Dag 69: Cassano d Adda - Lodi (Mozzanica) 43km

Italië, Lodi

Om zeven uur sta ik op en versier de kamer met slingers. Vandaag is een speciale dag want mijn Gipsy is op onze 69e wandel dag jarig; ze is van 1969 en dus 49 geworden!! Natuurlijk krijgt ze de edelweiss die onderweg geplukt is en een rolletje snoep. De andere cadeaus zullen volgen aangezien ze het moeilijk mee kan sjouwen. Maar eigenlijk is de reis nog steeds ons grootste cadeau! En zo as het hoort maak ik haar een ontbijt klaar met gebakken ei met spek en ik had nog een zakje pickwick thee bewaard.

We ruimen de spullen op en nemen afscheid ook nog van de jonge vicaris die nog langs komt. De poorten gaan los rond 8:30 uur. We gaan eerst nog naar de bakker voor een lekkere koek en tweede bak koffie en thee. Maurice en wij krijgen spontaan broodjes mee voor onderweg. We vervolgen de weg weer langs de vertrouwde Adda. Een kleine vuilniswagen haalt ons in en de man geeft een pizzabroodje cadeau voor onderweg. Zullen ze toch vernemen dat één van de drie zielsmaatjes jarig is? Bij een kruispunt van vele water- en autowegen raken wij en de slimme telefoon het spoor kwijt en zitten we verkeerd. Dus een stuk terug maar weer. Het is altijd een beetje frustrerend als je terug moet. We zullen weer zien wat het vandaag wordt. Het mooiste is een niet te lange wandel dag, zodat we mogelijk nog uit eten kunnen. Op een lang pad in wat bosjes vinden we een platgereden kleine slang. Het gekke is dat Gips der net mee in de gedachten zat. Het is niet echt een leuk cadeau, dus hij blijft mooi in de bossies achter.

We worden ook opnieuw benaderd door radio Drenthe voor een interview hoe of de pelgrimsreis verloopt. Rond de middag zoeken we een mooi plekje aan het water. We lopen door het struikgewas en ik ontdek nog net een vrij grote zwarte (ik denk) waterslang; toch schrik ik er even van. Maar goed denken we dan.... In de regel bent ze benauwder veur ons dan andersom. Het zwemmen is niet echt mogelijk omdat het vrij ondiep is met veul kiezelstenen.

We gaan verder langs de vrij lange stille weg en komen langs een rommelig huis waar diverse honden vrij rondlopen die een bult lawaai maken als ze onze trouwe viervoeter met bepakking zien. We missen door de vervelende dieren een bord. Een stuk verderop wordt het pad anders en het is benauwd warm. We lopen tegen een groot hek..... het loopt dood. We zien wat kleine paadjes door het struikgewas, dus er maar doorheen want de slimme telefoon laat zien dat achter het bosje een weiland zit en verderop een pad. Het is gien deurkommen an, dus we zoeken ons een weg terug en Gips zit ook niet te wachten op een derde slang op heur verjaardag. We vinden de weg terug en moeten haast tot het huis terug voor het juiste pad. De weg wordt wel mooi gemarkeerd door grote witte stenen met ijzeren plaatsnaam aanduiding en km.

We zien dat, als we richting een ander dorp willen, we een bult moeten omlopen. Dus gaan we toch maar voor de grote stad Lodi. Ook al is het nog ver. We gaan water halen bij een grote oude pomp met zwengel die nog werkt. Verderop gaan we zwemmen bij een sluizencomplex. Er zijn veel lokale mensen. Het voetreflex- en tevens speelballetje van Maurice stroomt te snel af, maar we kunnen hem nog net redden voordat hij richting stuw gaat. We vervolgen het pad langs tuinders c.q. boerderijen.

Er zijn hier ook dijken en een soort van vloeivelden. Na bijna veertig km naderen we de stad Lodi. Als eerste gaan we richting een grote supermarkt voor wat koud drinken en wat versnaperingen. Vlakbij zit een gebouw van de roomse kerk, maar de belspeaker laat een Italiaanse stem horen die verder geen stappen onderneemt, dus maar richting centrum. De grote brug over waar veel kerken zijn. We gaan richting de grootste; op goed geluk daar Rk volk te treffen voor hulp an onderdak. Het wordt zo langzamerhand ook wel tied.

