Dag 116 Shkodor - Koterr 22,5 km

Albanië, Lezhë Municipality

Na een goede nachtrust gaan we er om 7 uur eruit en we douchen ons eerst fijn en ook de kleren die weer an de beurt zijn.

We kunnen ontbijten wat echt meer op z’n Italiaans is met wat koekjes wat ze ook in de yoghurt doen.
Er staat ook al koffie op te pruttelen in zo’n kannetje wat we goed kennen van de Rome pelgrimage.

Gipsy heeft nog een goed gesprek met een arts cq therapeut voor de juiste houding en voor de reis. Ze kan langzamerhand ook weer wat meer tillen.
Ook Maurice gaat wat weer de goede kant op hij poept weer vrij goed.
We geven Fabricio een klompjes paar en krijgen van dit leuke instituut ook een stempel.
We gaan nog terug naar de kerk waar we de hoofdpastoor vinden. Hij is heel aardig en we krijgen ook hier nog een stempel.

Maurice speelt met een kleine pup die er gisterenavond er ook al was.
Er loopt ook steeds een gekke kerel rond die maar wat loopt te roepen. Als hij mij ziet gaat hij tekeer en ik denk ja hoor dat heb ik weer. Hij zal wel denken wat is dat voor iemand. De pastoor en anderen kalmeren hem. Ze zeggen hij denkt dat je verkeerd wil.
Dan gaan we ook weer op pad de stad uit die toch vrij rommelig is.

We lopen door een dal met aan weerszijden bergen
De huizen zijn mooi en niet mooi.
Je ziet hier duidelijke verschillen tussen arm en rijk. Velen mogen graag in dikke auto’s rijden en erg veel Mercedes. Dan zo weer een paard met wagen.
Bij een kleine market gaan we op de trap zitten. Er komt ook een man met paard en wagen aan. Hij laat het zo staan aan de weg bij het inkopen. Ik ga er voor de lol naast staan.

We vragen of hij wil ruilen maar lachend zegt hij nee.
Als we een stuk verder lopen horen we van verschillende kanten vanuit moskeeën met spiekers de zingende gebeden. Een hele andere wereld lopen we binnen.

Er zijn ook best veel Rk kerken.
Het is een waterrijk gebied en we gaan over een lange brug.
We zitten zo op een dag bij verschillende kleine bars of market om wat te drinken. Het kost niet veel en we zitten dan in de schaduw.

Een is echt grappig gebouwd met verschillende steen en beton soorten. Het lijkt wel wat sprookjesachtig. Er komen mannen bij zitten en we krijgen drinken van hun.
We lopen op een stuk on geasfalteerd pad wat met de kar weer wat hobbel de bobbel wark is. De banden houden het gelukkig nog goed. Ook het nieuwe dikke slang techniek als binnenband.

Dan lopen we zo op een groep herders af met een partij kalkoenen. Ik doe ook nog even mee met drijven met mien stok.
We zoeken weer een plek voor de nacht en moeten wat van de route af voor dorpje met kerk en winkeltje cq market

In een bocht staat een café bar met market en er tegenover een jonge kerk uit 1993
We praten met de barmensen. De pastoor woont een dorp verder en is moeilijk te bereiken. Maar zo zegt de eigenaar Valentino we kunnen gerust naast de kerk onze tent opzetten.
De zon gaat zo onder dus we zoeken een geschikte plek mooi in een hoek op groen terrein.

We mogen ook best vuurtje maken voor de gril. Ze branden hier heel wat af hadden we al gemerkt.
Zo kan de villa weer in de benen en gipsy haalt wat vlees.
We gaan daarna nog even naar de bar voor koffie en thee en leuke gesprekken met Valentino die een tijd heeft gewoond in Engeland. Zijn vrouw spreekt helaas wat minder de taal. Ze geven ons wel een paar dikke dekens zodat ik niet zo op de grond lig.
Valentino verteld dat hij had gehoopt op een andere toekomst. Hij heeft veel geïnvesteerd maar nu gaan veel jonge mensen west Europa in .. de economie is niet zo best en ze zitten met best veel corruptie.

We krijgen het over de nacht hiervoor en het blijkt dat moeder Theresa geboren is in Shkoder en haar familie woont hier nog altijd. Ze kon hier niet heen vanwege het communistische regime.
Later dus wel weer en dan bloeit ook de kerk weer op.
We zoeken onze reis villa weer op en krijgen van een paar moslimbuur jochies nog wat water. Moeders bracht wat pijnappels.
Het wordt ook snel kolder nu dus we kruipen lekker in de dikke slaapzakken.
Maurice hef zien dikke vacht en die zie je niet gauw rillen.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Moi Barry Is dat optrekje van jullie waar je een blikje bier drinkt en bij het hekje staat Net echt Kan het zijn datMarice niet hele maal hersteld is van het ziek zijn omdat hij zo rillig is Hoop dat het goed gaat met hem en natuurlijk ook met jullie secces

Bertus Gepken 2022-10-22 14:13:13

Wat weer een bijzonder verhaal, gelukkig komen Julie toch steeds weer op een goed plekje terecht. Wat een verschillende mensen ontmoeten jullie, moeilijk met de taal lijkt me. Goeie reis weer, Wim en Margreet

Kargreet 2022-10-22 14:36:22

Leuk jullie foto's om een indruk te krijgen van Albanië!

Evelien de Ruijter 2022-10-22 15:24:00

Ondanks dat je elkaar niet goed kunt verstaan, begrijpen de mensen vaak wel dat jullie het goed bedoelen met deze speciale tocht, succes weer

Akkie 2022-10-22 21:52:40
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.