Dag 2: Lopen langs de Rijn en

Duitsland, Hammerstein

Na een goede nachtrust worden we om 8 uur wakker. Het zonnetje schijnt volop.

We doen het kalmpjes aan. Douchen, ontbijt, koffiedrinken. Tegen half 12 gaan we wandelen. Tunneltje onder de weg door en we zitten direct op het pad langs de Rijn. Door de lage waterstand zelfs weer even over de kiezels en schelpen van de Rijn gelopen. We gaan naar het naburige Rheinbrohl. Bedoeling was om daar iets te drinken, maar werkelijk geen enkele zaak is open. Zelfs Cafe Schmidt niet, welke volgens Google wel degelijk open zou zijn. Dan nog even een kijkje bij de kerk genomen, waar een merkwaardige echo in de straat hangt. Elk woord wat je zegt komt terug. Daarna via het fietspad en langs de wijngaarden terug naar Haus Elfie waar we de lunch nuttigen.

Daarna nog een poosje van het balkon genieten alvorens we met de wagen richting Schloss Arenfels gaan. Schloss Arenfels, voorheen ook kasteel Arienfels genoemd, is een kasteelcomplex boven Bad Hönningen, dat dateert uit een middeleeuws kasteel uit de 13e eeuw. Het kasteel kreeg zijn huidige vorm tussen 1849 en 1855, gedurende die tijd werd het ingrijpend gewijzigd in de neogotische stijl. Vanwege zijn 365 ramen, 52 deuren en 12 torens kreeg het de bijnaam "Kasteel van het Jaar".
Na wat rondom het kasteel te hebben gewandeld rijden we verder naar Linz am Rhein. Een gezellig typisch Duits stadje met oude vakwerkhuizen en een leuk plein, Rathausplatze, waar we van een glaasje heerlijke wijn genieten. Daarna nog even verder rondkijken en dan een tentje gezocht voor een lekkere schnitzel met friet.
Na het uitbuiken, als afsluiting van de dag, langs de Rijn nog even van een lekker ijsje 🍨 genoten en dan terug naar ons vakantiehuis.

Weer een dag voorbij en op het balkon met de benen omhoog.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.