Het is al mooi donker om uur of negen en we bent al dik over de veertig km. Maar nee gien mens bij de grote Maria kerk die deels in de steigers staat. Na navraag gaan we richting een ander plein waar we ook niks vinden qua pastoor of wat. We vragen aan een stel zittende mannen. Er stopt een vrij jong stel op de fiets met een klein meisje en hond en zei spreekt goed Engels en legt uit dat haar vader ook cammino man is en zegt dat we maar even moeten rusten zodat zij wel voor ons richting de andere kerken vragen voor hulp. Na een tijdje komen ze terug met slecht nieuws. De ene gevonden priester zei dat we morgenvroeg maar moesten komen. Marta legt uit dat de mensen in de stad niet echt gastvrij zijn en we vragen of zij vervolgens iemand kennen voor een klein plekje vlak grond bij huis voor de pelgrimsvilla. Ze kijkt haar van oorsprong Braziliaanse man Joccelino an en we mogen vervolgens wel met hun mee. Wel willen ze wel nog eerst een lekker ijsje kopen voor het dochtertje Ceamilla van 4. We wachten dus nog ff en kopen ons ook een dikke Italiaanse ijsco.

We gaan weer terug over de brug over de rivier de Adda en komen in de buurt van de supermarkt uit. Hadden we dat maar geweten. Maar ze zijn zo aardig dat we maar eerst in huis moeten komen en we mogen ons douchen nadat hij ons pasta maakt. Vervolgens wordt de slaapbank voor ons opgemaakt en gaan we na nog leuk te hebben gebabbeld naar bed. Hun zoon Samuele van 14 komt ook nog thuis voordat we de ogen sluiten.

Een lange bijzondere verjaardag!!


Geschreven door

Al 23 reacties bij dit reisverslag

Van harte Monique. Een verjaardag om nooit te vergeten. Maar wat een eind hebben jullie afgelegd deze dag! Potverdikkime. Je zult geen voeten meer over hebben! Een hele fijne dag heb je vast gehad dus die hoef ik je niet meer te wensen. Geniet ervan !

Marjon &Luc 2018-08-29 19:54:26

Monique van harte gefeliciteerd. Een zeer speciale verjaardag denk ik. Mooie pelgrimstocht verder. Uit Emmen.

Will van Leeuwem 2018-08-29 20:01:40

Van harte gefeliciteerd Monique! Ik blijf genieten van elk bericht van jullie. Groeten uit Duitsland

Harry 2018-08-29 20:38:02

Van harte gefeliciteerd Monique. 49, het begint er op te lijken:) En respect voor het aantal kilometers dat jullie vandaag gelopen hebben. Wij doen het jullie niet eens voor de helft na! Mooie avond nog.

Tante Lenie en Lydia 2018-08-29 20:44:32

Monique van harte gefeliciteerd met je verjaardag en nog vele jaren er bij.Nou dat was me het dagje wel vandaag slangen,afslag missen en ook nog eens ruim 40 km. gelopen ik moet er niet aan denken.Maar goed jullie hebben toch nog onderdak gekregen en nog pasta toe wat zijn er toch fijne mensen op de wereld.groeten en tot een volgende keer.

Annie Knol Kolthof 2018-08-29 20:51:00

Barry jij ook gefeliciteerd met je Liefje.

Annie Knol Kolthof 2018-08-29 20:53:15

Allereerst nog van harte gefeliciteerd met je 49e verjaardag. Op naar Sara!! Het was inderdaad een heel bijzondere dag met slangen als verjaardagsvisite en waar alles toch een beetje tegen zat qua verkeerde richting. Maar wat een afstand hebben jullie gelopen. Geweldig!! 40 kilometertjes. De Nijmeegse vierdaagse is een makkie vergeleken met wat jullie lopen. Helden zijn jullie!!

