Dag 30 Steinbach- Langenbach 25,5 km

Duitsland, Langenbach

Rond half zeven..zeven uur wakker in het heerlijke bed.
De lieve gastvrouw meld zich even later en we moeten naar buiten kijken waar al een tafeltje gedekt met ontbijt voor ons klaar staat zo mooi op t gras in de ochtend zon.

We nemen afscheid van haar gezien ze naar haar werk in de Kindergarten moet.
Natuurlijk krijgt ze een paar kleine klompjes.
Haar man al met pensioen brengt haar en as we vertrekken praten we nog even over zijn bankiers baan en ziekte na zijn pensioen en gaan we op pad. Het dorp uit langs de grote glasfabriek.
Nog even langs de winkel en we kunnen de natuur weer in.

Gipsy heeft nog steeds problemen in de benen knie en van vervelde zenuw/ischias dus we doen niet te gek.
We komen over de grens met Frankenwald in landsdeel Bayern.
Bij een mooie hut verschillende informatie borden van oost en west Duitsland en de verbinding die er weer kwam op de rennsteig in 1990.

Dan lopen we een klein dorpje binnen met huizen volledig bekleed met leien. Het heeft wel wat van een oud western dorpje.

Een oud gemeente huis is omgebouwd tot rennsteighaus. Heel mooi met ruimtes en een bar waar je tegen een kleine vergoeding drinken kunt nemen. Ook kun je er overnachten. Er is verder niemand dus na een drankje gaan we weer te voet verder.

Het dorp uit zwik ik over een teerstraat rand omdat ik kijk naar een trekker die van achter komt met een bult lawaai.
Dan lig ik alweer plat. De knie net weer klaar opnieuw weer aan het bloeden.
Maar even struikelen en bij het bos binnen gaan wil het wel weer wat. Hier hebben ze allemaal leuke creatieve kleine tafereeltjes gemaakt.

Door de bossen naderen we weer een klein dorp en bij een oude begraafplaats en oorlogsmonument even rusten en de knie schoonmaken met water. Das altijd handig water bij een begraafplaats.

Gipsy heeft vandaag echt meer last en het is balen dat de medicatie van een paar dagen terug niet veel helpt. We zullen toch nader onderzoek moeten laten doen als het zo door gaat met haar.

We gaan verder en bij een klein gehucht nemen we afscheid Vd rennsteig.
Op de hoek een tuin bij een huis vol leuke dingen zie ik een vrouw lopen. Ik denk die geef ik het steentje welk we mee hebben genomen vanaf begin rennsteig in Hörschel. Toen ze hoorde waar we heen liepen vond ze het steentje tien keer leuker . Mooi.

Het loopt hier ook steeds meer de bergen af. We passeren een oude leisteengroeve en een droog gevallen meertje. Dan stuk verder nog een leuk meertje die wel voldoende water heeft en overloopt in een beekje. Op dat punt doen we alle drie lekker eem de pootjes in het water.

Bij het dorpje Langenbach vinden we een evangelisch kerkje. Hij is gesloten dus ik naar de buren voor een tel nr en gips op internet zoeken. Ik krijg wat info v/d buurvrouw maar gipsy is me al voor en een pfarrer van een dorp verderop is al onderweg.
We mogen slapen in het gebouw erbij en er is weer een keukentje en wc. Dus dik voor mekaar. De vriendelijke pfarrer komt morgenvroeg weer voor afsluiten en ook brengt hij een stempel mee.

Gipsy haar vriendin Jannet en haar man Eduard komen ook langs. Ze zijn op doorreis naar hun vakantie in Italië. Even later als de pfarrer weg is zijn ze er ook al en ze hebben van allerlei lekkere dingen bij hun. Ook een paar blikken vlees voor ons Maurice.

Jannet gaat ook direct nog voor ons an t kokkerellen, lekker rijst met gulasch welk traditioneel altijd door hun wordt gegeten op de eerste vakantie dag.
We bespreken nog de situatie van Gipsy en dan vertrekken ze ook na dikke knuffels want ze moeten nog naar Nürnberg.

We blazen de matrasjes weer op en kruipen in de slaapzakken. Maurice ploft neer op de koude bodem van de hal.

Geschreven door

Al 11 reacties bij dit reisverslag

Hier schemert het al door dat de rug behoorlijk parten speelt, ik las het op rtv Drenthe dat zelfs ziekenhuis bezoek nodig was vd acute hernia, heel veel sterkte en wijsheid en kracht ❤️🙏🍀

Akkie 2022-07-27 00:00:07

Barry, beter opletten waar je loopt en wat vervelend dat de pijn bij Monique niet minder wordt. Pas goed op jullie zelf!!

Marja L 2022-07-27 00:34:57

Succes met je rug lieve Moniek en Barry wees maar extra lief voor haar💋💋💋

Silvia 2022-07-27 06:57:25

Jeetje dit wordt nóg pittiger als die pijn zo op blijft steken. Een lichaam geeft biet voor niks signalen hoor....pas goed op elkaar maar vooral ook op jezelf, luister nasr je lichaam. Jullie moeten nog langer mee. Heel veel sterkte en wijsheid😘

Marjon Estié 2022-07-27 07:42:04

Ha Wandelmaatjes ! Nou ja wandelen ,Barry je loopt de kantjes er letterlijk van af . Zonder grap het kan flink zeer doen . Net als bij Gypsi . Toch gaan jullie door gezien de mooie verhalen. En de plaatjes. Wel met wat zorg ,ik wens jullie gezondheid om de reis af te kunnen maken Groetjes, poot voor Maurice .

Annie Wolken 2022-07-27 08:39:55

gistermiddag al gehoord op rtvdrenthe, gistermiddag gelezen op de site : heel veel sterkte én Van harte beterschap !!

aly 2022-07-27 09:04:21

Barry kijk je ook op je WhatsApp, dan heb ik een Duits middel dat je kan helpen.

Henricus Kortmann 2022-07-27 09:58:32

Hallo goedemorgen wat een triest bericht hoop dat je de pijn een beetje kunt dragen. Zal voor je duimen en een kaarsje opsteken. ondanks alles toch nog een heel eind gelopen en mooie kiekjes en verslag. Groet van mij. en knuffel voor alle drie dag.

Annie Knol Kolthof 2022-07-27 10:07:07

oh wat een vervelend bericht. wij hopen dat het sneller beter zal gaan. heel veeel beterschap met elkaar en zorg goed voor elkaar. groeten en hopen gauw weer wat te horen/lezen.groeten.

willy lunshof 2022-07-27 13:17:40

Miste al een reisverslag en hoorde vanmorgen ( 27 juli- op verjaardagsvisite) van de ziekenhuisopname van Monique. Hoop dat het mee valt, wens jullie sterke én wijsheid om goede beslissingen te nemen!

Els Hindriks 2022-07-27 14:43:15

Wat ontzettend sneu voor jullie beiden. Monique, van harte beterschap. Hoop ook dat jullie binnenkort weer aan kunnen sluiten bij Barry. Heel veel sterkte, hoor.

Will 2022-07-27 15:49:04
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.