Dag 24: Tiveden National Park en Allsång in Karlsborg

Zweden, Tiveden National Park

Na de koffie rijden we richting Tiveden National Park voor een mooie wandeling langs het Stora Trehörningen meer. Het park ligt in het bosgebied Tiveden en werd in 1983 opgericht en is (sinds de uitbreiding in 2017) 20,3 km² groot. Het bestaat voornamelijk uit oud bos (de oudste naaldboom in het nationaal park is 420 jaar oud), meren (Stora Trehörningen, Metesjön, Trollkykrkesjön) en rotsen (Stenkälla).
Het is nog een uitdaging om een parkeerplek te vinden met alle vakantiegangers. Maar eenmaal aan de wandel ben je bijna alleen in het bos 🌳 🌳 🌳. Het is een zware tocht, goed opletten op alle boomwortels over de smalle paden, de rotsen waarlangs - en soms overheen- gaan. Uiteindelijk gaat het ook even mis met een kleine verwonding tot gevolg. Uiteindelijk is het een wandeling van 3 uur waarin we bijna 7 km hebben afgelegd.
Zie voor de Relive video van de wandeling > https://www.relive.cc/view/vYvEKgKznG6

Hierna rijden we naar Karlsborg en nemen een kopje koffie bij de haven. Blijkt daar in de avond een muziekfestival te zijn en dat willen we meemaken!
Het kopje koffie ☕️ wordt dus een (alkoholfri) biertje 🍺 en later dus een pytt i panna, een origineel Zweeds gerecht van stukjes aardappel 🥔, diverse groenten 🥒 🍆 🥕🍠🥬 en stukjes worst en een gebakken eitje 🍳 , kortom een soort ratatouille. Maar verrassend lekker 😋.

En inmiddels is het festival van start, voor ons wat oubollig maar een enkel goed rock ‘n roll nummer. Voor deze oude rockers het betere werk🤣😂.

Na 2 uurtjes is het festival weer ten einde en even daarvoor gaan we terug naar de wagen en zijn in 20 minuten bij ons verblijf. Een leuke dag gehad.

Weer: Licht bewolkt en veel zon. Temperatuur vandaag rond 20 graden.
Afgelegd: 90 km
Totaal: 3969 km

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.