Dag 106 Cavtat - Gruda 20 km

Kroatië, Gruda

Tegen zeven uur gaan we in de benen op het voetbalveldje.
De boel weer ingepakt zie ik dat beide banden weer lek zijn… dat begint weer minder. Ik maak in de ene een nieuwe binnenband en lap de andere.

Gipsy heeft brood gehaald en koffie to Go. Bij de buren krijgt ze heet water voor thee en gaan we eerst nog mooi ontbijten met uitzicht op zee.

We moeten eerst terug van het schiereilandje naar de drukke kustweg.
We gaan richting het vliegveld waar heel wat grote vogels dalen en opstijgen.

Tis goed oppassen en af en toe toetert er eentje uit sympathie en ook zwaaiend met de armen wat we hier moeten. Gelijk erachter aan een politie auto die geen opmerkingen maakt. Ik ben in deze reis al heel wat politie tegengekomen maar niemand keurt het af dat we tegen het verkeer in lopen wat voor ons en Maurice stukken veiliger is.

Ter hoogte van het vliegveld gaan we pauzeren bij een pizzeria restaurant die ons de koffie en thee gratis geeft omdat hij in een goede bui is zegt hij. Vele vragen ons ook voor hen te bidden in Jeruzalem.

Dan buigen we wat af en pakken en parallel weg wat rustiger langs kleine dorpjes.
Bij een huis vraagt Gipsy aan een vrouw die over het balcon hangt of we er mogen rusten das geen probleem en ik moet alweer een band van de kar lappen. De man een oude schippers kapitein helpt met een bak water en we vinden weer zo’n klein rot gat. Ik moet hier toch wat op vinden.
Heb al ideeën .. want we moeten nog wel even met de wieltjes.

De vrouw brengt nog twee pakjes meelkoekjes en verteld over de wederopbouw van hun huis nadat die was afgebrand tijdens de oorlog. De man zat op zee en zei heeft de knieën er door versleten.
Dus lopen get haar niet meer best af.
Ze hebben er wel weer wat moois van gemaakt met ook een appartement om te verhuren.
De schipper vraagt of de hond de kar trekt. Ik moet lachen en zeg dat ik het trekpaard ben. Hij zegt anders pakte een geweer en schoot hij ook op ons en moet lachen. We gaan verder

Onderweg stappen twee fietsende mannen af en lopen stuk mee met hun vol gepakte fietsen. Ze zijn Oostenrijkers en fietsen van Zagreb naar Griekenland. Ze hebben drie weken vakantie. Ze hebben veel vragen en we vertellen over onze reis en de ervaringen. Omdat ze sneller gaan met de fiets missen ze ook veel zoals fruit wat we zo plukken. Ze plukken vijgen mee.
Dan gaan wij pauzeren bij een paarden en buggy club. Ze stappen weer op we wensen elkaar een goede reis.

De weg gaat weer over op de drukke weg tot een volgend dorp waar gelijk een kleine winkel open is. Daar weer even bijtanken …. Brood cola en biertje en voor onze viervoeter een bak water. Hij eet hier wat meer brokken en dat gaat vrij goed.
Dat zien we altijd de volgende dag door wat hij achter laat en we checken of het geen dunne is🤣
De meeste keren drukt hij zijn kont in een bosje maar ook gebeurt het wel midden op staat en/of het pad en ruimen we het op.

Een vrouw met haar moeder doet boodschappen en Gipsy vraagt haar om info voor een kerk en pastoor. Die blijken er te zijn.. ze wil ons wel helpen maar heeft haar slimme telefoon niet bij haar met het nummer van de pastoor.
We spreken af in het dorpje stuk verderop bij het mooie kerkje dat er netjes bij ligt met mooi grasveld er omheen.

De pastoor is er niet en ze belt hem voor ons. Hij is ook bij de wake van de overleden priester.
We mogen de tent opzetten op het mooie grasveld en het gebouwtje heeft ook een wc dat van buiten open is.

Dit is ook een mooi plekje om te grillen dus Gipsy haalt nog wat boodschappen toch weer 2 km heen en terug.
Als onze villa weer staat sprokkel ik wat houtjes en zoek een geschikt plekje.
Das even weer mooi werk bbq worsten grillen. Gipsy maakt wat salade klaar en even later zitten we met de rug tegen het schuurtje aan mooi ons eten op te eten.

Het klokje in de topgevel van het kerkje is wat vals maar das niet erg. Maakt hij ons ook niet zo snel wakker.
Tis onze laatste nacht alweer in Kroatië.
Morgen op naar Montenegro.

We kruipen er niet te laat erin want in de avond is het best koud.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

heb je wel luchtbanden nodig, of zou je niet beter wielen zelfde maat kunnen hebben met harde rubberen banden? Maar tja....ze ze mar es te kriegen.

dick 2022-10-10 19:59:52

Hoi Monique en Barry Leuk dat jullie weer samen zijn en de pelgrims tocht verder samen kunnen voort zetten. Kun je geen massieve rubber banden bestellen via bol. com of alie expres en laten bezorgen een stuk verder op wat op jullie route ligt? Misschien hebben jullie dat al geprobeerd. Hopelijk kun jullie hier wat mee Veel succes met jullie pelgrimstocht

Jan Melenhorst 2022-10-10 21:38:34

Da’s shit, elke keer die lekke banden Misschien kan dit bedrijf helpen en hebben zij de goede massieve band voor jullie kar Verzending over de hele wereld Radical Design Manufacturing BV Hoofdstraat 8 9514 BE Gasselternijveen Nederland Atelier geopend ma-vr, 08:30-17:00 (graag van tevoren even bellen) T: +31 599 513482 E: info@radicaldesign.nl

N.Ahoj 2022-10-10 21:47:09

Mooie reis door Croatia maar een paar massieve banden zou wel heel fijn zijn !!! Veel plezier in Montenegro. Xx

Silvia 2022-10-10 23:03:59

nou das toch wat die lekke bandjes hopelijk heb je wat aan de tips die mensen geven, lekker hoor ff grillen

Akkie 2022-10-10 23:26:44
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.