Dag 59 Filzmoos - Obertauerern 37 km

Oostenrijk, Obertauern

Snachts regent het … dus de tent weer nat Der uut rond half zeven en het is gelukkig redelijk droog. Als ik de Rits open groet een vrouw mij ze zit op een bushalte bank.
Ze vraagt zich af wat ik doe. En als ik naar de beste weg vraag gezien ze wandel schoenen aan heeft zegt ze dat ik het beste met de bus kan haha.

De natte boel maar inpakken en me opfrissen bij een openbaar toilet vlak naast de pastorie.
Als ik bij de pastorie mijn tasse inpak roept een stem van boven of ik goed heb geslapen heb. Het is de secretaresse

Dat is niet echt waar dus ik lieg niet. Ze zegt steeds maar sorry en ik leg uit dat ik viel lieve mensen tref en je niet verwacht dat bij de kerk de deure dicht is. Nou ja ik ga op pad eerst maar eens naar de bakker voor broodjes en een kop koffie en bij een klein winkeltje wat eten inslaan zoals chocola en pinda’s.


Dan het montainpad volgen die langs de grote straat gaat.
Deels pak ik een parallel lopende forstweg en pootje baden bij een stroompje.
Ik kom langs leuk plaatsen waar ik bij een hut naast een visvijver een kop koffie bestel.
De gastdame is aardig en verteld over haar vroegere motor tours. Ik krijg van haar de koffie.
Dan weer op de grote straat tegen het verkeer in het is de oude Römersttasse van dik 1000 jaar oud. Ik kom langs een mooie waterval. En het is goed bergopwaarts weer.

Dan eindelijk tref ik de plaats boven op de berg op 1700 m hoogte “Obertauern” en ik zie de kerk al. Het zijn hier allemaal grote hotels voor de wintersport. De oude kerk is dicht en dat lijkt al langer het geval. Dan door het dorp verder op zoek naar een plekje voor de nacht.

Het is niet normaal .. allemaal grote hotels en allemaal dicht Ik loop door en er word gebouwd aan nieuwe grote hotels voor de winter. Er moet toch iemand zijn of wonen denk ik en aan het eind tref ik een man bij een taverne. Ik vraag hem of hij kan helpen na mijn verhaal over de pelgrimage. Hij is de oude eigenaar en zegt je kunt hier ook wel liggen en neemt me mee naar een coffee to Go hokje aan zijn hotel restaurant.
Het is mij best.. als ik maar een plekje heb. De kerk is id dicht al wat jaren.
Ik ga eerst wat drinken binnen en hij komt
even later de haard aan doen.
Ik mag me ook wel douchen en later krijg ik ook nog een bord monniken soep

We drinken nog een borrel en tis gezellig as er nog een paar gasten komen.

Ik maak mijn plekje klaar en er kan een verwarmings lamp aan.

Bijzundere plek zo hoog op de berg op 1700m

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Wat eten in slaan? Zoals chocolade en pindas? Ik noem dat snaai haha

Maryjanda 2022-08-24 21:31:55

37 km!!! Een hele tippel, dan lust je wel wat (monnikkensoep) en is een goed onderdak niet verkeerd! Wens je in alle opzichten goede wandeldagen!👍

Els Hindriks 2022-08-24 21:41:36

Vervelend dat je je natte villa mee moest sjouwen. Bagage toch weer zwaarder en dan 37km gelopen! Wat een eind. WOW!! Ik ga even het recept opzoeken van monnikensoep. Stuur de regen maar deze kant op. Alhoewel wij daar ook mee te maken krijgen de komende dagen.

Marja L 2022-08-24 21:59:16

Wat weer een verhaal Barry. Het lijkt wel of de mensen er niet veel aardiger op worden. Ik ben ervan overtuigd dat het geluk 🍀 weer op je pad komt Veel sterkte. Deze man heeft je in jeden fall gut geholpen❤️

Linda 2022-08-24 23:15:39

wat weer een flinke wandeldag heb je gemaakt, is het misschien de taal dat ze je niet zo goed begrijpen ? maar gelukkig de laatste man wel en die soep (monnikensoep) heb je wel verdiend. hopelijk de tent weer droog mee

Akkie 2022-08-24 23:32:16
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.