Dag 12: De dag dat we Slovenië vergeten

Oostenrijk, Steindorf am Ossiacher See

In onze planning hebben we vanuit Karinthië twee uitstapjes naar Slovenië staan. Vandaag naar Bled en later in de week naar Kransjka Gora. Echter blijkt de laatste week elke dag dat er bij de toegang naar Slovenië een vertraging is van 2 tot zelfs 4 uur om de grens over te gaan. Dat geldt beide kanten op. Het is dus zinloos om hieraan te beginnen. Maar de weersvoorspellingen voor vandaag zijn ook niet van die aard dat we vanmiddag nog hoog in de bergen willen zitten, al loopt dat wel eens anders....

Bijtijds op vandaag en vanmorgen met de Kanzelbahn en de Gripfelbahn de Gerlitzen Alpen op. Een skigebied waar zomers veel activiteiten plaatsvinden voor kinderen, maar waar vanaf de top ontzettend veel paragliders vertrekken om over de bergen naar de Ossiachersee te gaan. Video https://youtu.be/KaOSfsLnQb4

Boven even wezen kijken bij deze waaghalzen die de lucht ingingen, en dan ook genoten van de bergen om ons heen. De lucht is echter bewolkt en nevelig zodat het geen helder uitzicht lijkt. Lijkt, want we kunnen toch b.v. de Faakersee en de Worthersee met Klagenfurt zien, wat toch op 30 km hemelsbreed verwijderd ligt.

We gaan van ruim 2000 meter weer terug naar 1500 meter met de Gripfelbahn, een stoeltjeslift. Na even voor bijna 4 euro p.p. een koffie genuttigd te hebben (je krijgt er wel een glas water bij) een korte rondwandeling gemaakt. De lucht betrekt dan snel en het begint al te donderen. Onze voeten gaan als vanzelf sneller lopen en we pakken dan spoedig weer de zeer lange Kanzelbahn naar beneden. En het begint dan goed te regenen, gelukkig is dit deel een gondelbaan, waardoor we droog zitten.

Beneden gekomen maken we met de wagen rond de Ossiachersee tot aaan de Bleistatter Moor. Daar genieten we dan maar even van de regen op het dak met een lekkere boterham als lunch. Na een goede stortbui is het daarna al weer lichter aan het worden en we gaan nog voor een korte wandeling in dit fraaie natuurgebied. En zie, het weer wordt steeds fraaier en de lucht steeds blauwer. Later dan nog maar even in het plaatsje Ossiach van een terrasje aan het meer genieten zolang het kan. Er wordt vandaag immers meer noodweer voorspelt. Eerst om 4 uur, dan 5 uur, dan 8 uur, maar pas na negen uur barst het weer los. Inmiddels zitten we al weer lang en droog in ons appartement.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.