Dag 33 Naila

Duitsland, Naila

Rond 8 goed wakker en contact met een verdrietige medepelgrim die nu geconfronteerd word met bericht uit media en het besef dat het Ernst is.
Ze krijgt zo ontslag uit kliniek en ik ga er onmiddellijk hen.

Even met Maurice lopen om hem een grote boodschap te laten doen en ik ga ook boodschappen halen.
ook ga ik langs de kerk waar ik de secretaresse van de pastoor aantref en vraag of Gipsy ook bij mij kan zijn waarbij ze direct akkoord op geeft. Ik bedank haar en zeg straks met haar nog wel even langs te komen. Ook krijg ik nog een bakkie koffie.

We lopen het ziekenhuis weer binnen en kennen de weg onderhand uut de kop.
Gipsy ligt al klaar met uitzondering van de infuusaansluiting nog in de arm die er word uitgehaald door een dokter. De ontslagbrief en cd met scanbeeld van haar hernia lig al klaar.

We pakken haar spullen in en na afscheid van de verplegers hang ik haar zak op de rugge en gaan we weer richting andere kant stadtje/ het roomse deel zoals ik inmiddels weet.

We gaan eerst langs de kerk waar Gipsy kennis maakt met de aardige secretaresse Cristiana. We geven haar en de pastoor ook gelijk wat klompjes voor hun liefde.

Dan naar het appartementje waar Gipsy ook direct kennis maakt met buurvrouw Meinke.
We nemen rust en na een tijdje wil Gipsy naar de winkel lopen om te kijken hoe dat gaat en om wat lekkers.
Vrouw Meinke zet koffie en heet water en we zitten even later samen op het kleine terrasje op het dak .
De oude buurvrouw verteld dat ze vroeger in de gaststette werkte en woonde van de kerk die oud en vervallen was en is afgebroken.
Op de plek is nu het speeltuintje van de kinderen. Waar zij en wij nu tijdelijk wonen woonden vroeger de zusters.

Dan belt zowel radio Drenthe als Npo 5 ook nog weer even en we doen verslag van het vervelende verhaal maar tevens van ons plan om weer verder te gaan.
We zien het zo dat Gipsy even een pitstop nodig heeft maar dan weer op de rit komt.
Gipsy gaat lekker even slapen en ik maak een ronde met de viervoeter door een parkje .
Als ik daarna lekker op het balcon/ terrasje zit komt de pastoor en Cristiana op fiets eraan en ze nodigen ons uit voor een mis en daarna samen grillen in pastoors tuun.

Dat is natuurlijk erg leuk en we gaan daarna gedrieën richting kerk.

Er is ook een jonge man en wij sluiten aan in de kerk.
Dan volgt er weer een soortgelijke korte dienst als ik al had mee gemaakt.
Maurice lig weer lekker relaxed op de kerkvloer.
Na de dienst gaan we gelijk naar de tuin waar we gaan zitten in een prieel tent.
Ze dekken de tafel met in het midden een leuke tafelgril die werkt op een powerbank.Tis een moderne pastoor.
We eten heerlijk en het is ook heel gezellig.
Ook komt een oudere buurman die veel voor de kerk heeft gedaan erbij zitten.

Na het eten volgt nog een borrel. De pastoor heeft pruimen jenever laten stoken van pruimen uut eigen tuun die hij zelf had voorbereid. Omdat het wat kouder word maakt de pastoor nog vuur in een grote schaal en ik help hem mee. Altijd mooi vuurtje stoken.
We vertellen mooie verhalen van de pelgrimage naar Rome.
Ook hebben we interessante gesprekken over de katholieken die hier zij gekomen vanuit Tsjechië na de oorlog in jaren 50 vorige eeuw de zogenaamde Sudeten.
En dan vertellen ze het over het bijzondere verhaal van gevluchte mensen en kinderen met een zelfgemaakte luchtballon welk ook is verfilmd . Ik herkende het gelijk en nu blijkt dat de ballon is geland vlak achter de plek waar we zijn. Echt heel bijzonder.


Gipsy vertrekt wat eerder gezien ze niet te lang wil zitten.
Ik drink nog eentje en we nodigen de pastoor en zijn secretaresse ook uit voor een bezoek bij ons. Als de pastoor het dorp hoort begint hij spontaan een soldaten mars lied te zingen van Erica.

Geweldig we hebben nog dikke lol. Dat lied zingen mijn jongens ook wel eens met een borrel op.

Na de afscheid en dikke dank ga ik met Maurice mooi naar bed waar ik nog even lekker tegen mijn zielsmaatje aan kan kruipen.

Geschreven door

Al 10 reacties bij dit reisverslag

❤️

Maryjanda 2022-07-29 19:56:46

Fijn dat Monique weer uit het ziekenhuis is en jullie weer samen zijn. Beterschap voor Monique en voor jullie samen veel geduld en sterkte. Neem de tijd voor herstel.

Tineke 2022-07-29 19:58:59

Moedig hoor, jullie plan! Luister goed maar je lichaam Monique, pas goed op jezelf😘

Marjon Estié 2022-07-29 20:00:05

Dag zielsmaatjes . Bezorgt las ik jullie berichten. Gipsy wat een moed om toch weer verder te gaan ! En jij Barry die ondanks alles weer met een bijzonder verslag ons op de hoogte houdt ! En die gewillige maurice ! Hondenpetje af ! Gezondheid morgen weer een dag. Groetjes ,poot voor Maurice ,❤

Annie Wolken . 2022-07-29 20:00:09

Wat weer een dag met bijzonder fijne mensen. Blij te horen dat het goed lijkt te gaan. Rustig aan, veel geluk en kalm aan verder, Groetjes vanuit BargerOosterveld, Wim en Margreet

Margreet 2022-07-29 20:02:51

Wat een leuk verhaal weer. Heel veel succes! Hopelijk gaat het snel weer beter! 🙏

Ton en Marion 2022-07-29 20:05:00

Wat fijn dat Monique er weer bij is. Je bent een heldin. En ik sluit mij bij de anderen aan. Rustig aan doen en luister naar je lichaam. Forceer niets. Blij voor jou Barry dat jouw zielsmaatje weer bij je is. En Maurice is natuurlijk ook blij dat zijn 2 baasjes weer herenigd zijn. Nogmaals neem de tijd en doe rustig aan!!

Marja L 2022-07-29 20:21:32

Fijn weer even bij elkaar en dan luistert monique naar haar lichaam en geen gekke dingen doen, tis eem niet anders. Komt wel weer goed daar heb ik alle vertrouwen in 👌🍀❤️

Akkie 2022-07-29 21:47:49

Wat fijn dat Monique weer bij je is en jullie weer metzijn 3en zijn. Begrijp ik het goed dat jullie weer met z'n 3en op pad gaan? Doenjullie a.u.b.voorzichtig aan. We wensen jullie alle goeds,beterschap en🍀🍀🍀geluk toe.🤗🤗🤗voor alle drie 🙋‍♀️🙋‍♀️🙋‍♀️🙋‍♀️

Annie Knol Kolthof 2022-07-29 21:59:26

Hallo ihr Lieben, habe mich schon sehr erschrocken,als ich vom Gesundheitszustand von Monique gelesen habe. Ich drücke dir die Daumen,daß es dir schnell wieder besser geht,Monique. Hast ja schon einiges an Schmerzen aushalten müssen. Viel Kraft und Mut für die nächste Zeit. Liebe Grüße von meiner Familie.

Margret 2022-07-31 22:51:44
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.