Dag 22: BassPro, Denny’s en de Tanger Outlet

Verenigde Staten, Forsyth

Het weer is weer zoals de afgelopen dagen. Regen gedurende de ochtend en begin van de middag, en in de namiddag komt de zon door.

We besluiten in de ochtend dan ook eers naar de BassPro in Macon te gaan. Bass Pro Shops is een Amerikaanse particulier handelaar in artikelen voor de jacht, vissen, kamperen en aanverwante artikelen voor buitenrecreatie.

De eigenaar, John Morris, begon zijn carrière in sportartikelen met een visafdeling achter in een slijterij van zijn vader, in Springfield MO op de weg naar Table Rock Lake, Branson. Die kleine visafdeling verkocht zelfgemaakt lokaas en wormen, en werd zo populair dat Bass Pro Shops in 1971 werd opgericht. In 1975, om tegemoet te komen aan de snelgroeiende vraag naar exclusieve producten van Bass Pro Shops, werd American Rod and Gun opgericht. Als zelfstandig groothandelsbedrijf bedient ARG wereldwijd meer dan 7.000 zelfstandige winkels. In 1984 begon de bouw van de Outdoor World Catalogue Showroom in Springfield, Missouri. In 1995 opende Bass Pro Shops Sportsman’s Warehouse haar deuren in Atlanta, Georgia, de eerste winkel buiten de staat Missouri.
Bass Pro Shops heeft nu 94 bestaande winkels in de Verenigde Staten en Canada. De winkelformaten variëren van 1.900 m2 tot 49.700 m2 (!). De grootste winkels staan ​​bekend als Outdoor World-winkels. De inrichting van de winkels bevatten allen opgezette dieren uit de omgeving en hebben een binnenwatervoorziening waarin vissoorten worden getoond die inheems zijn in het gebied. Een eerste kennismaking in deze winkels is overweldigend. Ongelooflijk groot is het. En een pistool, geweer of munitie is er geen probleem.

Daarna gaan we weer naar het noorden naar Locust Grove voor een bezoek aan de Tanger Outlet. Het is eigenlijk een groot blok met allerlei modewinkels, maar als geheel ontzettend ongezellig.Lang hebben we er dan ook niet doorgebracht.

Inmiddels is het wel lunchtijd geworden en voor de Outlet bevind zich een prachtige zaak van Denny’s. Geheel in jaren 50 stijl, zowel van buiten alsook binnen.

Denny’s is een restaurantketen en heeft meer dan 1.600 restaurants in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, en nog een aantal andere landen. Denny’s staat erom bekend altijd open te zijn en dag en nacht ontbijt, lunch en diner te serveren. Denny sluit niet op feestdagen en nachten, behalve wanneer dit wettelijk verplicht is. Veel van de restaurants bevinden zich in de nabijheid van snelwegen, bars en servicegebieden. Denny’s begon met franchising in 1963 en de meeste Denny-restaurants zijn nu eigendom van een franchisenemer.
Denny’s is opgericht door Harold Butler en Richard Jezak, die Danny’s Donuts in 1953 opende in Lakewood, Californië. In 1956, een jaar na het vertrek van Jezak uit de toenmalige winkelketen van 6 winkels, veranderde Butler het concept en schakelde het van een donutwinkel naar een coffeeshop met zijn achtste winkel. Danny’s Donuts kreeg de naam Danny’s Coffee Shops en opende 24/7. In 1961 werd Denny’s Coffee Shops omgedoopt tot Denny’s.
Sommige Denny-restaurants hebben zogenaamde modulaire gebouwen die lijken op klassieke diners uit de jaren 50. Zo ook deze in Locust Grove. In mei 1997 werd het eerste Denny’s Classic Diner geopend in Fort Myers, Florida. Er zijn nu circa 40 van deze klassieke Denny’s Diners in de Verenigde Staten.

Tegen 2 uur breekt de zon inderdaad door en gaan we op weg naar de campground. Even van de zon genieten, maar ook alvast starten met de eerste voorbereidingen voor vrijdag: wasje doen, camper opschonen en de eerste koffers inpakken.

Tot 9 uur zitten we daarna nog lekker buiten met onze Halloween pompoenen en doen daarna nog een partijtje Yahtzee alvorens het bed weer lonkt.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.