dat de pijn weg is! Hopelijk kun je de route snel weer oppakken en zijn jullie weer met z'n drieën. En kan Maurice ook weer mee op pad! Wat prachtige verhalen en foto's Barry Gr Alie

Alie 2022-09-06 01:51:58

fijn dat je al zo ver bent gekomen Monique nu nog een aantal weekjes revalideren en dan lekkerweer naar Barry. wat fijne vooruitzichten Barry en wat opluchting. Wat een mooi verslag en weer heel mooie foto's. Groet van mij.

janenannieknol2009@ziggo.nl 2022-09-06 10:29:06

Wat een positief nieuws Monique, veel succes met je herstel en dat je maar snel de route kunt oppakken.

Jeanette Kiers 2022-09-06 12:24:36

Jammer dat je geen echte beren op de weg gezien hebt gisteren. De spreekwoordelijke hoeven niet te verschijnen. Voor Monique: goede berichten, ga door en herstel voorspoedig

Gerard Meijers 2022-09-06 18:42:15

Hallo Monique, zum Glück geht's dir wieder besser. Vor allem keine Schmerzen mehr. Wahrscheinlich noch eine Reha,damit alles wieder stabilisiert ist. Ich wünsche dir gute Besserung und das du bald wieder mit Barry gehen kannst. 🚶‍♀️

Margret 2022-09-12 12:43:08
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.