Dag 49: Mauenheim - Stockach. 31km

Duitsland, stockach

Ondanks het fijne slaapmiddel toch rond zes der uut en gelijk eten we wat fruit van het erf. Wat is het ook een geweldig fruitjaar. De boomtakken scheuren gewoon af. Das wel zeunde. Het lieve stel hef de luikjes nog dicht op de derde verdieping. Jens liet me het grote voormalige boerderijhuis gisteren nog eem zien. Der woont hier meerdere families in en pa en hij verbouwen nog een deel tot appartement. Ja ze bent niet gek. Pa en ma zitten met een boot nu op de Bodemsee en hij get doar vanavond ook nog hen. Er is een groot wijnfeest ergens.

Hij was ook voetbaltrainer en zo hadden we het ff over de jeugd; dat die ook wat meer te doen moeten hebben dan alleen maar van die vierkante ogen bouwen. Hij nam ze ook vaak met as trainer om het vuur en dan eens een goed gesprek. Toen hij er met stopte gingen de jongeren met hem op stap, ze bleken allemaal de rugzak gevuld te hebben met stukken gold stenen en wat eten en drinken en bedankten voor het vuurtje doorgeven. Kiek hij dut het goed die Jens. Dat ondervonden wij ook weer, want tegen zeven uur waren ze wakker en we konden ontbijten op het balkon van hun huis en hij bakte eieren met spek veur ons. Wat een fijn stel. Nadine had ook zo as je zegt een klik met Gips. Ja; maar we moesten weer verder na innig afscheid met de woorden dat we elkaar weer treffen in onze levens.

We vervolgden weer onze paden door het bos en langs de glooiende bergen. Langs bioboeren, die het hier goed doen; maïs omzetten tot gas/brandstof. Het dorpje Mauenheim was ook het eerste biobrandstof coöperatie dorp trouwens van de omgeving. In de verte horen we geweerschoten en er nadert ook onweer. En zo ineens trekt de dikke bui over de drie zielsmaatjes. Snel de hoezen over de bepakking en we doken een jong bosje in. Ook wel ff lekker zo'n frisse bui. We pauzeren bij een bult gekloofd hout, wat ook al deels op een boerenkar lag. En doar kwam de cowboy al aan met mooie oale kleine Massey Ferguson. Zo'n handig ding had ik ook gehad. Hij koppelt de kar vol brandstof van beukenhout an en maakt een praatje. Hij was trekker-en later autohandelaar en kocht dit trekkertje later weer terug welke hij zelf al eens nieuwe verkocht had.

We gaan verder door de bossen en komen uut in een dorpje waar we bij een huis vragen om water aan twee mannen die in de tuin staan te praten; de ene brengt water en de ander blijkt een trucker te zijn en erg behulpzaam. Zijn haalt zijn oude wegenboek op en wil ons vervolgens de weg wijzen over de Alpen. Hij scheurt de bladzijden der uit die we moeten meenemen. Het is een druk mannetje en as we verder lopen blijft hij ons al pratend volgen tot zijn huis. Zijn kleinzoontje komt later der ook nog aan rennen; hij lek op zien opa. As hij Maurice heeft geaaid gaan we verder met de papieren op zak en de nieuwe routetips waar we ook wel twijfel bij hebben gezien het autowegen zijn; maar goed.

Het is vandaag weer s knap warm en we zweten ons kapot. We passeren nog vele fruitbomen en in het stadje Stockach trekken we weer naar de evangelische kerk. Daar hadden we ervoor in de bergen al ff telefonisch contact mee gehad. We waren welkom, ondanks dat er een feestje was in het gemeenschapshuis i.v.m. uitwisselende jongeren uit Finland. Het dominee echtpaar, beide predikten het liberale leer van Martin Luther gaven, namen ons op. Hij gaf een plekje voor de nacht, zowat in de kerk achter een schuifwand in de zijbeuk. Zij ging met Gips mee om eten te kopen. Weer fijn volk. We konden ons eten bakken op de bakplaat buiten. Zo mooi gezamenlijk met de jongeren. Die gingen ook nog over op een disco aan de ander kant van de wand het gemeenschapshuis.

We waren zo moe van de warme dag dat we gewoon met volle bats in dromenland terecht kwamen.


Geschreven door

Al 9 reacties bij dit reisverslag

Weer genoten van jullie reis verslag. Ik kijk er steeds weer naar uit.

