Dag 32: Hejdå Sverige, via Öresundbrug naar Denemarken

Zweden, Mandy’s Inn

De reis zit er bijna op, vandaag gaan we Zweden 🇸🇪 verlaten. We nemen afscheid van Mandy’s Inn en tegen half 10 rijden we weg. Na ruim 1,5 uur is het dan tijd voor een koffiestop voor Malmo en tevens de tank nog even tegen Zweeds tarief volgooien.

Daarna gaan we de Öresundbrug ( of Sontbrug) op. De Zweeds-Deense dramaserie, internationaal bekend als The Bridge, is genoemd naar de Öresundbrug, waar in het openingsdeel een lijk gevonden wordt, precies op de geografische grens tussen Zweden 🇸🇪 en Denemarken 🇩🇰.
Gelijk aan het eind van de brug ligt ons eerste doel voor vandaag, de Deense hoofdstad Kopenhagen. Het lijkt alsof we hier op de verkeerde dag zijn, het is werkelijk ontzettend druk. Overal in de stad, in het centrum, bij de haven, bij slot Amalia, bij de zeemeermin 🧜‍♀️ en bij de parken. Heel mooi, maar heel druk. Hierdoor is er ook geen terras te vinden voor een hapje, alles zit vol.
We zijn het al snel eens dat we de drukte maar uit gaan en wat van landelijk Denemarken gaan ontdekken. Via de binnenwegen rijden we naar Køge, waar we een heerlijk tentje in de zon vinden. Lekker biertje 🍺 (uiteraard 0,0%) en een kippenboutje. Deze tent, Stacy's Diner, is om de sfeer van de 50’s erin te houden.
Als de zon weer even achter de wolken schuilt gaan we verder op pad, de laatste 100 km naar ons overnachtingsadres in Maribo, op 15 km van de haven van Rødby.
Een mooi complex met meerdere appartementen die er goed uitzien. Een prima verblijf voor deze overnachting.
We zijn wel geschrokken van de prijzen 💰 in Denemarken 🇩🇰, een alcoholvrij biertje kost 8 euro, parkeren 🅿️ in Kopenhagen 10 euro per uur, een simpel appelgebakje 12 euro.


Weer: Half bewolkt en veel zonnige perioden. Temperatuur vandaag rond 22 graden.
Afgelegd: 415 km
Totaal: 5544 km

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.