Dag 84 Galleno -Montelupo Fiorentino. 35,6 km

Italië, Montelupo Fiorentino

De toren slaat 7 uur en we staan een kwartiertje later op. We zetten water op voor koffie en thee en bakken een paar eieren. As we door het dorpje lopen komen we de pastoor ook nog tegen die ons een goede cammino bon virago wenst. Er lopen al wat meerdere vrouwelijke wandelaars c.q. pelgrims rond Ook het meisje uit Rusland die we zagen in Lucca We kopen wat broodjes en de hond krijgt ook een paar plakjes koek van de bakkersvrouw. We gaan door bosgebied en over een zandgrindpad, kleine klimmers. Daarna een stuk over de dijk langs de rivier tis hier wel mooi glooiend en we passeren oude dorpjes. In een dorp waar voor ons de via francigena eindigt nemen we bij een leuke moderne bar een kop koffie en thee. We moeten nu lange stukken langs de auto wegen weer tegen het verkeer in. Het is vandaag heel warm en er ontstaat bij mij weer blaren op de voeten die al heel wat hebben mee gemaakt. Je denkt dan dat je er wel eens af bent maar nee de harde straten en de warmte krijgen het wel weer voor mekaar. Ook ons Maurice krijgt het weer flink te verduren door de vele blaffende honden achter hun hekken die wij steeds passeren. Hij wordt er niet veel anders meer van we komen langs een rotonde waar een snackwagen staat!!!!! Gipsy koopt een paar kleine kippenpootjes waar ik dol op ben samen met het brood eten we die lekker op en rusten uit op een terrasje op de parkeerplaats. Verderop komen we langs een stuk afgezet weg om een wielerronde We ouwehoeren wat met de agenten en met de geluidshoorn an mijn tasje. We vervolgen de rivier de Arno weer over de dijk langs dorpen en hier en daar een kasteel en of losstaande oude verdediging toren. We hebben de water zakken op en gaan bij een barretje bij tanken Ik zie zo n grote koude birra die me toe lacht in de koelkast en voor dat ik erop verdacht was had ik hem al in de handen. Heerlijk kan dan zon koud biertje zijn. We lopen weer een stuk verder en voor dat de zon zakt achter ons zoeken we een kerk op. Der is niemand dus maar weer een dorp verder. Hier is ook een groot feest gaande bij de kerkjes vragen we naar de pastoor enkele vrouwen helpen ons en zo komen we bij een andere goed sprekende Engelstalige vrouw van de kerk terecht. Ze belt met de pastoor die niet thuis is maar wel een plekje organiseert een stuk verderop bij een kerkje. Daar lopen we naar toe en vervolgens staat er een vriendelijke man op ons te wachten. We krijgen een prachtige slaapkamer van mijnheer de pastoor die hier niet is. Er is een keuken en een douche. En of we moe zijn dus pakken we een broodje en douche en kruipen in pastoor zien twijfelaar

Geschreven door

Al 12 reacties bij dit reisverslag

Wat schrijf je toch mooi meneer Barry! Vervelend die blaren! Verzorg ze maar goed en dan ook nog in meneer de Pastoor zijn bed slapen! Nog even en dan, als je terug in Nederland bent, ga je theologie studeren.

Marja 2018-09-12 14:38:11

Zelfs het bed van meneer pastoor staat tot jullie beschikking. Na dat stuk lopen ligt zo'n bed wel lekker!

Evelien de Ruijter 2018-09-12 14:39:47

Prachtig, die niet-herschreven verslagen! Ik lees ze in één adem door! Die ene foto waarop Maurice naar de camera kijkt alsoftie wil zeggen "mot dat weer?" En zoals hij onder die snackwagen ligt, te genieten, prachtig! Goed, het valt me op dat de mensen die jullie ontmoeten/tegenkomen steeds zo erg vriendelijk en behulpzaam zijn, geeft toch maar weer aan dat zolang je zelf als mens vriendelijk bent en blijft je ook vriendelijkheid en behulpzaamheid blijft ontmoeten!

Ad 2018-09-12 15:10:34

Helemaal met Ad eens 😊.

Thyti 2018-09-12 15:28:25

Prachtig in het bed van pastoor! Mor zol pastoor altiet allennig in de twijfelaar liggen! Probeer Drents maar het klopt niet. Goede reis verder met je 3tjes.

Berta 2018-09-12 15:52:13

Hallo zielsmaatjes Jullie zijn een flinke prestatie aan het neerzetten. Nog veel succes het zijn de laatste loodjes! Zaterdag vertrekken we terug naar Arcen in Nederland waar we jullie hebben leren kennen, we zullen zeker aan jullie denken als we daar zijn. Groetjes Lydia en Marcel en een dikke knuffel aan Maurice!

Lydia en Marcel (Ijssalon Clevers) 2018-09-12 17:11:12

Weer genoten van je reis verslag. Kijk er iedere dag naar uit.

Janny 2018-09-12 18:17:39

Goeindag alle drei K'zitte dur niet verre noast deink ik, mar As alles vollungs jullie plenning giet, mit een gemiddelde van viemmtwintig km per dag Bint jullie over elluf daagn in Rome in ut Vaticaan !? Van Montelupe florentina noar Rome is 281 kilométer 281 : 25 = 11,24 daagn, doar goat veier daagn of, want jullie bint al veier daagn verder. Dus nog een weeke loopm mit oen dreiën. Mar Aj dartig kilométer per dag loopt, nog vief daagn. Klúpt ut een beetie, of zit ik ur vienaal noast ?? K'ep ut programma, op de tillevisie vollugt, Loat mij mar loopm Die hadn ut knap moeilijk zo now en dan !! Mar k'ep jullie nooit heurn klaagn, op een bloartie noa, of wat piene in de rögge van die pakkelage die Aj mit mut sjouwn !! Ök ut hontie Maurice deedn jullie de schoegie's an, As de zooltie's van zien pootie' s piene deedn van ut loopm op die asfaltstroate. Jullie hept alderbarstens goed veur hum zorrugt Strakkies hebt jullie een rugzak vol herinneringen, die nemen jullie mee zolang je verder leeft Maar blijf ook naar de toekomst kijken, want daar zullen jullie de rest van het leven doorbrengen !👁👃👁 Veel wandel plezier morgen Groet. N.Ahoj

N.Ahoj 2018-09-12 19:15:14

Dit is weer een mooi stukkie ! Van de blaren naar een biertje ,Maurice horendol van al ( zijn ) niet wandelende maatjes ,en dan samen met zijn beidjes twijfelend naar bed ! ( ha ha Barry nu weet je ook waar het celibaat voor is ( twijfelaars ? ) Nee hoor ik geniet van jullie belevenissen ,als ik door Zwartemeer fiets op weg naar het Bargerveen moet ik altijd even aan jullie denken ! Hoever is de weg ! Dag tot morgen !

Annie Wolken 2018-09-12 21:36:58

Ja..... jullie zijn al verder dan wij lezen, De berekening van N.Ahoj geeft dat maar weer eens aan. Het lijkt wel of jullie de " stal" ruiken de laatste dagen met de lange afstanden. Weer veel wandelgenot en goede ontmoetingen gewenst.

Els 2018-09-12 22:31:17

Hoeveel dagen en hoeveel km nog? We lopen een paar dagen achter.....diep respect dat jullie dit presteren zeg.....

Marjon en Luc 2018-09-13 10:28:11

Jazeker diep respect met een heeeeele diepe buiging voor jullie alle drie sapo👍👍

Annie kolthof 2018-09-13 19:40:30
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.