Janny beuker. 2018-08-10 13:33:52

Gek is het, elke dag de computer aanzetten, en dan als eerste zoeken naar "verslag van zielsmaatjes" in de lading emails, gewoon even gemakkelijk zitten en lezen, en foto's bekijken! 'k Zal het missen als jullie in Rome zijn aangekomen, of gaan jullie ook teruglopen, en daar dan van die heerlijke verslagen over schrijven? Zal wel niet denk ik, dan hebben jullie waarschijnlijk even genoeg van al dat gewandel. Maar, Rome halen jullie, ben ik van overtuigd, jullie alledrie! Bedankt opnieuw, voor een warm mensen verslag!

Ad 2018-08-10 13:52:13

Inderdaad dat heb ik ook, Ad! Snel even tussen de mails kijken of er al weer een zielsmaatjesverslag bijzit. En dan even de rust pakken om het op mijn gemak te lezen en te genieten van al die belevenissen en hartelijke en lieve mensen die ze ontmoeten. Ik had het gisteren over de buien die over Drenthe zouden trekken, wat waarschijnlijk ook is gebeurd, maar 1 klein buitje in Hoogeveen. Net als anders gaan de buien langs Hoogeveen.

Marja 2018-08-10 14:32:40

Hallo Monicue und Barry, immer wieder schön von euch zu hören. Es ist unglaublich ,das ihr schon fast in der Schweiz seid.Wieder habt ihr etwas schönes erlebt. Sicher hat der Regen gut getan nach dieser großen Hitze. Weiterhin alles Gute auf den Weg nach Rom. L.g

Margret 2018-08-10 20:27:15

wat is het toch geweldig zo mensen op jullie reageren. de ene keer een slaapplek de andere keer bakken, grillen of koken bij de mensen in de tuin of schuur.Het is fijn en is je van harte gegund .Ik geniet van elk verslag zo ook nu van de laatst twee.groet van mij en een knuffel voor Maurice.

Annie Knol Kolthof 2018-08-10 20:56:47

Hallo wandelaars,wat weer een mooi verhaal. Ik kijk er alle dagen naar uit om jullie verhalen te lezen. Wat maken jullie een geweldige reis met jullie 2tjes en natuurlijk de geweldige stoere Maurice. Kan Maurice het allemaal nog goed volhouden,of heeft hij ook wel eens zoiets van pffffff daar gaan we weer.......... Het zijn toch hele afstanden wat jullie dagelijks afleggen. Ik wens jullie nog heel veel wandel plezier.

Mariët 2018-08-10 21:48:57

Moi wandelaars, Ik geniet nog elke keer mee met pelgrimage. Ik heb net "morgen" ook al gelezen haha, en wat goed dat jullie er af en toe ook een heerlijk rustig dagje van maken. Nu ben ik (als oud-bewoonster van het brugwachtershuis in Erica) even heel nieuwsgierig naar die Massey Ferguson die je hebt gehad. Want mijn vader had er namelijk ook zo eentje en ik heb geen idee meer wat daar "toen" (1995?) mee gebeurd is. Dus vroeg ik mij af of dat oude trekkertje misschien is blijven staan toen het huis verkocht is én of je het dus over die MF hebt. Ik heb er namelijk goede herinneringen aan, want ik mocht vaak met pa mee op de trekker. Zat ik voorop de ijzeren balk (geen idee hoe je dat noemt haha) en dan hing ik boven de (inmiddels gedempte) Ensingwijk (wieke) als mijn vader de bocht nam. Herinneringen! Door jullie te volgen, komen er steeds meer boven over vroeger. Dank jullie wel. Heb het goed!

Gea 2018-08-11 06:08:37

Hier even een berichtje van Barry zijn vader Ik was er bij toen het huis verkocht is aan mijn zoon Kan mij niet herinneren dat er een massey Ferguson in de schuur stond Hoop dat je hierwat aan hebt Vragen wie gesteld worden kan helaas niet altijd een antwoord op gegeven worden omdat ze daar geen tijd voor hebben gr

Bertus gepken 2018-08-11 15:03:54

Dankjewel Bertus. Ik snap natuurlijk dat ze niet kunnen antwoorden. Was ook niet echt slim van mij. Ik vergeet wel eens om eerst te denken en dan pas te doen. Groeten

Gea 2018-08-12 05:15:32
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.