Joshua Tree National Park

Verenigde Staten, Joshua Tree National Park

Vanmorgen vroeg van de campground naar Joshua Tree National Park https://youtu.be/UKdIeBsvOqQ.
We rijden vanuit het noorden via Park Blvd het park in en na een korte stop bij de eerste rotsen gaan we naar de Hidden Valley om daar de trail te doen. Niet zo'n lange hike met krap 2 km, maar in de Valley raken we door het gebrek aan duidelijke paden al snel de weg kwijt. Uiteindelijk lukt het via de rotsen weer om eruit te komen. De Hidden Valley zou in het verleden veel gebruikt te zijn door veedieven.

Na de koffie door naar de volgende trail bij Skull Rock. Deze is lang geleden ontstaan, toen de regendruppels plasjes vormden die in het graniet begon te eroderen. Naarmate meer rots was uitgehold, en de plasjes groter werden, leidde dit tot meer erosie. Uiteindelijk vormde dit twee uitgeholde oogkassen en de rots begon een schedel (skul) te lijken.

In de middag nog even gestopt bij de Cholla Cactus Garden en de Ocotillo Patch alvorens door te gaan naar de laatste stop bij Lost Palm Oasis nabij Cottonwood Springs, de zuidelijke entree.

Via de Box Canyon Rd (zeer aparte quad banen tussen de bergen) en de Desert Shores van de Salton Sea rijden we richting het Anza-Borrego Desert State Park, alwaar het nog een enorme klus was geworden om de campground te vinden. Na twee verkeerde keuzes is driemaal scheepsrecht en vinden we in het donker onze campground in het State Park. Werkelijk diep in de woestijn.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.