Dag 45: Farrenkopf (Hausach) - Triberg. 26,5 km

Duitsland, Triberg im Schwarzwald

Na een wat onstuimige nacht, vooral doordat de hond wat last van de warmte had, werden we wakker rond zeven uur. De Tsjechen waren ook al wakker en hadden de nacht ook niet goed kunnen doorslapen. Ik liep in het donker een keer tegen de wandelstok aan en later Maurice. Maar ze waren wel goed te pas en oogden vrij fit. Frans had buiten liggen te slapen op een dun aluminium matje. We hadden nog mooie gesprekken gehad over Assisi. Ook vertelde hij over een, inmiddels in Italië bekende, witte hond die ook de franciscaanse voetreis had gemaakt. Wie weet wordt ons Maurice ook nog beroemd.

We vertrekken achter elkaar aan uit de fraaie Hasseman Hutte met houten spaander leien bedekt. Ff verderop putten we water uit een tank voor dieren. Dat kan met een filterflesje die de Tsjech uit bierdorp Bodivice bij hem heeft. We trekken verder over de bergen en we rusten met Frans bij een mooie hut van A. Kolping, een socialist die hutten bouwde voor buitenlanders.

We passeren oude oorlogsschansen en fraaie uitzicht steenbrok torens. We komen aan bij hotel en onderkomen Schöne Aussicht, waar we aan toe zijn. Eerst met de kop onder een bronwaterfontein daarna bijkomen in de schaduw met kop koffie voor mij en Gips neemt een 7-up met zout; dat was goed voor het lichaam op te peppen. Daarna gaan we bij Frans en nog twee oude wandelaars uit Münster aan tafel en eten een bord vol eieren op brood met speck en zwiebel. Heerlijk. We genieten en kijken of er ook een vlottere weg is richting Bodemsee. En ja; de slimme telefoon, aangestuurd door Gips, vindt een route die we gelijk kunnen pakken. We verlaten de Westweg en nemen afscheid van Frans.

Het gaat verder via straten, langs stroompjes en katholieke boeren met een eigen kapel op het erf. Het dut me wat denken aan tukkerland. Zo bij Mander in de buurt. Mooi hier. Uiteindelijk komen we de stad Triburg binnen, langs het treinspoor en zien gelijk al grote borden staan dat het de grootse waterval van Dld heeft; 160m hoog. We zoeken eerst de winkel en bellen met de kerken. We komen terecht weer bij de evangelische. Een mooi neogotisch kerkje van 1920. Hij doet me sterk denken aan de oude Antonius kerk aan de rand van Zwartemeer en het prachtige veenland; onze geboortestreek. Met die kerk zweet ik al zo n twintig jaar om hem weer in glorie te kunnen restaureren.
Onderweg krijg ik hiervoor ook de mooiste plannen. Hopen dat het get lukken.

Maar goed; we hebben ook weer mazzel, de pfarrer c.q. dominee hef een mooi klein huisje achter de kerk en pastorie waar we in kunnen overnachten. Het is een jeugdhuis die leeg staat en binnenkort wordt verhuurd aan een muziekclub. We blazen onze oranje luchtbedjes weer op en gaan mooi op zolder slapen. Maurice lig lekker koel in de kelder.

Goeienacht!


Geschreven door

Al 9 reacties bij dit reisverslag

❤️

Jacqueline 2018-08-03 17:29:45

Wist niet dat jij je sterk maakt voor de Antonius kerk. Hopelijk gaat de verbouwing een keer lukken. Fijne voettocht nog. Groet Marie Siebers

Marie Siebers 2018-08-03 18:41:15

Hallo, watervallen idd heel mooi. Wij gister geweest. We zijn in Ettenheim op vakantie.🏖☀️

Groetjes Saskia Knol 2018-08-03 19:58:59

Hallo, nur eine kleine Anmerkung: Triberg und nicht Triburg. Freue mich, euch kennen gelernt zu haben und bin gespannt, wo ihr schon seid. Seid herzlich gegrüßt - Wolfgang aus Villingen

Wolfgang Rüter-Ebel 2018-08-03 20:42:46

https://www.youtube.com/watch?v=Vz6r0TP4FBI&list=RDVz6r0TP4FBI&start_radio=1

ron 2018-08-03 21:51:51

Verdient Maurice wel om beroemd te worden. Hij is een held!! Het is jullie wil om deze pelgrimstocht te lopen en Maurice is zo trouw om jullie te volgen! Wij gaan straks de Krautsjes uitzwaaien die hier vannacht de tussenstop hadden op weg naar Frankrijk.

Marja 2018-08-04 09:34:58

Ja Barry ik weet dat je al heel lang plannen hebt metde Antonius kerk En je kennende zal het je lukken gr

Bertus gepken 2018-08-04 11:46:43

In ieder geval weer een toren erop!!!!!

Albert en Margareet 2018-08-04 13:04:53

Wat toch een topper van een hond .

Marieke Schaafsma 2018-08-05 11:13:04
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.