Dag 54: Arbon - Rebstein. 28km

Zwitserland, Rebstein

We hebben de wekker gezet om half zeven gezien onze gastvrienden tegen zeven koffiedrinken en dan gaan werken. We drinken een bakkie en omdat de gastheer al direct veel an de kop had lopen we na een goed afscheid richting een grote sequoia boom vlakbij achter het huis van haar moeder. Het is zeker een reus. Ik ga er ff naar toe in het dal voor een foto en we lopen dan eerst naar de Coöp supermarkt. Grappig dat die hier bent net as bij ons in het dorp maar dan veel groter.

Christoph rijdt ook nog de bocht om en toeterend gaat hij verder. We gaan verder richting stranden en dorpjes. Bij het laatste stadje voordat we afbuigen gaan we nog ff zitten bij een leuk kiezelstrandje. We treffen een gezin dat ook graag reist en ze waren nog met hun kinderen in Australië. Verderop staat een oud badhuis op palen. Ook is er dit weekend een Zandsculpturenfestijn met kunstenaars uit veel landen. We nemen afscheid van de mooie Bodensee en trekken de bergen weer in.

Het is ook best wel weer knap warm en het klimmen is ook weer ff wennen. Onderweg zijn mannen druk bezig met het afzagen en opruimen van een deel bos langs de straat. Als we door een bergdorpje een rustplekkie zoeken vinden we een Privé zit plek bij een boer waar we eerst ff an klingeln. Hij vindt het oké en brengt ons ook gelijk wat water. Fijn zitten we onder de boom. Na zien eten komt hij en vrouw Bisschop der ook eem bij met een bakkie koffie en thee. Leuk volk die Zwitsers. Hij hef zien land en meeste koeien verkocht en geniet van de oale dag. Zij is een stuk jonger en zit nog in de verpleging.

Een buurman boer hef het land en ook recht op de quele c.q. bron overgenomen. As we weer in de benen gaan moeten we nog eem de veurkant zien van de boerderij. Prachtig grotendeels van holt met een perenboom er gelijk tegen an. En een super uitzicht! We mogen hier ook nog wel een keer komen en nemen afscheid na uitwisseling van gegevens.

We lopen door het hele mooie gebied met mooie klimmers en prachtige uitzichten. Achter ons naderde een dikke bui, maar we worden op een paar druppels na niet nat. We lopen langs een natuurlijk gemaakt voetenbadje van bronwater en naderen een stadje. Daar nemen we plaats op twee stoeltjes bij een natuurproduct winkeltje en Gips koopt wat zuute koekjes bij de bakker. Er komt een vriendelijke vrouw lachend op ons af. Ze is van het winkeltje en as ze ons verhaal hoort geeft ze spontaan een duur zalfje weg van 35 Zwitserse frank (ca €30).

We klimmen nog wat door de bergen tot over de top vanwaar we prachtig uitzicht krijgen over het Rijndal. Hier zullen we de komende tijd lopen tot over de Alpen. De weg gaat dwars door wat oude boerderij hofjes. Een boerenechtpaar is druk met wat kalver. Monique maakt foto’s van het voeden van moedermelk via slangen. De boer, een grappig uitziend mannetje, kijkt met zien blauwe oogies ons nieuwsgierig an en vraagt waar we weg van komen lopen. As hij heurt dat we uit die Niederlanden komen is hij van slag en schudt alleen maar met zijn kop. Hij is helemaal goed van slag as hij heurt dat we ook nog verder gaan tot Rome. Dan biedt hij ons spontaan een koud biertje an en we proosten op de twee verschillende levens.

We lopen het dal in en zoeken de evangelische kerk. Het domineesechtpaar staat net buiten voor de pastorie eentje te roken. Ze horen ons verhaal an en overwegen ff voor onderdak. Hij belt nog ff met het kerkbestuur en dan gaan de deuren löss van het gebouw waar we kunnen slapen. We krijgen ook nog ingrediënten voor eten mee. Gipsy kookt een grote pot pasta waar we van smullen. Ook kunnen we verse bonenkoffie zetten. We zoeken ons een plekje op voor de nacht op de toneelvloer van het gebouw wat wel wat hef van ons schienvat te Erica waar onze barmhartige Ericaan werkt met zijn vrouw Erika.

Ik kan nog lekker ff wat reisblogs der in tikken en dan gaan de ogen ook sluiten naast die van mijn reeds slapende mede pelgrims.


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Na dat hele grote Duitsland nu sinds een paar dagen een nieuw land: Zwitserland. Nieuw land, nieuwe kansen. Lichtenstein komt in zicht. Ben benieuwd of jullie tocht ook door dit kleine landje voert. Ik ga het lezen de komende tijd. Succes!!

Albert Buter 2018-08-13 21:25:03
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.