Marja 2018-08-29 21:04:14

Nog gefeliciteerd met je verjaardag Monique 🎂🎂🎉🎉🎉🎉

Trijntje valke 2018-08-29 21:25:12

Herzlichen Glückwunsch zum 49igsten Geburtstag Monique. Alles Liebe und Gute und weiterhin viel Glück. Und dann noch 43km an deinem Geburtstag. Ganz stolz könnt ihr drei auf euch sein. Die Geschichten sind immer so schön.. Gute Pilgerreise euch weiterhin.

Marion Moritz 2018-08-29 21:28:48

Alsnog gefeliciteerd !! Super pelgrims ! Groetjes !

Annie Wolken 2018-08-29 21:30:59

Wat een verhaal en wat een dag!! Alsnog Monique, gefeliciteerd met je verjaardag. Vandaag is het inmiddels 29 augustus en ik ben benieuwd naar wat jullie in de tussentijd alweer beleefd hebben. Succes!!

Albert Buter 2018-08-29 21:47:52

GEFELICITEERD MET JE VERJAARDAG MONIQUE. EN GENIET ER NOG VAN .

Marie Siebers 2018-08-29 22:02:58

Super! Nog van harte. En, een slang tegenkomen, heeft een betekenis. Een brilslang staat voor transformatie en heling bijvoorbeeld. Was al met al toch een mooi verjaarscadeau ☺

Thyti 2018-08-29 22:14:16

Gefeliciteerd met je verjaardag 😘😘

Maryjanda 2018-08-29 22:32:43

Herzlichen Glückwunsch Monique Kirsten vom Campingplatz

Kirsten 2018-08-29 22:52:13

Bijna je leeftijd in kilometers gelopen. Alsnog van harte gefeliciteerd! Zo'n verjaardag gaat de boeken in als een dag met veel belevenissen!

Evelien de Ruijter 2018-08-29 23:21:45

De laatste loodjes...... gewoon doorgaan! Als de audiëntie nu nog maar in orde komt want dat is toch het einddoel ?! Succes verder.

Herman en Minie 2018-08-29 23:43:59

Monique nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag,een beetje aan de late kant ,maar ik las vanavond pas jullie verhaal. Barry natuurlijk ook gefeliciteerd met je bijzondere partners . Heb giga veel waardering voor jullie, kan me voorstellen dat je avonds bijna omvalt en over de pijntjes maar niet te spreken !! Mooi dat jullie zoveel hulp krijgen van zoveel lieve mensen. Verder heel veel sterkte het einddoel komt steeds dichterbij nu😎👍👍💪👏😀

Willy Rohling 2018-08-30 00:34:33

Van ganser harte gefeliciteerd, jij Monique, en natuurlijk jullie alledrie! Alle respect voor jullie alledrie, op die lange maar o zo mooie weg naar Rome! Al die mooie mensen die jullie ontmoeten, en die jullie in hun hart sluiten! Ook al zouden jullie Rome niet halen, dan nog hebben jullie een ervaring waar je je hele leven de herinneringen bij jullie zullen dragen, en koesteren! Heeft die snuggere telefoon ook een stappenteller? Denk er dan om dat Maurice dubbele stappen heeft he? Veel succes verder, en natuurlijk halen jullie Rome, en is er de audientie! Gewoon doorgaan en aankomen!|

Ad 2018-08-30 02:06:50

Gefeliciteerd alle drie 😀en sterkte voor de volgende dagen 😀

Johnny scheve 2018-08-30 08:07:56

Goeindag saamm Ök vanuut t'Oegeveine de artelukke fieliecitaasie's, mit oen neegnveertugste vurjoardag. Jullie dreein maakt een boel mit, die slange kun wel ies een ringslange west weesn, wan die mag graag zwumm. net As jullie. De Groetn en Moi mar weer

N.Ahoj. 2018-08-30 08:58:36

Nachträglich herzlichen Glückwunsch zum Geburtstag, liebe Monicue . Kommt ein bisschen spät,aber habe jetzt erst eure tolle Geschichte lesen können. Wieder mit besonderen Erlebnissen...und vielen Kilometern. ..Liebe Grüße auch von Kurt

Margre 2018-08-31 00:33:13

🎉Van harte nog Monique 🍰

Saskia knol 2018-08-31 12:09:27
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.