Grand Canyon, Mohave Point naar Bright Angel Trail

Verenigde Staten, Mather Campground

Het is weer een topdag, het was vannacht koud maar de zon komt snel op en een stralende hemel zorgt al snel voor warme temperaturen.
We nemen onze Reese Puffs aan de picknicktafel met de dieren om ons heen https://youtu.be/gDoxWVkr6H0

Na de koffie lopen we naar de Village en pakken de shuttlebus naar Mohave Point https://youtu.be/17nbelXDwWY

Vandaar lopen we langs de rim aan Hermits Rd via Hopi Point, Powell Point, Maricopa Point naar de start van Bright Angel Trail. Het laatste stuk gaat over de Trail of Times. The Trail of Time is een interpretatieve tijdpad dat zich richt op de Grand Canyon vergezichten en rotsen om bezoekers te laten nadenken en begrip te krijgen voor de omvang en van de geologische tijd waarin de verhalen worden gecodeerd door de rotslagen.

De Bright Angel Trail begint ​​bij de Grand Canyon Village op de zuidelijke rand van de Grand Canyon, en loopt 4380 ft (1.335 m) omlaag tot aan de Colorado rivier. Het heeft gemiddeld een 10% over de gehele lengte. Aan het eind van het parcours, de River Trail blijft nog 1,9 mijl naar de Bright Angel Campground and Phantom Ranch. Deze twee paden gecombineerd zijn de meest voorkomende methode die wordt gebruikt om toegang te krijgen Phantom Ranch door wandelaars en muilezels https://youtu.be/aJ0LNg_GPAQGeschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.