Dag 76 Villanuova-Berceto 26 km

Italië, Berceto

Zo rond half acht worden we wakker. De huisbaas zaagt nog wat bomen om. Ik spring eerst nog eem onder de douche. Het was laat dus lekker eem de kop onder de kraan.
We schrijven een briefje omdat we ze lekker willen laten slapen maar as we naar buiten gaan Komt ze inmiddels dus wakker ons na en vraagt of we koffie willen voor vertrek. Hij Matteo is eem later ook waker en loopt lekker vrij in zien onderboks rond in de keuken. Rond half negen gaan we de berg weer af om onze reis te vervolgen. Het zijn weer beste klimmers in de bergen met veel losse stenen op het pad tis weer flink zweten we komen in een dorpje twee oudere wandelaars met rugzak uit Denemarken tegen op een bankje bij een bron. Ze pakken een deel van de route en doen dat mooi op eigen tempo. Na weer een stuk door de natuur lopen we door een heel leuk oud bergdorp in en in een slinger vraag ik aan een vrouw bij haar huis of ze ook weet of dat er een koffiebar is. Dat is der niet maar ze biedt ons zelf koffie aan ook heet water voor Gipsy. Er komen wat jongere vrouwen voorbij die familie zijn met hun kinders. Ze krijgen allemaal een klein gelukspoppetje die ik bij me heb. Het is leuk zo eem in zo n dorpje. We klimmen en dalen weer wat af. Soms voel je de tenen wel weer behoorlijk. Ook komen er zo maar weer wat blaren spontaan op al oude plekken. We gaan door een fraai naaldbos welk wat weg hef van onze wadden eilanden bossen. Der valt wat regen uit de lucht en we lopen langs de weg en stappen kort daarna binnen in een vrij nieuw barretje waar we koffie en theedrinken en een sandwich laten maken. Hier zo onderweg bent weinig winkeltjes. We lopen verder langs wegen en met prikkeldraad afgezette paden. Der zullen wel beesten in dit gebied zijn maar we zien ze niet We lopen het stadje binnen met mooie steegjes ook vinden we een winkel tegenover een pelgrimsonderkomen. En ja hoor onze Sheng loopt er ook weer rond. Een man genaamd Mario met wat verstandelijk achterstand leidt ons wat rond en we krijgen ook een stempel. Het is een vrij groot huis met meerdere kamers keuken bibliotheek en doucheruimte. We maken ons een grote pan pasta klaar.
Daarna is de dag ook bijna alweer voorbij. Ik tik nog wat verhalen in de slimme telefoon en gipsy kijkt alvast wat vooruit op de route. Het is niet moeilijk om de ogen even later dicht te doen op de eens persoons bedjes


Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Een mooie wereld is het, en bijzondere ontmoetingen, wij komen jullie volgende week opzoeken #neenietlopend

Janine 2018-09-04 22:07:38

Leuke foto's weer! Ja, jullie acht voetjes hebben heel wat te doorstaan :) Fantastisch dat jullie zoveel kilometers afleggen!

Evelien de Ruijter 2018-09-04 22:38:18
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.